יש משהו ממש מדהים– בלעשות מחקר מבוסס צרכים שונים של אנשים במפגשים של אחד על אחד, לומדים המון על הדרך שבה אנשים חושבים ומבינים עולם תוכן.
אני אוהבת לחקור זה חלק מהDNA שלי, והכי מעניין אותי להבין התנהגויות שונות של אנשים.
בחודשים האחרונים, הרצתי את המוצר שלי של יעוץ אחד על אחד בכל הנוגע להבנת כלי הבינה המלאכותית הגנרטיבית בתהליכים, וכחלק מתפיסה של חדשנות בכל מה שאנחנו עושים- נפגשתי על עשרות אנשים מפרספקטיביות ותחומים שונים ולמדתי. מה מעניין אותם? מה חסר להם? כיצד הם מבינים את העולם הזה ובנוסף, מה בעצם קשה להם להבין.
יש חמישה דברים מרכזיים שעולים כל הזמן בשיחות הללו:
הראשון- כלים, פרץ הכלים גורם לכולם להיות סופר מבולבלים, ולא להבין במה נכון להשקיע. זה מדהים בעיני שבמקום מסויים הפכנו לעבדים של הכלים במקום שהם יעבדו עבורנו! יש חשיבות גדולה במיקוד בסוג הפלטפורמות שיוצרות עבורנו ערך ועוזרות לנו לעשות בפועל יותר טוב, וטוב יותר.
השני- הקושי הטכנולוגי, לא כולם קלים על המקלדת, ולא לכולם זה קל להבין את כל הפלטפורמות! מורכבות כמו הרשמה למידג’רני דרך דיסקורד יכולה לגרום לאנשים פשוט לוותר! נדרש “מקצרי תהליכים” ואנשים שעוזרים להבין את הטכנולוגיה ולהתגבר על פחדים נקודתיים שכשעוברים אותם אפשר פשוט לעשות המון!
השלישי- קושי בלמידה, אולי האתגר הגדול ביותר- הוא ההבנה שאין כפתור של קסם! ישנה עקומת למידה שנדרש לעבור בשביל להשיג תוצאות ממש טובות. קל לנו לזלזל בכלים הללו כשאנחנו לא רוצים להשקיע וללמוד בהם ולהבין טוב יותר. אני תמיד אומרת שצריך לקחת בחשבון את ההשקעה הראשונית של לימוד הכלים וסגירת הפער, וטוב שיש אנשים סביבנו שעוזרים בדיוק בחלק הזה.
הרביעי- הבנת המהות והערך, הכי חשוב עבורנו הוא לא ללמוד 1000 כלים, אלא ללמוד עשרה שעוזרים לנו בפועל לפצח את המהות והערך! מבחינתי לקחתי את זה לשני כיוונים- הראשון, אם משתמשים בכלים נכון אלו כלי פרודוקטיביות! השני, אפשר להכניס אותם לתוך תהליכי חדשנות ולמעשה להשביח מקומות פחות חזקים ולייצר בפועל שרירים חדשים.
החמישי- הבנת הדרך להטמיע באתגרים האמיתיים! אולי הטיפ הגדול ביותר שאני נותנת הוא להכניס את הפלטפורמות והכלים לשימוש בפרויקטים אמיתיים, להטמיע את הגישה של שימוש בכלים בכל דבר שאנחנו עושים! מבחינתי, המתודלוגיה שיצרתי (באילוסטרציה בשרטוט מתחת לפסקה זו)- מאפשרת לכם להבין כיצד תכניסו את הכלים לעבודה, ואילו פלטפורמות חשוב מאוד להכיר.
הגישה שלי נחלקת לשלושה דברים עיקריים:
הראשון- להכניס לפרויקטים אמיתיים, זה חלק מהסשן ומההבנה של אימוץ נכון של כלי GAI כמגה כלים אסטרטגיים!
השני- פרודוקטיביות ותהליכי חדשנות, איך אני מכניסה את הרעיון לתוך תהליכי חדשנות.
השלישי- עקומת למידה שמייצרת ערך ולסגור פערים באמצעות אחרים, אני מהווה ככלי שסוגר את הפער עבור אנשים שמתקשים ורוצים לחסוך ימים שלמים של עבודה, כמו גם לקפוץ מעל לפחדים שיש לנו מהטכנולוגיה או מלמידה.
למי שרוצה לסגור את הפער מהר, אני ממליצה לכם להצטרף למחקר החי שלי שמעל הכל עוזר לאנשים לעשות סגירת פער ולהבין טוב יותר את המהות ומה שחשוב! השירות נועד לכל מי שרוצה ללמוד טוב יותר על היתרונות של בינה מלאכותית גנרטיבית בתהליכי חדשנות! למי שרוצה פגישה 1:1 און ליין שבה אני מסבירה על המתודלוגיה ומאפשרת גם לכם להבין את הקסם שיש בשימוש בכלים החדשים תוכלו להרשם ישירות מכאן- Link.