שוק משלוחי המזון ממשיך להתפתח ולצמוח- חברות שמספקות שירותי משלוח מזון און ליין צומחות בצורה מאסיבית בארה”ב- וכמה שחקניות שאינן טריוויאליות בכלל לרעיון מסתכלות על ההזדמנות ומנסות להרוויח מהמגמה ההולכת וגדלה של-On Demand בכל הקשור להזמנת מוצרי צריכה בסיסיים ובמיוחד מזון ומשקאות.
לטעמי, מדובר בפרדוקס, חברות טכנולוגיה גדולות, וסטארטאפים שונים מכניסים את עצמם במקום שקמעונאים, גופי שילוח ויצרנים היו אמורים מזמן לקחת עליו בעלות.
מדוע חברות הטכנולוגיה עושות זאת ? כי הן מבינות את כפתור הכאב, את הצורך והן עוסקות כל הזמן- בלהשביח ואף לשנות את איכות החיים שלנו ולקנות לנו הלכה למעשה – זמן !
גוגל למשל הצהירה שהיא נכנסת אל העולם של שירותי משלוח מזון עוד השנה, על פי דיווח ב-Bloomberg הניסיון יתחיל בסן פרנסיסקו ובמקום נוסף עליו גוגל עדיין לא דיווחה, הרעיון הוא לחבור אל קמעונאיות גדולות ולהשלים את המקום בו הן חסרות שירותי On Demand. השחקניות הראשונות אשר שותפות לניסוי הינן-Whole Foods ו-Costco,
כבר היום יש לגוגל שירות של Same Day delivery בו היא מתנסה בשירותי משלוחים המבוססים- משלוח באותו היום, או משלוח בטווח של שעה- ועכשיו ניכר כי היא רוצה להרחיב את הגבולות שלה ולמעשה לגעת באחת הבעיות הגדולות שאינן נפתרות והיא משלוח של מוצרי מזון ומשקאות, צריך לקחת בחשבון שמדובר בשוק ענק המגלגל מעל ל600 מיליארד דולר בשנה בלבד בארה”ב (שוק המזון והמשקאות)- ולכן, ישנה כאן הזדמנות גדולה מאוד.
למי שיודע לזהות את השינוי מבין כי בעתיד לא נקנה בהכרח מוצרים שונים, הדרך שנרכוש אותם תשתנה מן הקצה אל הקצה. אמזון למשל משיקה שירות חדש העונה לשם : Prime Now restaurant delivery service, סרביס המאפשר לאנשים להזמין מזון ממסעדות ולקבל את ההזמנה בתוך שעה.
בעוד ששחקניות כמו גוגל ואמזון מחזיקות את היכולת הכלכלית לבנות את השירותים שלהן בתחום של משלוחי מזון, הן נכנסות אל תוך אקו סיסטם בו מנסים הרבה שחקנים את דרכם- כל אלו יחד מעידים ומוכחים על המגמה המתגברת וגדלה. צירפתי לכם ללינק הבא-Link דטה המגיעה מ-CB Insights אשר מציגה את השחקניות מובילות בשוק זה, כמו כן שילבתי עבורכם בפוסט את טבלת החברות הפועלות בתחום זה מעל פסקה זו…
תוכלו להחשף למידע בגרף מעל פסקה זו על מיקומו של הסטארטאפ– Instacart שירות On Demand עליו כתבתי לא מעט פעמים-Link ואת מיקומו בגרף של השירותים והפריסה במדינות שונות, כיום הסטארטאפ מנהל פעילות ב17 ערים שונות בארה”ב.
Uber גם כן מהווה שחקן משמעותי בשוק ה-On Demand, היא פעילה ב59 מדינות שונות ויש לה ממוצע של מיליון נסיעות בכל יום נתון, כמו כן 200,000 אלף נהגים המשרתים את המותג. על התשתית הזו והיכולת המתפתחת של החברה Uber בונה סט של שירותים שונים בעולם של משלוחים כמו גם משולחי מזון, אחד המותגים שלה עונה לשם-UberEATS ושירות נוסף בשם-UberRUSH.
ישנן שמועות על כך ש-Uber עובדת על תוכנית של משלוחי איקומרס שכפי הנראה תושק בסתיו עוד השנה, הרעיון של Uber הינו לחבור אל קמעונאיות שונות כמו כן שחקניות בעולם של איקומרס כמו-Shopify ולהפוך לשירות משלוחים לגיטימי ויציב עבור צרכנים- Link.
מילת סיכום. מה השינוי אומר למעשה עבור קמעונאים ? כל ההתפתחויות מעידות על כך שקמעונאים צריכים לבנות את פתרונות השילוח שלהם, ולייצר סביבות לוגיסטיות ותפעוליות מתאימות המשרתות את השירותים החדשים וזאת על מנת שלא יפסידו את המחיר של שירות עבור משלוחים- כמו כן את המיקום בעיניים של הצרכן, כלכלת ה-On Demand משנה את מיקומו של המותג וצרכנים אשר ישענו על בסיס של שירותים שמקלים על חייהם, יכולים לשנות את ההתנהגות שלהם ולבנות קשר של נאמנות מול נותן שירותים שמייצר להם הלכה למעשה- חיסכון בזמן !