בהמשך לסדרת הפוסטים המתמקדת במסע ללימודים ב- Singularity University, הפעם אתעכב על אחד המורים המובילים של האוניברסיטה- ריי קרצוול אשר מחזיק ברפטואר שלו את הטיטל של מדען, עתידן מי שידע לחזות את ההתפתחות של הטכנולוגיות ולהגיד כיצד הן תשפענה בפועל על החיים שלנו (וצדק בהרבה מהמקרים), החזיק בתפקיד של המעדן הראשי בגוגל וזאת לטובת הגישה למידע עצום עליו ניתן לנתח ולבנות את התפיסות העתידיות ועוד.
Ray Kurzweil טוען שהמוח שלנו הוא בעצם הבלופרינט של אלגוריתמים מושלמים– למעשה, בתוך המוח שלנו מוחבאת יכולת לימודית (מחשובית) גבוהה אשר יכולה להוות את מקור ההשראה לבניית כל טכנולוגיה מתקדמת.
המוח, על פי קורצוול מכיל מודלים של הפעלה שמאורגנים בצורה חכמה ובהיררכיה אשר בונה דפוסים פשוטים בכל הקונספט המורכב הזה. אין לנו יכולת לגמרי ברורה להבין איך התהליך הזה מתבצע אבל ריי מאמין שצריך ללמוד את המוח יותר ולעשות- Reverse Engineer למה שנמצא כי זו הדרך החכמה ביותר ללמוד ולהיות מאסטר בבניית אלגורתמיקה.
למוח יש ריכוזים של מידע, אשר יוצרים רצף של דטה- למשל, אם נצטרך להגיד את כל הא’-ב’ זה מידע שאצור לנו בסוג של “מחסנית” עם רצף הגיוני אותו אנחנו יכולים לשלוף כשאנחנו צריכים להשתמש בו. יש לנו במוח מיליוני תרציפים כאלו- וחלקם מאוד דומים אחד לשני וחוזרים, אבל ישנה גם הירככיה של המידע שעוזרת למוח שלנו “לחבר בין הנקודות” ולהגיב כמו גם לפעול.
על פי רי קורצוול- אותה היררכיה של המוח, משליכה גם על הסידור של העולם והדרך שבה אנחנו רואים ומנתחים את הדברים. המוח, מורכב מתשתית דומה הוא אכן מורכב, אבל התפקוד שלו דומה מאוד כמו שקראתי לפוסט לאלגוריתמיקה (מתכון), ה”מחסניות” השונות מסתדרות בצורה היררכית ולכל אחת מהן יש תפקיד וזוכרת את מה היא אמורה לעשות בכל קונטקסט. ביוטיוב, אותו צירפתי לכם לרשומה- קרוצוול מדבר על כך שיבוא יום ובו אנשים יוכלו לעשות גיבוי למוח שלהם ישירות לענן. הוא חוזה כי ה-Singularity, הרגע בו הטכנולוגיה נכנסת לסייקל שבה היא הופכות להיות ליותר ממה שאנשים יכולים לשלוט בו, יהיה ב-2045.
העידן הזה ישנה את המוח האנושי, במקום להיות תקוע עם מספר מוגבל של יכולות במוח ועם פעולות מסוימות- Singularity יאפשר לייצר סיצואציה של תועלות חדשות באמצעות הטכנולוגיה ובסופו של דבר כל המחשבות שלנו תתקימנה בתוך מחשוב ותתמזגנה אל המוח שלנו. הדבר המעניין ביותר יהיה ה-Neocortex אשר יגביר את עצמה עם יכולות סינטתיות של-Neocortex בענן, ובסופו של דבר החשיבה שלנו תשלט על ידי נאו קורטקסט סינטתי.
ה-Neocortex הוא האזור של המול שנמצא בקשר עם הפונקציות המנטאליות האנושיות, קורצוול מדבר על כך שלמרות שהמוח האנושי הינו די גדול, הוא לא יכול להתרחב בגלל מגבלות פיזיות- וזה מגביל את היכולת של המוח שלנו מבחינה מוחית.
עכשיו, טכנולוגיה יכולה לקחת את הסיטואציה הזו שבה אנחנו חיים הרבה שנים, ולבנות היפותזה חדשה. הרעיון הוא שהתוספת של ה-Neocortex הסינטתי שיהיה מגובה בענן, ובכך יאפשר לנו לקבל “כוח מוח”– כהקבלה לכוח מחשוב חדש.
תחשבו על המוח שלכם כיאלו שהוא סמארטפון, היכולות לחבר את המוח שלנו ולהרחיב אותו באמצעות חיבור לענן, דומה לאיך שהסלולר עובד- מכשירי סלולר הם מאוד חזקים בגלל שהם לא צריכים לסחוב את כל המידע ישירות עליהם, הם יכולים לחבר אינפורמציה וכוח מחשוב כמו גם פרוססינג ישירות לענן. על פי קרצוול זה איך שהמוח שלנו יעבוד בעתיד כשאפשר יהיה לחבר אותו אל הענן ולספק לו הרבה יותר ממה שיש לו היום.
“It works just like your biological neocortex, and your thinking there will be a hybrid of your biological thinking, with the 300 million neocortical modules we all have, and a certain number of neocortical modules that are simulated in the cloud…..”