מחקר מעניין של גוגל על חיפוש ירכיב את הרשומה הבאה, המחקר עוסק בתובנה סופר משמעותית והיא שאנשים מצפים כיום יותר ויותר שהחיפוש יהיה פרסונאלי, שהתשובות תְּהַוֵּונָּה כסוג של עוזר דיגיטלי לצרכים שלהם. גוגל הרי רואים בדיוק כיצד ואיך אנחנו מחפשים ולפי כך יודעים לאבחן את השינויים בדפוסי החיפוש שלנו וכפועל יוצא בציפיות. אנשים פעם היו מקבלים עצות מהחברים שלהם, אבל כיום הם עברו לקבל את אותן עצות ותובנות באמצעות הסלולר שלהם, אנשי שיווק צריכים להבין את השינוי בדפוס החיפוש והטרנדים ולקחת על כך בעלות.
אם לפני חמש שנים היינו מחפשים נעלי ספורט, היינו כותבים: “נעלי ריצה”, היום הדרך שלנו השתנתה לגמרי בחיפוש, אנחנו רושמים למנוע החיפוש בגוגל (שהוא סוג של אלוהים) “נעלי ריצה שמתאימות לי עם הצרכים הספציפיים שלי”… כל החיפוש נהיה הרבה יותר פרסונאלי, והחיפושים במובייל יראו יותר כך- נעלי ספורט שמשרתות אותי ל_______ אותם חיפושים גדלו בשנתיים ב120 אחוז! אין ספק שזה עושה היגיון כי אנחנו מופצצים במידע וצריך מישהו שיעזור לנו לצמצם את האפשרויות, אנחנו מצפים למצוא תשובה שמתאימה לנו.
המשמעות לכך הינה שחיפושים הופכים להיות ל”עוזר אישי דיגיטלי” – Search can be a personal advisor. העובדה היא שאנשים מצפים שהאינפורמציה והעצות תהיינה רלוונטיות ומותאמות לצרכים שלהם. אנשים הבינו כי כשהם יותר ספציפיים עם החיפושים שלהם, הם מקבלים יותר מהר את האינפורמציה שהם צריכים. וזה הולך רחוק, אנשים שואלים שאלות כמו: איזה סוג של שמפו אני צריך לשים?_______ סוג השאילתות הזה עלה בשנתיים האחרונות ב130 אחוז!
השאלות גם הופכות ליותר אישיות, כי אנשים מוספים לשאילתא את המילה “אני” או “לי” במשך השנתיים האחרונות סוג השאלות עם התוספת: for me גדל בשישים אחוז! אנשים לא מחפשים יותר “הביטוח הטוב ביותר לרכב” הם מחפשים את: “הביטוח הטוב ביותר עבורי”…או לחילופין “איזה אוכל לכלבים אני צריך לקנות לכלב שלי”. זה נראה כיאלו בחירה של אוכל לכלב היא קצת אמוציונאלית ומתקדמת עבור אנשים, אבל מדובר בקצה הקרחון. אנשים גם חושבים עם מנוע החיפוש מה הם לא צריכים לעשות, וחיפושים במובייל מראים וחושפים סוג של שאלות כמו “האם אני צריך”, “האם אני לא צריך” – הסגנון הזה עלה בשנתיים האחרונות ב65 אחוז!
זה מגיע אפילו לשאילתות כמו: “מה אני צריך לאכול בצהריים”, ממש כיאלו גוגל היה חבר שלנו (כי כך אולי בעבר היינו מקבלים מושג ורעיונות, באמצעות חברים), אבל כיום, אלו הדברים שאנחנו שואלים את מנוע החיפוש. אנשים מחפשים תשובות סביב היגיינה פרסונאלית (כמה פעמים אני צריך לחפוף את השיער), או אפילו שאילתות שקשורות בבריאות שלנו: האם אני צריך להפוך לצמחוני. וכמובן, אנשים שואלים הרבה מאוד שאלות סביב העולם הפיננסי שנראה להם מורכב והם מחפשים להתחקות אחר מידע שיעזור להם לפתור זאת.
החיפושים הללו, שכוללים את המילה “אני” ו”לי” מסמלים ושולחים סיגנל לכך שאנשים מצפים לתוצאות פרסונאליות עם קונטקסט לצרכים שלהם. אנשי שיווק שמבינים זאת, ונכנסים לפסיכולוגיה של החיפוש צריכים להשען על הצרכים וה”אינטנט” ולחבר תשובות חכמות לתוצאות יזומות. זה די ברור שאם מישהו מתלבט מה הוא צריך לאכול לארוחת הצהריים, המסעדה החכמה תעלה מולה ותשים לו תשובה אלגנטית וקשורה לצרכים שלו. ביקושים פוגשים תוצאה.
אנשי שיווק משופשפים צריכים לקחת את התובנה הזו של מה שאנשים רוצים, וסוג השאלות שהם שואלים ולהכניס בתוך הרעיון עוד רעיונות ואינספרציה, והם צריכים לעשות זאת בצורה מהירה, כי התשובה לאנשים תבטיח שהצמיג יפגוש את הכביש- בדרך אל העסק שלכם.