Happy New Year | My Playlist

 

חשבתי רבות איך לייצר פוסט מעניין לשנה החדשה, שלא ייראה נדוש ויעביר לכם ערך. אחרי שגלגלתי הרבה רעיונות הגעתי למסקנה שהדבר הנכון ביותר יהיה – להגיש לכם מארז של עשרת הפוסטים החשובים ביותר (בעיני) שישמש עבורכם כאינדיקטור נוסף בארגז  כלי העבודה התכנוניים שלכם. ליקטתי מבחר מתוך מכלול הפוסטים שכתבתי במהלך שנת הפעילות האחרונה והנחתי לכם אותו כאן במארז “מהודר” לכבוד השנה החדשה. קחו בחשבון שלחיצה על כותרת הפוסט היא אקט קליקאבילי שמוביל לפוסט המקורי – במידה ותרצו לקרוא את התוכן המלא. צירפתי לכם את תחילת הפוסט על מנת שתוכלו לדעת “בגדול” על מה מדובר.

האם מנכ”לים צריכים להיות בFacebook | האם בכדי שארגונים באמת יכירו בפוטנציאל האָצוּר במדיה החברתית ובהשלכות המבורכות שיש לנוכחויות השיחתיות בדיגיטל, אכן רצוייה נוכחות של ההנהלה הבכירה ? האם השתלבות המנהלים בכלי זה תוסיף ערוץ תקשורת ערכי, ותַשרֶה נוכחות אחרת, בבחינת הסטייטמנט של הארגון? האם ובאיזו מידה יתגלה ערוץ זה כבעל משמעות עבור המנכ”לים של החברות ושל התאגידים הגדולים, ולבסוף, איך יוכלו לייצר דרכו שיח ודיאלוג פתוח מול מחזיקי העניין של החברה ?

איך בונים קהילה | בחירת הצעדים הנכונים לבניית נכסים וירטואלים בדיגיטל. הנושא : איך בונים קהילה ? אני מכירה מנסיוני את חווית התסכול בקרב ארגונים אשר בונים מהלכים במדיה החדשה מִדֵי יום ביומו. תפישת העולם המקובלת של החברה ושל המותג היא שככל שנשקיע וככל שנתַגבר את השפעתנו בפרסום נוכל לבנות מהלך חזק במדיה החברתית שמגייס את חוזקו של עולם הדיגיטל הוירטואלי . אלא שאז הם מגיעים לנקודה המשמעותית: מתברר שחוקי המשחק השתנו – לא עוד מהלך זריז שבונה יכולות במהירות הבזק ומשיג סיפור מנצח, אלא עבודה יסודית שמרכיביה מושתתים על סבלנות, שינוי בהבנת המהלכים, שינוי מצבת העובדים והתמרה בתפישת הערך. אלו הם השחקנים החדשים על הבמה. על מנת שתוכלו להיערך נכון לבניית הקהילה שלכם ברשת אספק לכם מעין “מדריך כיס” שמרחיב בנקודות אותן ראוי לזכור ועל פיהן לעבוד כדי לנהל את הפעילות שלכם בתחום זה בצורה מיטבית.

איך לנהל סטאטוסים בFacebook  | כלי הסטאטוסים בFacebook הופך מיום ליום לכלי משמעותי שנחשב לגורם מוביל עבור מותגים וארגונים – גדולים כקטנים. הכלי מאפשר לחברות לשווק תוכן לLive stream של אינפורמציה אשר באופן תמידי מקבל התייחסות ונחשף לבחינה של לקוחות מהעולם כולו. לניוז פיד יש כוח הפצה נירחב ביותר, כך שהוא מגיע לאנשים אשר עשויים למצוא עניין בהצעות של השירותים והמוצרים של המותג והחברה אותה אתם מייצגים. למרות זאת קל ביותר לגרום להודעות להיעלם באובר אקספנדינג של ים התוכן בשל הגודש שנוצר ומתגבר מיום ליום. הבנה של הניוז פיד דהיינו לדעת איך הדברים עובדים היא תנאי הכרחי למימוש כוונתכם להבטיח את נוכחות המותג שלכם מול קהל הלקוחות.

