בפסטיבל הקריאטיב בקאן השנה, הייתה הרצאה מעולה של ניק לואו מאקסנצ’ר סונג שדיבר על הטאלנט במקום העבודה וההשפעות של עולם הGAI על גיוס הטאלנטים של ההווה והעתיד. אחת התובנות המשמעותיות שניק הביא היתה שצריך להזהר מהעולם של בינה מלאכותית בתהליכי חדשנות וקריאטיביות על מנת שלא נייצר את ה”ממוצע”. זו סכנה גדולה לייצר משהו ממוצע שכן אנחנו לא מבודלים כך, ולא מצליחים לחתוך ברעש ולייצר בולטות.
ישנן למעשה שלוש התפלגויות על פי ניק, לעולם הGAI אחד היא תוצרים נוראיים, השניה תוצרים מדהימים- והאמצע, רוב מה שמיוצר זה הממוצע המסוכן. בשביל שלא נייצר חומרים ותוצרים ממוצעים נדרש לחבר בין יכולות של אנשים קריאטיבים למכונות המדהימות הללו.
אני לגמרי מסכימה עם ניק, וחושבת שהחיבור בין אנשים שחושבים חכם ויודעים לייצר חדשנות יחד עם המכונות המדהימות הללו- יכול לייצר קסם אמיתי!
הגישה שהצגתי- מתקשרת למוצר המשמעותי שלי אותו אני משווקת בחודשים האחרונים, מוצר חדשנות עבור עסקים! אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר משמעותי לחברות בישראל !Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.
בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות היהלום הכפול ככלי מסורתי ותהליך נהדר לעבוד איתו, אבל זאת בשילוב כלים חדשים כמו GPT, מידג’רני ועוד– אשר מרעננים את התהליך של העבודה ומכניסים סוג חדש של יצירה ורעיונות.
אני משקיעה הרבה מאוד במחשבה, כיצד הכלים הללו יכולים להכנס לתוך תוכניות העבודה ותהליכי חדשנות- ומתוך הרעיון הזה בניתי מתודלוגיה של תהליך עבודה ביחד עם הכלים. כמו שאתם יכולים לראות בשקף, אני קוראת להם ה”עובדים החדשים, או העוזרים החדשים” אשר יכולים לעזור לנו באתגרים. אבל! צריך לדעת איך להפעיל את המכונה הזו, צריך בפועל לבנות מכונה שעוזרת לכם בתוך התהליך!
בשקף שמונח כאן לפניכם, נמצא הרעיון של התהליך עליו אני עובדת והמחשבה מתי כל כלי נכנס לפעולה, וכיצד ניתן לקחת את הסיסטם הזה ולהפוך אותו לכזה שמייצר עבורכם כלי של מסוגלות, גם פרודוקטיבי אבל לא פחות חשוב יצירתי. את הסיסטם הזה אני בונה עבור לקוחות שעובדים איתי, בין אם בשוטף או בפרויקט נקודתי.
אז, אם זה מעניין אתכם תרגישו חופשי לכתוב לי! קחו בחשבון שיחד עם תהליך הDouble Diamond נוצר כוח חדש של חשיבה שמשלב בין גישות של הישן עם החדש.
בסוף התהליך הארגון יקח שלושה דברים מרכזיים:
נכס ראשון- פיצוח לאתגר שסומן.
נכס שני- הבנת הכלי והתהליך בקרב הצוותים והיכולת לעשות זאת בעצמם ללא הנחיה חיצונית.
נכס שלישי- יצירת אנרגיה ואווירה של חדשנות שממקדת את הצוותים בדרך להסתכל על הדברים כך שכל אתגר בחברה יצא מאותה נקודת הסתכלות באתגרי העתיד.
למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות לשיתוף פעולה והתנעת מהלך כזה- אתם מוזמנים לפנות אלי!