Tablets Statistics

אינפוגרפיקה מדליקה שמצאתי ברשת מציגה לנו נתונים משמעותיים על הרגלי צריכה בטאבלט ושופכת אור על התנהגות גולשים. מקור האינפוגרפיקה מגיע מcomScore, אתר שסוקר הרגלי צריכה בדיגיטל. אמנם הסיקור לא נערך בישראל אבל בעיני גם מהנתונים הללו אנחנו יכולים להקיש ואפילו באופן חלקי על ההתנהלות המקומית כיוון שהוא יכול להיות תָקֵף גם לגבי אזורנו. אני מצרפת לכם את האינפוגרפיקה המקורית ומחלצת ממנה בפוינטרים גילויים מרכזיים ומחכימים שאישית הועילו לי ביותר – דברים שמאותתים לנו בנורה אדומה להתייחס ביתר מוּדָעוּת לְמה שעובר על הגולש הישראלי וכן מלמדים אותנו על שוק הטאבלטים בכללו ברמה השימושית.

הצרכן הקונקטיבי | לכל אחד מתוך ארבעה משתמשי סלולר יש טאבלט – הטאבלט אינו מחליף את המכשיר הסלולרי החכם שלנו אלא הוא מתווסף כמסך מקביל. בהרצאה של נילסן ששמעתי בכנס GSMA דיברו על כך שהאחוז העומד כיום על רבע מכלל המשתמשים רק ילך ויגדל בשנים הבאות. ויְתֵרָה מכך, משתמשי טאבלט יחזיקו מספר מסכים ניפרדים : סלולר חכם, טאבלט, מחשב נייח, מחשב נייד ואולי אף עוד מכשיר לקריאת ספרים כבדוגמת קינדל. מה שאנחנו צריכים להסיק מהאמירה הזו הוא שעלינו לחדול מלהתייחס אל התוכן המכוּוָן לסלולר כשווה ערך למה שנציג בטאבלט. משתמשי הטאבלט מצפים למשהו שונה ומיוחד למסך זה, הוא מגיע בנוסף ולא כחלופה ויש לו חוזקות וערכים משלו.

קריאת תוכן – קריאת ספרים |  שלושה מתוך חמישה קוראים ספרים בטאבלט – תוכלו להסיק מכך שהטאבלט הינו מסך בו הצרכן משקיע ומוכן להשקיע הרבה מזמנו ולכן כל חוויה שתיצרו כאן יכולה להיות מעמיקה יותר !

רכישות בטאבלט | 39% קונים מוצרים פיזיים (לא ”וירטצואל גוּדס“) מהטאבלט עצמו. נתון מרשים זה מכתיב לנו את צעדינו הבאים בסחר המתקדם, כיוון שמציאות הצרכנים שלנו משתנה. נולד צרכן חדש, צרכן מלומד שיודע מה לפניו, ואשר מחפש שטח נדל”ן חדש על מפת הצרכנות – שיטופח כשטחו הפרטי של הצרכן, המסך של הטאבלט. לדעתי ייטב לכם אם תקחו זאת בחשבון ותתכננו בחוכמה חווית איקומרס מוצלחת שמגבה את המכירה שלכם באוף ליין על מנת שתוכלו להגדיל את קשת ההזדמנויות  !

גישה לבנקים וכרטיסי אשראי |  44% נכנסים לחשבון הבנק שלהם דרך הטאבלט – ו36% נכנסים דרכו אל חשבונות האשראי שלהם. מה שאומר לנו שהצרכן עושה כבר בעצמו את הקשר בין המסך הספציפי הזה לעולם הפיננסים שלו – ומחבר באופן טבעי ואינטואיטיבי את פעילותו הצרכנית לחשבונות שלו. הארנק הדיגיטלי ועולם האיקומרס מסוגלים להתקדם במהירות רה יותר ממה שאנו מדמיינים כי למעשה תשתית החינוך שקיבל הצרכן המודרני כבר מקדימה בפער מאוד גדול את המציאות שבה עדיין שׁוֹרים העסקים עצמם  !

תשלום לתכני וידיאו | אחד מתוך ארבעה משלמים על תכני וידיאו – נתון שמראה לנו כי הצרכנים מוכנים לשלם על תוכן איכותי וייחודי שמופץ במסך זה. המכשיר הופך למרכז התקשורת האישי של כל אחד ואחד מאיתנו וגופים מסחריים שידעו להשתמש בעובדה זו בחוכמה יוכלו להפיק את משוב הרווחים (revenues) בסידרי גודל חדשים, שלא הכירו עד כה !

משחקים | שבעה מתוך עשרה עוסקים במשחקים המועברים דרך הטאבלט. גיימיפיקישן, עולם המשחקיות, כוח משמעותי הנובע ממוטיבציה חזקה בהרגליו של הצרכן. עולם המשחקים במסך זה הולך ותופש מקום ניכבד מיום ליום – מה שמביא אותנו להבין כי המסך הזה מאפשר לגופים מסחריים לחשוב ברצינות על נושא הוירטצואל גוּדס – צרכן הטאבלט מוכן ומזומן לשלם על תוצרים ועל שירותים וירטואליים שלטעמו משביחים את איכות החיים שלו, ובמסגרתם יוכל להנות ולעסוק בפאן החביב עליו !

גישה לרשתות חברתיות | שניים מתוך שלושה נכנסים לרשתות החברתיות שלהם דרך הטאבלט – כלי הטאבלט הוא החוט המקשר בין עולם הווב, המובייל והסביבה הלוקאלית ולא בכדי גם הסושייל. זה הכלי בו הלקוח למעשה מגבש את כושר ההתחברות שלו והמשרת אותו כמרכז התקשורת האולטימטיבי . ככל שהטאבלט הופך לכלי נהיר, שניקלט במיינסטרימינג בחיינו השוטפים, כך גם הנוכחות של הרשתות החברתיות נעשית משמעותית יותר. אִי לזאת גופים מסחריים צריכים לדעת לחבר בין הנקודות הללו בחוכמה, כלומר מתוך חשיבה אינטגרטיבית המאגדת בין מספר גורמים: תוכן בתשלום, סחר אלקטרוני שכרוך בזיקה לרובד חברתי, ולבסוף תשלום באמצעות מסך זה. תישלובת זאת תאפשר למותג להצמיח זן חדש של עסקים.

לסיכום. אינפוגרפיקות הן כלי נהדר להעברת נתונים סטטיסטים, מגמות, ובעיקר עובדות מהשטח. חשוב מאוד לשכלל את המיומנויות שלכם וקודם כל את היכולת לקרוא בעיון את התוכן מכיוון שהוא תוכן מחקרי לכל דבר שישמש אתכם לשרטוט מפת הדרכים העסקית שלכם. ובוודאי שהוא מספק כלים טובים לקבלת החלטות – סקר המאפיין נתונים ומגמות של צרכנים כמוהו ככוכב הצפון שמנַוֵוט לכם את הדרך קדימה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.