מדיבורים למעשים | מחקר שנערך בשנת הפעילות 2010 על ידי Harvard Business גרם לי לחבר את הרשומה הייחודית הזו. המחקר ובעקבותיו המסמך המרתק עסק בסוגיה של עולם המדיה החברתית והקישור שלו לעסקים. כמו תמיד , אני מחלצת עבורכם את עיקרי הדברים בתוספת מסקנות והפניות לכפתורים משמעותיים שלדעתי שווה ללחוץ עליהם. למי שמעוניין, אימבדתי את המסמך המקורי בתחתית העמוד. נושא המסמך : השיחה החדשה | לקחת את עולם הסושייל מדיה מדיבורים למעשים. השיווק השיחתי מאז ומתמיד החזיק באמרה שלקוח בלתי מרוצה נוהג לספר על אכזבתו ולדבר על כך עם עשרה לקוחות פוטנציאלים נוספים. אבל… דור חדש הגיע – דור המדיה החברתית ולו או לה יש למעשה כלים להביע את דעתם ברבים, והפעם – לעשרה מיליון אחרים !

ארגונים שעובדים בנטוורק | מסמך חשוב שקראתי, מטעם חברת המחקר McKinsey שבה את עיני וגם לכד את אוזני ( מצורף לכם בתחתית הפוסט ) וראיתי לנכון להביא לפניכם את האמור בו, מתורגם לעברית. למי שמעוניין לקרוא את המחקר המקורי רצ”ב : לינק. כל טכנולוגיה חדשה שמגיעה לעולם מביאה איתה סקפטיות לצידה | הסקפטיציזם מונע מאיתנו לראות את הקידמה ולהדביק את הקצב שלה. ההיסטוריה הראתה אין ספור פעמים כי המציאות לרוב מוכיחה לנו אחרת משחשבנו. המחקר הנ”ל מראה כי ייתכן מאוד ש“יום התשלום” Payday של המדיה החברתית והפעילות בעולמות התקשורת החדשה מגיע הרבה לפני המצופה. מסתמנת בבירור רמה חדשה של חברות אשר הולכת ונבנית בפועל. זו משתמשת בקולאבורציה של טכנולוגיות Web 2.0 באופן אינטנסיבי על ידי שימוש בַּכוח הפנים ארגוני של החברה : דהיינו העובדים, ובמקביל ייצור מהלך חיצוני אשר מעמיק את הקשר בין הארגון לבין קהל הלקוחות והגולשים, וכן בינו לבין השותפים והספקים. החברה אשר ערכה את המחקר מגדירה ארגונים אלו בשם חדש -Networked enterprise.

בניית תוכניות עבודה | המסמך המצורף מהווה למעשה כלי שימושי עבורכם – שרטוט מתודולוגיה לבניית תוכנית, כמופת לעבודה נאותה לפעילות במרחב הדיגיטלי, על פי תפישת עולמי. קחו בחשבון שאין בכלי זה הַפְנָיוֹת למתחמים מוגדרים שלאורם כדאי לכם לעבוד, או פתרונות טקטיים לעשייה היומיומית וכיוצא באלה… זהו כלי שיטתי שמדבר מלמעלה על שלבי בנית הקונספט השלם של מהלך עבודה ועל תכנון לטווח רחוק של שנת פעילות במתחם שלכם. בחרתי להעלות את הרשומה בצורתPDF וזאת על מנת שתוכלו “לדפדף” בו כמו במעין ספר דיגיטלי ולאחר מכן גם להוריד אותו מהרשת או לאמבד אותו במתחמים שלכם.

שולחן דיונים דיגיטלי | מהו שולחן דיונים ? לפני שאתחיל בהסבר, חשוב שנדמיין יחד את הסצֶינה, מכיוון שמדובר בכלי וירטואלי ולא ממשי. אין צורך שתלכו ותחפשו שולחן דיונים אמיתי. אותו שולחן דיונים מאפשר לנו לזכור שאנחנו צריכים לבדוק את עצמנו בכל שיחה, דיון, חשיבה באשר לפעילות הדיגיטלית שלנו – לראות איפה היא מתמזגת והיכן היא מקבלת ביטוי. חשוב לזכור שהמבט העוקב אחר השתלבות הדיגיטל בתוך המהלכים – ככל שיקדים כך יכנס לפלואו של המהלך בצורה טובה יותר. כמו כן, ייתכן מאוד שמעצם העובדה שדיברנו על כך והשקענו בכך מבעוד מועד, התמונה שנקבל תכתיב את כיוון הפעילות. טבעי שהדברים שהתאימו לנו בעבר ישתנו ובעצם הדיגיטל יהיה זה שיאַתְחֵל את המהלך וממנו תצמח התובנה לגבי צעדי ההמשך.

