Netflix Great Series

החלטתי לייצר תוכן מיוחד לחג, פוסט עם המלצות על סדרות שכדאי לראות בנטפליקס. אנסה לתת בהמלצות את זווית החדשנות שאני מצאתי בכל סדרה – ובכלל את הסיבה לצורך את התוכן הספציפי. מקווה שתהנו מהטיפים שלי ושתהיה לכם “צידנית של מוח” לתקופת החגים והלאה.

הסדרה הראשונה, אלי כהן, מדובר במיני סדרה אשר מלווה אותנו בסיפור של אחד מהסוכנים המסקרנים ביותר בישראל שלמעשה הפך להיות למקור מידע משמעותי בדמשק ועזר לצד שלנו להבין מתי ואיך מתקיפים אותנו. הבנתי מתוך ביקורות שונות שלא כל מה שמוצג בסדרה אכן נכון ומתממשק לסיפור המקורי, אבל עדיין מדובר בפיסת תוכן ראויה ששווה להתעכב עליה. אני מצאתי כמה תתי סיפורים בתוך הסיפור הגדול שמראים כיצד מתוך מצוקה ומהרצון להצליח בשטח בזמן אמת, מוצאים פתרונות יצירתיים. המסר שלי הוא שיצירתיות יכולה להיות מתוכננת, אבל ב”זמן פציעות” כשאנחנו בשטח, וניצבים מול אויב (אנלוגיה לעולם החדש שמאיים עלינו) הרבה פעמים פתרונות מדהימים נקרים לפתחינו.

התוכן השני עליו אני רוצה להמליץ הינו סרטון תעודה על המקרה של קיימברידג’ אנליטיקה- The Great Hack והוא מגולל את סיפור פריצות אבטחת המידע בפייסבוק והמידע שלנו כמשתמשים. כתבתי על כך פוסט רחב שתוכלו לקרוא כאן-Link. הסיבה שאני חושבת שהתוכן הזה קשור באופן ישיר בחדשנות היא דווקא בהפוך על הפוך, והיא המסר שגם כשיש לנו אמצעים, וגישה למידע ולחומרי גלם שאיתם אנחנו יכולים לעשות המון מבחינה עסקית – נדרש מאיתנו להפעיל שיקול דעת ולא תמיד להשתמש במה שיש. העולם שלנו הופך לרגיש יותר ויותר ונדרש מכל אחד מאיתנו לחשוב על חוקי הנגיעה, והזהירות שצריך לנקוט בשימוש בנגישות למידע ולדטה של האנשים.

הסדרה השלישית הינה סדרה ספרדית, העונה לשם “בפנים” מדובר בנשים שנמצאות בבית כלא ומספר את סיפורן. זה הזכיר לי שבאחת הנסיעות שלי לפסטיבל הקריאטיב בקאן ראיתי הרצאה של מישהו מדהים שהסביר שפושעים הם האנשים החדשניים ביותר. כמו בדוגמא של אלי כהן, מתוך צורך קיומי, אנחנו מוצאים פתרונות שהם חייתים, אינסטקטיבים וכאלה שגורמים לנו למצוא שיטות אחרות לבעיות שנקרות בפנינו. ממליצה לכם לראות את הסדרה, שכוללת ארבע עונות, בדיוק יצאה לאוויר העולם העונה הרביעית.

התוכן הרביעי עליו אני רוצה להמליץ, סדרה שמדברת על המוח, ועונה לשם “מקרוב- נפלאות המוח”, מדובר בפרקים מדהימים כשכל אחד מהם עומד בפני עצמו, אבל כמובן מומלץ גם לראות את כולם. הם סוקרים את המוח מכיוונים שונים “תרתי משמע” ועוזרים לנו להבין למעשה את התפקוד של עצמנו. בפרק הראשון תוכלו לצפות (והויזואליזציה מוצלחת ביותר) בדרך שבה אנחנו זוכרים דברים. ידעתם למשל משלושת הגורמים המשמעותיים ביותר לזיכרון שלנו כוללים: רגש, סיפור ומיקום? תחשבו כמה אתם יכולים לעשות עם התובנה הזו כשאתם מפתחים את התקשורת השיווקית שלכם או אפילו את המוצרים והשירותים.

התוכן החמישי– קצת ישן, אבל מתחדש בקרוב עם המשך. מדובר בכתר, סדרה המדברת על המלכה אליזבת באנגליה והדרך שסללה לאורך השנים. מדהים בעיני לראות כיצד בית המלוכה מסתכל על עצמו כמותג לכל דבר ועניין וצריך לייצר חדשנות בדרך בה הוא עושה דברים, מתקשר אותם ובונה נאמנות מול קהל היעד שלו- המדינה והתושבים שלה. זו סדרה שעשויה בצורה מדהימה, ומעבירה את התוכן באופן שבו אנחנו לבטח נזכור כי היא: סיפורית, מלאה ברגש וממקמת אותנו בזמן, בתקופה ובלוקיישנים השונים שבהם הכל קרה- מזכיר לכם משהו? זה הרי מה שמשפיע על הזכרונות שלנו וגורם לנו להיות מחוברים.

אז, אני ממליצה לכם מאוד להשקיע לפחות חלק מהחג לתכנים המוצעים כאן, גם כי זה כייף וגם כי זה יאפשר לכם לקבל זוויות חדשות לדרך שבה  מסתכלים ובונים חדשנות מפרספקטיביות שונות.

אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.