L’Oréal | Live Video Shopping

מעניין לעקוב אחרי לוריאל פריז, ולראות כיצד ההשקעות של החברה בבינה מלאכותית ואוגמנטד ריאלטי מתחילות להשתלם- זאת במקום מאוד ספציפי, ביכולת לייצר מעורבות עם לקוחות במיוחד בתקופה כזו שבה ההתנהגויות של הצרכנים משתנות. גם הניסיונות של החברה בשימוש בוידיאו לייב בזמן הפנדמיה, מוכיחים שהרעיון של שימוש בטכנולוגיות מתקדמות לטובת עולם של קוסמטיקה נפגש עם הצרכים והציפיות של האנשים.

סמנכ”ל הדיגיטל הגלובאלי של החברה התראיין במספר מדיות ואמר שהשימוש בבינה מלאכותית היתה כלי משנה חוקי משחק מבחינתם. זה עזר לחברה לבדל את עצמה ביכולת שלה לייצר חוויות של המותג, ולהפוך את הנגיעה בלקוח לפרסונאלית, כמו גם עזר להסיר חיכוכים מיותרים בזמן הרכישה. מהלכים כאלה מאפשרים ללוריאל לתפוס את שימת הלב של הצרכן בתוך סביבה סופר תחרותית של תעשיית הקוסמטיקה ויופי.  לצרכנים מאוד קל להחליף בין מותגים, אבל אם מייצרים להם חוויות דיגיטליות שמעמיקות את המעורבות ומוסיפות שכבת ערך מוסף על גבי המוצרים הם הופכים הרבה יותר נאמנים.

הוספת שכבת ערך מוסף של שירותים שמאפשרים להתנסות וירטואלית לא רק עושה בידול בצד של חווית המותג מול הצרכנים, זה גם עוזר פרקטית לצרכנים לגלות ולעבור התנסויות עם מוצרים “און ליין”, מבלי שהם צריכים להתחייב על הקניה- כאן יש העצמה מאוד גדולה למערכת האמון שנוצרת בין המותג ללקוחות.

לוראל הבינו שעל ידי הצעה ללקוחות להשתמש בטסטינג של מייקאפ בצללים שונים הם יכולים להוריד את הדוגמיות האמיתיות מהחנויות הפיזית, בינה מלאכותית עוזרת לאנשים לקבל את הביטחון שהם מקבלים את הצללית שהם רוצים להגיע אליה. הקומבינציה של יוטיליטי דיגיטלי עם החשיבה על השימוש במגוון של צלליות גיבשה את הטרסאט בין המותג לצרכנים וכתוצאה הם באים במעורבות גבוהה יותר עם לוראל.

בלוריאל קנדה, גם התחילו להשתמש בפרקטיקה של סרטוני וידיאו און ליין לרכישה בזמן המגפה, הם יצרו קשר ועשו שיתוף פעולה עם סטארטאפ בשם LiveScale  שיוצר אירועי און ליין בהם הלקוחות יכולים לרכוש מוצרים ישירות מהמופע האון לייני.

החברה גם בודקת ובוחנת שימוש באיקומרס מבוסס קול– Voice Commerce, זאת בשביל לאפשר לאנשים כלי גילוי מתוחכמים שעוזרים להם למצוא מה מתאים להם, לוריאל בוחנת את הטכנולוגיה במיוחד בתקופה כזו של הקורונה בה לקוחות משנים את ההתנהגויות שלהם וממנפים טכנולוגיות – בדרך שלא נראתה או נצפתה בעבר. אם אנשים משתנים ועוברים לעשות פעולות בדיגיטל – וזה קורה בפועל מהר מאוד גם החברה צריכה להשתנות בהתאם ולהעשיר את הפלטפורמות הדיגיטליות שלה. זה משפיע על ההפצה, השירות, התכנים השונים וכמובן היכולת של המותג לייצר חוויה מול הצרכנים.


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.