שירות לקוחות במדיה החברתית | שירות לקוחות במדיה החברתית הוא נושא ראוי להתייחסות מיוחדת. במבט ראשון ברור כי זו הזדמנות גדולה עבור ארגון לייצר מעורבות אמיתית העונָה על צורך חיוני של מניפת מחזיקי עניין. אך בפועל זו אחת הסוגיות הקשות ביותר להתמודדות ובכך גם המאתגרות ביותר. הקושי נובע מהמעבר מתפישת עולם אחת לאחרת: למעשה, כל מה שהתרחש עד כה מאחורי הקלעים ונשאר בצל תוך כדי החיפוש אחר הפתרון לבעיה, יוצא הפעם החוצה ומתוקשר אל כל העולם. חשוב לי להדגיש כי הרשומה הזו מציגה דרך חשיבה ותפישת עולם עקרונית, בבחינת אבני דרך שיעזרו לכם להבין את המשמעות ואת גודל המשימה – אבל אין לראות בה תחליף לבניית מהלך ופרוטוקול מדיניות מפורט על פי הקווים האופיינים לכל חברה וחברה. הבסיס יכול להנחות אתכם איך לווסת את המהלכים שלכם ולנווט את ההגה בכיוון הנכון, אולם כל חברה בפני עצמה צריכה לפרוס לפרטי פרטים את הצעדים שלה.

סושייל קומרס איך לא ואיך כן | במסגרת החיפושים התמידיים שלי ברשת ניקרָה לפני מסמך אסטרטגי חשוב ביותר העוסק בנושא מינוף הפעילות המסחרית בFacebook. כהרגלי, אני לוקחת את המסמך ומעבירה אליכם את הדברים החשובים לענייננו, לאחר עבודת התרגום וחילוץ התובנות המרכזיות. למי שרוצה לקרוא את המסמך המקורי- לינק. הוול סטריט ז’ורנל ציין כי Facebook לא תהפוך לזירה משמעותית בעולם של אי קומרס. מבחינתם זוהי זירה שהוקמה עבור אנשים שעניינם להתחכך אחד בשני ב-CTR נמוך, ואילו האפשרות של כימות השיחה לשם מינוף עסקים הלכה למעשה בְּטֵלָה בששים. אמנם במידה מסוימת הרהורים אלה צודקים בהנחת היסוד – אבל במבט רחב מתקבלת תמונה מסולפת, שכן כותבי המסמך טועים לחלוטין בהבנת הסיבות שמוֹנְעוֹת מ-Facebook להפוך לזירת מכירות משמעותית. עם זאת, המסמך סוקר בראייה רחבה את הסיבות לכך שעסקים לא יכולים למכור, ומשם מגיע לכאורה לתובנות לתיקון הבעיה ולפתרונות הלכה למעשה.

איך מייצרים תוכן | נוצר לי הרושם שאחת המשימות הקשות ביותר לתפעול לאורך זמן היא כתיבת התוכן. נדמה שאילו היה לרשותנו מעין רובוט קטן שהיה מספק לנו את התכנים ודואג להכיל אותם במתחמים השונים שכולנו מתַפעלים (הארגונים השונים הפעילים במדיה זו ) היינו נושמים לרווחה. אבל, למרבה הצער אין זה המצב. אנחנו מוצאים את עצמנו חדשות לבקרים נאלצים להפעיל את מנועי המוח בקצב מזורז ולהשקיע מחשבה רבה בעניין: איך למעשה נשעשע את האוהדים, איך נמציא לידיהם פס ייצור חכם להשבחת הבלוג ועל פי איזה קונספט מובחר נרענן את זירת הTwitter שלנו.

מילת סיכום ושנה טובה … אני מאחלת לכם לכולכם שנה טובה ומקסימה, שנת עשייה, שנת ענווה, שנת סבלנות – אני מאחלת לכם שזו תהיה שנת הַכֵּן הַמָּלֵא , שְׁנַת הַמַעֲשֶׂה, שְׁנַת עֲבוֹדָה בְּיַחַד וּבְלִי פַּחַד !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.