Map of Amazon

קחו מפה סופר מעניינת שמראה את ההשפעות של אמזון כחברה, ועל מה היא חולשת בכוח שלה על הצרכן.

ברשומה הנוכחית, אנסה לפרק לכם חלקים ממפת ההשפעות ההיסטרית הזו, על מנת שתכירו יותר לעומק. עולם השיווק וההשפעות שלו משתנה, בעידן בו יש כוח מאוד גדול לדטה, התגברות של טכנולוגיות, ודרך חדשה לדמיין את הקנבסים בהם אנחנו פועלים. אנשי שיווק, שרשרת, סוכניות ועוד ניצבים מול מורכבויות חדשות ותחרות. אמזון כחברה נמצאת בכל מקום, קשה להגדיר אותה, אבל תמיד תמיד אפשר לדעת שמדובר בה כשרואים אותה.

בואו ננסה לפרק את אמזון ולראות איך וכמה היא נוגעת: המפה הזו לא מציגה את כל העסקים של אמזון (כמו בריאות, AWS, בינה מלאכותית ופיננסים). אבל היא כן מראה את שני הכוחות המרכזיים של אמזון בכל הקשור לנגיעה בלקוח, את האובססיה שלה ואיך באמצעות זאת היא יודעת להכניס את הרעיון לשרשרת השיווק. Experiential Competition הדרך של אמזון, נסבה סביב פרקטיקה חדשה של מכירה. זו תחרות שמגדירה אחרת את מסע הלקוח.

Passive – לפני שהלקוח חושב בכלל על האופציה ומחליט מה מעניין אותו אם בכלל.

Need – טריגרים ומודעות לדברים שניתן למצוא באמזון.

Want – הגדרה של דברים ספציפיים בתוך קטגוריה או קטגוריות, ותחילה של שיקול (Consideration) על מותג כזה או אחר.

Find / Buy – למצוא מותג רלוונטי, לקנות.

Get – לקבל בפועל את המוצר.

Retain – חזרה לקניה חוזרת, אבל גם הרגע בו הלקוח הופך לסוג של אוונג’ליסט של הפלטפורמה ומשווק אותה לאחרים.

Re: Engage -מעורבות מחדש של הלקוח, למשל “עבודה בלהחזיר את ההשקעה באמזון פריים בשביל להצדיק אותה.

כל מה שאמזון עושה קשור ביכולת שלה להיות “אקססבילית”- נגישה, פשוטה (Simplicity) שירות שמהווה נוחות, פרסונליזציה וקלות ברכישה. היא גם מייצרת פלקסביליות בתוך הערוץ שיכולה לעשות אופטימיזציה למכירות. וכפועל יוצא משפיעה על הfulfillment על השימושיות, וריטנצ’ן חזרתיות לקניה. לא מדובר רק על הדרך “לחסוך בזמן”, אלא גם על תיאום ציפיות בכל הקשור למה שהצרכנים רוצים ומצפים.

sell something the customer wants to buy, at a price the customer wants to pay, with the service the customer expects”.

חשוב להבין, תפיסת החוויה, והבידוריות בדרך בתוך מפת מסע הלקוח באמזון, מזיזה אותה ממקום של “רק מסע רכישה”, ומעצימה את הנקודות בהן היא מייצרת הזמנות להשביח את חווית הלקוח, זאת מתוך ניתוח הדטה ושימוש חכם. למי שרוצה לראות את המפה בצורה גדולה יותר ומועצמת תוכלו לעשות זאת בלינק הבא- Map.

אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.