QR codes Reveal a Nearby Place to Smoke

איך תעזור לנו הטכנולוגיה לייצר חדשנות מוצרית ? בידול מהמתחרים ומתן ערך אמיתי ללקוח. הנה דוגמא לחברה שלקחה את רעיון הקיו אר קוד ועשתה בו שימוש יוצא דופן ! Ronhill יצרנית הסיגריות התחילה להשתמש בQR על גבי החפיסות על מנת לעזור ללקוחות למצוא על ידי סריקה מקומות קרובים בהם ניתן לעשן. לא שאני בעד עידוד העישון… כַּווָנָתי שכמוני תסתכלו על הרעיון מהזווית הנכונה: למעשה החברה מספקת שירות שמיוצג על גבי המוצר שלה תוך שילוב חכם של חדשנות וטכנולוגיה ומייצרת עבור הצרכן ערך מוסף ממשי – שכבה של תוכן שיכולה לעזור להם לפתור בעיה “בוערת”.

הרעיון יושב על התובנה שמיום ליום יש למעשנים פחות ופחות מקומות בהם הם מורשים לעשן – כך שהודות לשכבת הידע שמונחת על גבי החפיסה באפשרותם לגלות את המקומות הקרובים בהם יוכלו לעשן. המיזם הפיק למעשה את חפיסת הסיגריות האינטראקטיבית הראשונה בעולם. משתמשי סמארטפונים יוכלו בקלות לסרוק את הקוד עם המכשיר שבידם ולקבל את האתר שמציג להם במיפוי מדויק את המקומות בהם יהיו חופשיים לעשן בקרבה מירבית למיקום שלהם. המשתמשים יכולים מצידם להוסיף מקומות שהם מכירים לאתר ובכך הפעילות הופכת ליוטיליטי מתפתח שנשען בחלקו על הידע של ההמונים (קהל המעשנים).

זו דוגמא טובה מאוד שממחישה לכם איך עולם הקיו אר קוד מסוגל לפַתֵחַ תחבולה עסקית בעלת ערך ייחודי שעונה על צורך מובחן. כמו כן, הדוגמא מראה איך ניתן “להחיות” מוצר ישן עם מסר דו מימדי וחד צדדי ולהפוך אותו לאינטראקטיבי ודו כיווני בין המותג לצרכן.

צירפתי לכם את הסרטון הבא שמראה איך המהלך עובד בפועל :

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.