Happy New Year .Flexible Year

משהו, נסדק השנה, השתנה- ויש לי הרגשה שלעולם לא נחזור לאותה נקודה. משהו, שדורש מאיתנו לחשב מסלול ולחשוב על הדרך אחרת. משהו, שגורם לנו להסתכל מחדש על המושג טרנספורמציה ואולי להזמין לתוכו עוד מושג והוא- גמישות. זה לא שמישהו מבקש מאיתנו רשות לחדור את מערכת ההפעלה שלנו ולעשות לה טוויקינג, לשנות אותה- זו המציאות הלכה למעשה.

אם בעבר נהגתי לצטט את הביזניס אינסיידר, ולהגיד שבעשור האחרון ההתפתחות הטכנולוגית הואצה יותר ממה שקרה במאה השנים האחרונות, הרי שכולכם יכולים להסכים, איתי שבחצי שנה האחרונה החיים התהפכו וכל הנחת יסוד ברורה וודאית שהייתה לנו צריכה להלקח מחדש בחשבון.

לאור הדברים הללו, בעיני אנשים צריכים לקחת בעלות על הגמישות ולהחדיר אותה כחלק מהחשיבה שלנו בדרך הפרטית והעסקית שאנו סוללים קדימה. זה אומר ארבעה דברים מרכזיים שאני חשבתי עליהם ומשתמשת בהם לאחרונה:

טוויטס במחשבה. הכל מתחיל משינוי בקו המחשבה שלנו, וזה- קשה לאנשים כי אנחנו יצור של הרגלים. אבל השנים האחרונות וההאצה הטכנולוגית לימדו אותנו שיעור חשוב וסללו לנו את הדרך לעשות דברים אחרת. הגירויים הגדולים שהפלטפורמות הדיגיטליות מייצרות בצד של המשתמשים גורמות לכך שאנשים מבצעים פעולות בצורה שונה, מגלים אינפורמציה בדרך רעננה וחושבים על מהו הפתרון לצורך או למה שאנחנו רוצים בדרכים חדשות. ההכנה הזו של העשור האחרון מאפשרת לנו לבוא יותר מוכנים לצונאמי הזה שתקף את כולנו! בראש ובראשונה אנו נדרשים לעשות טוויסט במחשבה, ולהכיל את העובדה שהדברים לעולם לא יראו אותו הדבר.

טוויסט במעשים. אם הבנו את הנקודה הראשונה, והשתמשנו בכוח שלנו כיצורים אנושיים שיודעים להשתנות בדרך שבה אנחנו תופסים את העולם והמציאות, ניתן ללכת צעד אחד נוסף – ולעשות הלכה למעשה טוויסט במעשים. זה אומר שסדר היום שלנו משתנה וזו עובדה, וצריכים לתפור סביבו מעשים ופעולות חדשות, לנסות למצוא את הצד החיובי בגילוי של השינוי.

טוויסט בתכנון. אני אדם מאוד מתוכנן, ולכן בעיקר קשה לי עם כל הבלאגן הזה שנכנס ליום יום המסודר שלי. אבל מצאתי יתרונות גדולים לכל מה שקורה שכן אני מבינה יותר לעומק כיצד ניתן לתכנן אחרת, לדמיין עתיד קרוב, בינוני ורחוק. נראה לנו שכל מה שנמצא במרחק הוא לא בר תכנון שכן העתיד לא ידוע ואֱפוֹף בהמון אי יציבות. אבל דווקא קיימים דברים שעליהם לנו כאנשים יש ויש שליטה! אנחנו יכולים לנכס לעצמנו יכולות חדשות, ללמוד, להציב לעצמנו יעדים ולבנות נכסים חדשים (אני למשל התחלתי לכתוב ספר חדש מאפס, נרשמתי לקורס של לימוד קוד- והחלטתי על שלושה אזורים בהם ארצה להעמיק את הידע שלי באופן משמעותי). הטוויסט הגדול ביותר בתכנון לדעתי הוא שאנחנו יכולים לעשות זאת רק על דברים פניימים ולא חיצוניים.

טוויסט בעניין. ויש דבר נוסף, והוא העניין בחיים. בנקודות בזמן המשבר הזה אני מרגישה ש”מצצו לנו את החיים מהחיים עצמם”… ובשביל שלא נחיה עם ההרגשה החמוצה הזו נדרש מאיתנו לחשוב מחדש על מה מעניין אותנו, מהו עניין? גם פה מדובר בעבודה שהיא יותר פנימית מחיצונית, שכן זו הזדמנות לבנות עולמות של גירוי פנימיים, לחקור לעומק את הדברים הקטנים שהופכים כיום לכל כך משמעותיים- ולא להכפיף את העניין רק לריגושים הגדולים שקשורים בעולם החיצון, כמו נסיעות לחו”ל, מסיבות גדולות או כנסים מדהימים. נכון, לא אשקר לכם גם אני מתגעגעת מאוד לכל אלו, אבל במציאות שאנחנו חיים במקום להתייסר על מה שאין! נדרש מאיתנו להגדיר מחדש את מה שיש ומה יוצר עניין.

שנה טובה וגמישה.


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

Share this on WhatsApp

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.