אני רוצה לספר לכם סיפור קטן, על חדשנות בנטפליקס. ריד הייסטינגס הוא בחור מאוד נחוש, ידען ואוהב להכתיב את הטון- אבל בנטפליקס יש גישה תרבותית שאומרת שמותר להגיד הכל- ממש בצורה קיצונית. לפני כמה שנים, רצו אנשי הפיתוח בנטפליקס להכניס מוצר חדש- שירות של תכנים לילדים. ריד מייד נזעק ואמר שזה לא נראה לו, והוא לא חושב שהרעיון יתרומם ומישהו ממש ישתמש בו. בשל התרבות של שקיפות ראדיקלית האנשים שבחדר אמרו לו שהוא טועה ושמו אותו במקום.
אז, ריד החליט לקחת את השאלה הזו להצבעה! בכנס של מנהלים מדרג בכיר ודרג ביניים הם חילקו לאנשים את השאלון הפשוט הזה: להשקיע הרבה ברעיון, להשקיע מעט, לא להשקיע בכלל. חוכמת ההמון המובחן אני קוראת לזה, וכמובן התוצאה הייתה ברורה, הרוב הגדול ענה- להשקיע הרבה! מאז, הסגמנט של נטפליקס לילדים הוא אחד החזקים, וגם גורם באופן טבעי להורים להיות מחוברים לפלטפורמה. זה תרגיל נהדר בחדשנות, ודוגמא ליכולת לפתוח את הרעיונות לשיח יותר פתוח, מכיל ומתכלל של כמה נקודות מבט.
הסיפור הזה, קשור באופן ישיר- למוצרים ולשירותים שלי, מסדנאות חדשנות, הרצאות על חדשנות בחיבור לכלים ושיטות חדשות, יעוץ וליווי לפרויקטים שנדרש לפרק אותם, ולבנות באמצעותם את המשך הדרך, את תוכניות העבודה האסטרטגיות והטקטיות קדימה.
למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות לשיתוף פעולה והתנעת מהלך חשיבה וחדשנות- אתם מוזמנים לפנות אלי!
תהליכי החדשנות שאני יוצרת עבור ארגונים וחברות, עוזרים להם לפצח את: המוצרים, שירותים, כמו גם סיפורים החדשים ומאפשרים למחלקות ואגפים בחברה לבנות את תוכניות העבודה.
התהליכים כוללים שתי גישות:
הראשונה, שימוש בכלי הבינה המלאכותית הגנרטיבית כחלק מתהליך חשיבה. בשקף שמונח כאן לפניכם, נמצא הרעיון של התהליך עליו אני עובדת והמחשבה מתי כל כלי נכנס לפעולה, וכיצד ניתן לקחת את הסיסטם הזה ולהפוך אותו לכזה שמייצר עבורכם כלי של מסוגלות, גם פרודוקטיבי אבל לא פחות חשוב יצירתי. את הסיסטם הזה אני בונה עבור לקוחות שעובדים איתי, בין אם בשוטף או בפרויקט נקודתי.
השנייה, שימוש בשיטת היהלום הכפול כשיטה ותהליך לפיתוח חדשנות בחברה, וחשוב להגיד שבעיני חדשנות היא כל תהליך שדרכו אנחנו רוצים לייצר משהו אחר ממה שעשינו קודם- זה כולל תוכניות עבודה, פרויקטים, שינוי שיטות עבודה, מוצרים, שירותים, תקשורת שיווקית ועוד.
אז, אם זה מעניין אתכם תרגישו חופשי לכתוב לי! יחד עם תהליך הDouble Diamond יש לכם למעשה חשיבה שמשלבת בין גישות של הישן עם החדש- חדשנות בצורה המסורתית והטובה (היהלום הכפול) ולתוכה נכנס הרעיון של חדשנות מבוססת כלי הבינה המלאכותית.
ארגון שיעבור את התהליך יקח שלושה דברים מרכזיים:
נכס ראשון- פיצוח לאתגר שסומן.
נכס שני- הבנת הכלי והתהליך בקרב הצוותים והיכולת לעשות זאת בעצמם ללא הנחיה חיצונית.
נכס שלישי- יצירת תרבות ואווירה של חדשנות, שממקדת את הצוותים בדרך להסתכל על הדברים כך שכל אתגר בחברה יצא מאותה נקודת הסתכלות באתגרי העתיד.
למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות להתנעת מהלך כזה בעסק שלכם- אתם מוזמנים לפנות אלי!