No Rules Rules: Netflix and the Culture of Reinvention

אני לא יודעת אם שמעתם על הספר החדש של ריד הייסטינגס, המנכ”ל והבעלים של נטפליקס אשר מדבר על התרבות שנבנתה בחברה לאורך שנים, שמאפשרת הלכה למעשה חדשנות וקריאטיביות. באחד מהראיונות שלו לאחרונה אמר ריד, שלדעתו עבודה מרחוק בימי הקורונה אינה דבר חיובי, וביום שהדבר הזה ילך מאיתנו כולנו נחזור מיד לעבוד יחד. לא בכדי הייסטינגס אומר את הדברים, שכן כשמקשיבים לו מבינים שמה שנבנה בחברה אותה הוא מנהיג זה גוף אחד נושם ומחובר הלכה למעשה, ובשביל לקיים כזו תרבות- היד לא יכולה להיות רחוקה מהגוף, הרגל לא יכולה להשתרך מאחור, הכל חייב להיות intertwined מחובר ומתנגן יחד.

אני הקשבתי לספר הזה באודיובול של אמזון (אפליקציה לתוכן באודיו) פעמיים! כן, אני קצת מופרעת. מדובר בכמעט 20 שעות סה”כ, כל סיבוב כתשע וחצי שעות שלמות. אני ממליצה לכם מאוד להקשיב לדברים או לקרוא (מה שמתאים יותר מבחינתכם). נטפליקס בנתה תפיסת הפעלה שונה מבארגונים אחרים שמתאימה מאוד למי שרוצה להיות קריאטיבי, חדשני ולייצר סוג של מכונה אנושית שיודעת להזיז דברים בזריזות, גמישות, ויצירתיות- תוך הנגשת הכוח לקבלת ההחלטות והדרך שבה מתבצעים הדברים ישירות באמצעות עובדים מאוד מאוד חזקים וכשרוניים.

על מנת לעשות זאת, נטפליקס מאמינה קודם כל ולפני הכל ב”טופ טאלנט” היא מחזיקה את העובדים הטובים ביותר, ומוכנה לשלם להם מעל לשווי השוק על מנת לא רק להגיע אליהם ולגייס אותם, אלא- גם להשאיר אותם לאורך זמן.

הדבר השני שנטפליקס עושה הוא לייצר פלטפורמה של פידבק, וזה אומר פידבק גלוי- חשוף- כנה- לכולם כולל המנכ”ל!

אחרי ששני הדברים הללו מיושרים בנטפליקס, החברה מתחילה להסיר מגבלות- ולהסיר חוקים. לא סתם קוראים לספר תרבות ללא כללים– למעשה, בנטפליקס אין הגבלה על ימי חופש, ובנוסף- אנשים מחליטים איך ועל מה הם צריכים להוציא כסף (כל עוד שזה לטובת החברה).

נטפליקס רוצה לייצר סביבת עבודה של מנהיגים, ועל מנת לעשות זאת היא רוצה שהמנהלים שלה ינהלו מתוך קונטקסט ולא מתוך קונטרול. מה שאומר שהיא יודעת להנכיח את המידע הנחוץ לכולם על מנת שיהיו מיושרים לכוכב הצפון של הארגון ולאן הדברים ילכו, ומשם היא מצפה מהאנשים בחברה לחשב את המסלול שלהם ולקבל החלטות בעצמם. זה מייצר אורגניזם חי שזז במהירות ויודע לקחת סיכונים ובכך להבקיע במקומות שאחרים לא מצליחים.

בתנאים כאלו, וסביבה כזו ללא ספק ישנם גם מקרים בהם אנשים טועים, ונטפליקס מעודדת את העובדים להגיד בעצמם שטעו, להשליך על כך אלומת אור ולהגדיר מה למדו מהטעות- ומשם, פשוט להמשיך הלאה מבלי לעשות מהטעות יותר מדי עניין גם אם היא גדולה מאוד.

אני ממש ממליצה לכם לקרוא את הספר הזה (או להקשיב לו באודיובול) – לא בהכרח כי כל הדברים כאן רלוונטים לכל חברה, אבל כן בהכרח מתוך הבנה שתוכלו לראות באמצעותו בצורה ברורה, את הפערים והמקומות שחוסמים אתכם מלייצר סביבה של חדשנות, יצירתיות וקריאטיביות. צירפתי לכם לרשומה גם את מצגת התפיסה של נטפליקס אותה שחרר ריד הייסטינגס בשקיפות כבר לפני יותר מעשור. יש בה את כל העקרונות שרשומים בספר ואת הבסיס לתרבות ללא חוקים שיוצרת סביבה של חדשנות ומנהיגים.


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.