לא מעט זמן אני מפמפמת כאן את הרעיון שאפשר לשלב כלי GAI בתוך תהליכי חדשנות. והנה, קוקה קולה ברמה הגלובאלית יצרה מהלך דומה לדברים שאני מדברת עליהם. קוקה קולה יצרה כנס, אירוע שמחבר בין אמנים דיגיטלים ואנשים שמתמחים בטכנולוגיה לטובת יצירה מחודשת של עולם קריאטיבי מבודל וחכם.
יותר מ30 אמנים דיגיטליים, טכנולוגים יצירתיים ויזמים מרחבי העולם התכנסו במטה הגלובלי של חברת קוקה-קולה באטלנטה ל”אקדמיה ליצירת קסמים אמיתיים” הראשונה אי פעם-Real Magic Creative Academy. סשן חדשנות בן שלושה ימים שחקר את ההצטלבות בין יצירתיות וטכנולוגיית בינה מלאכותית גנרטיבית באמצעות סדר יום עמוס במפגשי למידה, אירועי נטוורקינג וסדנאות יצירה משותפת. האמנים, קיבלו גישה לנכסי מותג קוקה-קולה, לכלי הבינה המלאכותית העדכניים ביותר ולקנבס לבן ריק ליצירה. לאחר סיור בארכיון קוקה קולה וב-World of Coca-Cola כדי להסתכל על האופן שבו המותג שיתף פעולה עם אמנים כמו: אנדי וורהול והדון סנדבלום וקמפיינים מובילים של קוקה קולה לאורך השנים.
הם שמעו כיצד בינה מלאכותית יצירתית מאפשרת את עתיד היצירתיות מ-Nvidia ו-Bain & Company. במהלך מפגשי יצירה משותפת שהתמקדו במפגש בין תרבות, אופנה וטכנולוגיה. האקדמיה ליצירתיות של קסם אמיתי הוכיחה שיצירתיות ברמה עולמית יכולה להתרחש תוך דקות או שעות, לא ימים או שבועות – ושטכנולוגים עם רקע ודיסציפלינות מגוונות יכולים לשתף פעולה ביעילות.
על ידי פתיחת הדלתות של קוקה קולה ומתן גישה לכלים, נכסים, הזדמנויות חונכות ותובנות מסיפורי סיפורים תרבותיים, פיתוח מוצר ומומחי בינה מלאכותית, הם יכלו ליצור מרחב שבו המשתתפים נספקים תפוקות עוצמתיות באמת ויוצרים אמת מידה עבור הדורות הבאים של יוצרי בינה מלאכותית, הרעיון היה ליצור בכוונה קהילה של אמנים בעלי דעות דומות שיישארו מחוברים וישתפו פעולה בעתיד הקרוב.
Real Magic Creative Academy הגיעה בעקבות ההשקה של “Create Real Magic”, קמפיין שהזמין יוצרי בינה מלאכותית, חובבי טכנולוגיה, אמנים ומעריצים יומיומיים להשתמש בנכסים יצירתיים של קוקה-קולה כדי ליצור יצירות אמנות משלהם תוך שימוש ב-GPT-4 ו-DALL-E. טכנולוגיות מתפתחות כמו בינה מלאכותית גנרטיבית מספקות הזדמנויות ליצירה משותפת עם אמנים בדרכים חדשות ומעניינות, ולבדוק, ללמוד ולהתאים במהירות רעיונות. בעיניים של החברה- קוקה קולה היא לא רק מותג או מוצר, זה אייקון של תרבות פופ- כשאתה משלב את זה עם המורשת שלנו של שיתוף פעולה עם אמנים ומחויבות לחדשנות, כמו גם אימוץ הבינה המלאכותית, ממקמים את החברה במקום ייחודי לאימוץ הטכנולוגיה המהפכנית הזו במהירות ובזריזות.
הגישה הזו של קוקה קולה שהצגתי מתכתבת בדיוק עם מה שאני מפמפמת לכם בחודשים האחרונים– ומתקשרת למוצר משמעותי לחברות בישראל סדנת חדשנות יעודית ותפורה על פי מידה- לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים.
בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות היהלום הכפול ככלי מסורתי ותהליך נהדר לעבוד איתו, אבל זאת בשילוב כלים חדשים כמו GPT, מידג’רני ועוד– אשר מרעננים את התהליך של העבודה ומכניסים סוג חדש של יצירה ורעיונות.
אני משקיעה הרבה מאוד במחשבה, כיצד הכלים הללו יכולים להכנס לתוך תוכניות העבודה ותהליכי חדשנות- ומתוך הרעיון הזה בניתי מתודלוגיה של תהליך עבודה ביחד עם הכלים. כמו שאתם יכולים לראות בשקף, אני קוראת להם ה”עובדים החדשים, או העוזרים החדשים” אשר יכולים לעזור לנו באתגרים. אבל! צריך לדעת איך להפעיל את המכונה הזו, צריך בפועל לבנות מכונה שעוזרת לכם בתוך התהליך!
בשקף שמונח כאן לפניכם, נמצא הרעיון של התהליך עליו אני עובדת והמחשבה מתי כל כלי נכנס לפעולה, וכיצד ניתן לקחת את הסיסטם הזה ולהפוך אותו לכזה שמייצר עבורכם כלי של מסוגלות, גם פרודוקטיבי אבל לא פחות חשוב יצירתי. את הסיסטם הזה אני בונה עבור לקוחות שעובדים איתי, בין אם בשוטף או בפרויקט נקודתי.
אז, אם זה מעניין אתכם תרגישו חופשי לכתוב לי! קחו בחשבון שיחד עם תהליך הDouble Diamond נוצר כוח חדש של חשיבה שמשלב בין גישות של הישן עם החדש.
בסוף התהליך הארגון יקח שלושה דברים מרכזיים:
נכס ראשון- פיצוח לאתגר שסומן.
נכס שני- הבנת הכלי והתהליך בקרב הצוותים והיכולת לעשות זאת בעצמם ללא הנחיה חיצונית.
נכס שלישי- יצירת אנרגיה ואווירה של חדשנות שממקדת את הצוותים בדרך להסתכל על הדברים כך שכל אתגר בחברה יצא מאותה נקודת הסתכלות באתגרי העתיד.
למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות לשיתוף פעולה והתנעת מהלך כזה- אתם מוזמנים לפנות אלי!