יש לי מערכת יחסים עם מותג מִזֶה תקופה ארוכה– אגב, מותג שבעבר אהבתי לא לאהוב. והנה – אל תטילו ספק בכך – הרשת החברתית שינתה לי את הגישה הזו. אני כותבת את הפוסט הזה במשנה זהירות, שהרי לרוב אני לא רושמת סקירות על מותגים בארץ ועל הפעילות שלהם. אבל החלטתי בכל זאת להשקיע ברשומה הזו מפני שלדעתי הפואנטה מספיק חשובה לעניינינו. נושא הפוסט הוא היחסים בין הגולשים למותגים וליתר דיוק היחסים שלי עם מותג אחד ספציפית, והמותג עליו אני מדברת הוא Netvision. אני רוצה לתעל את תשומת לבכם למערכת יחסים שיש לי עם המותג כבר כמה שנים ברשת ומתוך הדוגמה אני מקווה שתוכלו לגזור תובנות ולקבל כלים לעבודה שלכם כמותגים.
הכל הֵחֵל בTwitter– לפני כשנתיים וחצי Twitter היה כלי השיחה המרכזי שלי , היוזר של החברה התחיל לעקוב אחרי והיה לי ברור שעומד מאחוריו מישהו : דמות בשר ודם. הוא היה קורא את התכנים שהפצתי, עושה להם RT , כותב לי בוקר טוב בתחילת השבוע – וסופ”ש טוב בסופו. עם הזמן גיליתי שמנהל את הפרופיל עובד פנימי מטעם החברה וכבר אז הבנתי שהם נוקטים בדרך הנכונה. במשך זמן רב אני מטיפה הן לארגונים עימם אני עובדת והן מעל דפי ה בלוג שלי שחברה שמעוניינת ברצינות לעבוד דיגיטלית חייבת לייצר יכולות מבית ! וזו באמת הייתה חברה שהחליטה לחרות על דגלה את העיקרון ולעבוד בכיוון זה. אני יכולה להניח שהם החליטו לעבוד בניטור חכם מכיוון שבכל פעם שהתעוררה בעיה ומישהו צייץ על כך בTwitter – הבחור שהפעיל את הפרופיל חזר והציע את עזרתו. אגב, מאוד הרשים אותי שהפניות הופיעו לא רק ישירוֹת מִכִּיווּן עולם השירותים והמוצרים המיידים של החברה, אלא מכל עולמות התוכן הקשורים אליה באופן כללי ! פעם אחת למשל צייצתי שהראטור שלי שבק חיים – ומייד הוא פנה אלי ושאל אם אני צריכה עזרה וכן דאג שמישהו מיחידת השירות שלהם יחזור אלי ויעזור לי לתקן את המכשיר (המכשיר לא שייך לחברת Netvision). ובכן מה אני מציעה לכם לקחת מהדוגמא הזו? דבר ראשון תהיו אנושיים. שנית תתעסקו גם בְּתוכן שלא קשור ישירות אליכם, ולבסוף – תפרגנו ותהיו שירותיים.
הסיפור המשיך בFacebook – המשך הרומן שלי עבר לFacebook. כאן נחשפתי לעבודה הייחודית והמעולה של החברה אשר החליטה להקים עמוד שכל כולו מותג, בבחינת מומחי נטויז’ן בFacebook . ההחלטה להפוך את הפרונט של המותג לחבורת אנשים שעובדים בחברה ולספק שירות יוצא דופן לכל מי שנמצא בזירה הרשימה אותי מאוד. איני בטוחה שכבר הפנמנו את העובדה שהעולם השיווקי הולך לשם : ככל שנצליח יותר במשימה של האנשת המותג, קרי – הפנים של המותג, כך למעשה נמנף את כוחה של המדיה ונוכל לרתום אותה לקידום ענייננו.
קשר עם אנשי המותג – אבל, העובדה שהרשימה אותי בצורה העמוקה ביותר היא שאנשי המותג מטעם הדוברות והשיווק נמצאים בזירה, מתקשרים עם גולשים ומייצרים נטוורקינג. אכן – ארגונים שרוצים לעבוד בדיגיטל חייבים להבין שעליהם לייצר נוכחות פורמאלית אך גם אפורמאלית – מטעם אנשי החברה ובכך לחזק את הקשר עם תעשיית המדיה החדשה. Humanising Brand -האנשת מותג – זהו המפתח להצלחה ! אם אנשי המותג מתייחסים אלי אישית כפרט בעל חשיבות, יוצא מכך שאני למעשה ממשיכה את היחס שלהם ומייצרת מכך סיפור שלם. מחובתי לציין כי מעולם הם לא ניסו “לדחוף” לי משהו שיוגדר כאלמנט פרסומי, מעולם לא ניסו לדבר איתי ישירות על המותג עצמו, אך עצם הנוכחות שלהם ברשת גרמה לי לחזק את דעתי על המותג וכמובן לחיוב.
הכדור האדום | הרעיון הפוסט עלה בדעתי כשקיבלתי מתנה לחג – כדור אדום, כדור מדליק… החלטתי לקחת את הכדור לטיול ולצלם אותו בכל מיני מצבים ובכך לתגמל את החברה ואת אנשיה בחזרה מצדי. בעיני, שיטת יחסים כזו מייצרת את הPR הדיגיטלי הטוב ביותר ובצורה הכנה והנכונה ביותר.
פו והכדור האדום | התחלתי עם פו – לא ברור אם הוא אהב את הקטע, אבל הנה תמונה אחת קטנה שהוא הסכים לשחרר לטובת הפרויקט ®
אורי והכדור האדום | התחנה הבאה הייתה מעט שגויה האמת היא שתכננתי שנטייל עם הכדור האדום במקומות שונים , בדומה לטיול של אמילי עם הגמד שלה ♥ אבלהתכנון שלי לא היה חכם במיוחד… אורי פשוט לא נתן לי לקחת את הכדור בחזרה, ולכן החלטתי לסיים את המסע ולחתום אותו בפוסט הנוכחי.
שורת סיכום בתוספת תובנה : תעבדו בכפוף לעקרון האומר “להיות אנושיים”, Humanising Brand ראוי שתעבדו בשיטה שגורסת “להוציא את האנשים שלכם לרשת החברתית” ; תהיו מחוברים ותרגישו מחוייבים לאורך זמן ; תנו ביטוי לכישורי האנשים שלכם באותם הנכסים הדיגיטליים שאתם בונים. באופן זה תרוויחו עשרת מונים – מעורבות גדולה יותר והתייחסות פונדָמנטַלית מצד האוהדים שלכם, כמו גם הלקוחות והגולשים הנחשפים לתכנים. והעיקר טמון בדינאמיקה הפנימית, דהיינו – חיבור של אנשי הארגון שלכם ועובדי הארגון למהלכים של המותג.
בגלל שאני מאמין גדול בניטור, בכל פעם שאני מקטר אני דואג להזכיר את שם המותג. לצערי הרבה לא יוצא לי מזה, אולי קצת קיטור. לגבי 013, אני “מת” על השירות שלהם, אני מחובר אליהם באינטרנט ובטלפון ולאחרונה הייתי צריך את עזרתם. שלחתי מייל דרך האתר, אין כל ואין עונה, דיברתי עם נציגי שירות שהבטיחו לחזור אלי במועד מאוחר יותר ולא טרחו לחזור ובסוף אחרי שחזרתי אליהם הציעו לחייב אותי על השירות. אז ניטור הוא דבר מצויין וטוב שמצאת לעצמך עוקב טוב לב, אבל אם לא מנחילים את תודעת השירות לשטח זה לא שווה כלום.