אני מאוד אוהבת להסתכל על מדדי מותגים, ולראות כיצד קובעים מי הן החברות החדשניות ביותר בעולם. באינפוגרפיקה הנוכחית שצירפתי לרשומה תוכלו לראות דירוג עליו אדבר טיפה יותר בהרחבה.
הדירוג, מציג את 50 החברות החדשניות ביותר לשנת 2020. חשוב לראות שבתוך הדירוג היכולת של חברה להחזיק מעמד כחדשנית ביותר היה מוערך בעבר ככ- 60 שנים ויותר, בימים אלו הממוצע של חברה על מפת המותגים החדשניים בדירוגים השונים שורד רק כ18 שנים.
הגרף המצורף, מכסה את 50 החברות החדשניות ביותר לשנת 2020, זת במבוסס על מחקר של BCG החברות נבחנו דרך ארבעה פרמטרים מובילים: יש להן נוכחות גלובאלית, והדירוג שלהו נקבע באמצעות דירוגים מכל העולם. חברות מקבילות (או מתחרות) שמעבירות עליהן חוות דעת, הן נחשבות למשבשות ויודעות לגוון את הפעילות שלהן בכל תעשייה ותעשייה. היכולת שלהן לייצר ערך, שנמדדת באמצעות ההכנסות שלהן לאורך זמן. רצ”ב העשרייה הפותחת:
1 Apple
2 Alphabet (למי שלא יודע זאת גוגל)
3 Amazon
4 Microsoft
5 Samsung
6 Huawei
7 Alibaba
8 IBM
9 Sony
10 Facebook
תוכלו לראות בשקף הבא, את ההתפלגות של החברות לאורך שנים והיכולת שלהן להחזיק מובילות כחברות החדשניות ביותר:
חשוב לשים לב לדגש באמירה הזו, שחדשנות זה למעשה “לייף סטייל” דרך חיים, קשה לתחזק חדשנות לאורך שנים וקשה להיות עמיד אל מול התחרות לאורך שנים. החברות שהצליחו בכך הן חברות שאימצו תרבות של אנשים, טאלנטים מוכשרים שיודעים למחזר הצלחות ולקצור חדשות, מדובר בארגונים שיודעים לבנות מערכות מורכבות של קריאטיביות וגמישות בתוך העסק.
—————————————————————–
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.