Real -Time | Shopping Cart Tablets

 

כחלק מסדרת פוסטים, אשר עוסקת בקייס סטאדיז מֵרַחבי העולם שיכולים להעשיר אתכם ברעיונות שוניםאני רוצה להפגיש אתכם עם מקרה מיוחד שנתקלתי בו בטיול שלי במרחב הדיגיטלי. מדובר במיזם של SK Telecom שהחליטה לייצר שירות של “כרטיס צרכנות דיגיטלי חכם” בסין. השירות מסתנכרן עם הסמארטפונים של הלקוחות ומציע להם הצעות ערך ייחודיות שיהיו רלוונטיות ברצפת המכירה הקמעונאית בהם הם נמצאים,  הרעיון : חנות של קופונים של מוצרי מזון שמאפשרת לקבל בזמן אמת הצעות ערך רלוונטיות על ידי כרטיס קניות הנמצא על הסמארטפון של הצרכן במגע עם טאבלט שנמצא בעגלת הקניות או לייד הקופה.

חשוב לשים לב שהתקופה הזו אותה אנחנו חווים כרגע – מניבה אין ספור חדשנות ועיצוב מחדש של פלואו הרכישה סביב עולם קמעונאות המזון. כמובן אין לשכוח את המודל של טסקו בדרום קוריאה כדוגמא שמגיעה ממש מאותו אזור. כך גם SK Telecom מנסה שירות של כרטיס חכם בסין שמסוגל להסתנכרן עם הטאבלטים בהם מותקן הכרטיס ולהציע ללקוחות מניפה רחבה של הצעות ערך המבוססות על אינפורמציה בזמן אמת.

זו המערכת עם הכרטיס החכם שתופסת את המקום הראשון בעולם שמציע שירות כזה על ידי אינטראקציה עם סמארטפונים ומביאה למעשה לחיבור פרקטי של הנתונים המועברים מתוך החנות אל המכשיר שבידי הצרכן באמצעות טכנולוגיות שמחברות את האינפורמציה ומעדכנות אותה בצורה נוחה לשימוש מצד הלקוחות. הרעיון המתבסס על שימוש בכרטיס חכם זה הולך אפילו קצת יותר רחוק משיטות שימוש  כדוגמת NFC וRFID. כשֵירות יעיל יותר הוא יכול להציע מיגוון רחב של הצעות  הכוללות גם תוכן רך של טיפים לקניות ומידע משלים לגבי המוצרים ולגבי קופונים בזמן אמת אשר מבוססים על נתוני הלקוח בסביבת החנות הפיזית. הצרכנים מתחילים בכך שהם מורידים את הכרטיס החכם כאפליקציה לסלולר שלהם, לאחר מכן הם יכולים לחפש אחר המוצרים ולהרחיב את המידע אודותם, לחפש אחר קופונים וכמו כן לערוך רשימת קניות. השלב הבא, מרגע שהם נמצאים בחנות עצמה, הלקוחות מקבלים שירות ישיר מהסמארטפונים שלהם באופן אוטומטי. בשעה שהם מסתובבים בחנות עצמה, הם יכולים לקבל מגוון של אינפורמציה על מוצרים וקופונים רלוונטיים המתייחסים למיקום הספציפי שלהם בחנות עצמה. המערכת של הכרטיס החכם יודעת לספק אינפורמציה שמבוססת על המיקום, כאשר הם מגיעים לנקודת היציאה – לקופה המסך של הטאבלט מראה להם את הרשימה של הרכישות שלהם את הניקוד שלהם במועדון החברים של החנות ואת מידת הזמינות של הקופונים בהם השתמשו.

הרעיון הוא לקדם את הקשר גם בהמשך הדרך. האפליקציה והכרטיס החכם שלה יֵדעו לספר על הלקוח מהי היסטורית הקניות שלו ועל בסיסה להציע לו עוד הצעות פרסונאליות, וליעל את שיטת ההמלצות על מוצרים הרלוונטיים עבורו אישית. כך המערכת יכולה לבוא לקראתו לא רק “בזמן הנכון ובמקום הנכון” אלא גם להסתמך על האיפיון המדויק לשם עיצוב הצעת ערך ה”תפורה על פי מידתו”.

צירפתי לכם סרטון הדגמה על תהליך הרכישה באפליקציה. בעיני, עוד דריסת רגל דיגיטלית בַמַעֲבָר לשיטת קמעונאות שונה בתכלית מכפי שאנחנו מכירים אותה והמסתכמת ביצירת שטח נדל”ן חדש, שאני מגדירה אותו – הנדל”ן של הצרכן !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.