The Case Study of Morning/ Green Invoice

את ליאור וילצ’ינסקי אחת המייסדות של חשבונית ירוקה/ מורנינג- אני מכירה כבר כמה שנים, אני גם לקוחה נאמנה של השירות המקסים הזה- וגם יצא לי העונג להכיר יותר לעומק את הרעיון שמאחורי החברה.

בסוף 2019,  בסדנא גדולה שערכתי עבור לקוח שלי עם משתתפים חיצוניים, ליאור לקחה חלק, כשהציגה את חשבונית ירוקה היא עשתה זאת בצניעות- אני קטעתי אותה ואמרתי לה שאף פעם לא חשבתי שאתרגש מחשבונית וזו האמת על החברה הזו והשירות.

הפוסט הזה נועד להראות– כיצד אפשר לקחת רעיון ולהכניס בו מנוע של קסם כשאתם חושבים על המוצר או השירות הבא שלכם, וגם כשאתם מתעכבים על השירותים והמוצרים הקיימים.

בתור לקוחה של חשבונית ירוקה לאורך השנים, תמיד הפתיעו אותי כמה דברים מרכזיים שכיום אני יכולה להגיד שהם חלק עמוק בתוך האסטרטגיה של החברה:

הראשון- חווית משתמש. מאז שאני זוכרת את עצמי משתמשת בשירות מסוף 2019 הדבר שהרשים אותי הכי הרבה היה נוחות השימוש והחוויה הכייפית שיש בממשק. כן, זה די הזוי לחשוב שיש משהו כייפי בחשבוניות- אבל כשבונים את המוצר והשירות בצורה כזו שמתכתבת עם כל הדברים שעצמאיים ועסקים קטנים לא אוהבים לעשות, ועם כל הכלים שפעם היו שייכים רק לארגונים גדולים אשר מקצרים בפועל את התהליך ועושים אותו סימלסלי, מהיר ולפעמים אפילו בלתי נראה- יכולים לייצר ממש חווית ריגוש גם מחשבונית. לאורך כל החוויה נלווית למשתמש שפה כייפית, בגובה העיינים שמכניסה חיוך, ובאותה נשימה מזכירה לכם לעשות דברים שחשוב שלא יפלו בין הכיסאות. את זה, אפשר לעשות רק מתוך חשיבה אסטרטגית מעמיקה ומיקוד באתגר בצורה מקסימלית, ורצון אמיתי כנה ולא מתפשר- להגיע כמה שיותר לדיוק של המוצר.

השני- תוכן. כמשתמש של השירות תוכלו להיות בעצם חלק מקהילה גדולה, ולקבל על בסיס קבוע תוכן מושקע שעוזר לכם להצמיח את העסק ולקבל החלטות נכונות. הרבה מותגים מחפשים את המשמעות של מה זה תוכן טוב, כיצד לבנות קהילה וכיצד לייצר מעורבות, אינגג’מנט עם המשתמשים. אני אגיד לכם את זה בפשטות, לא צריך להיות אינשטיין בשביל לעשות את זה נכון! זה דורש שלושה דברים מרכזיים: לחשוב על מה חשוב לצרכן שלכם ולא בהכרח לכם, להיות מאוד מאוד מסודרים ומיושרים לקצב שבו אתם מייצרים את התכנים על בסיס קבוע עם דבקות למטרה, ולהבין שתוכן מטרתו הראשונית היא לא המרה אלא בניית המוניטין של המותג ככזה שרוצה לתת מעל למצופה. בחשבונית ירוקה יצירת התוכן היא חלק מהאסטרטגיה, שכן המקור של העסק הוא לא בבניית כלים שיוצרים חשבונית, אלא ברצון לעזור לעסקים להצמיח את עצמם ואת זה ניתן לעשות גם באמצעות תוכן עם ערך מוסף גבוה.

השלישי- שירות לקוחות ברמה הכי גבוהה שיש. אני לא חושבת שצריך להסביר לכם כמה שירות לקוחות טוב יוצר את כל ההבדל! בעיניים שלי- שירות זה שיווק, ושיווק זה שירות. אין הרבה עסקים שהתקשורת מולם היא כל כך מהירה וכל כך טובה כמו בחשבונית ירוקה. בין אם תפנו בצ’אט באתר, בפייסבוק או בכל מדיה אחרת מהירות התגובה והרצון לעזור לכם הוא מעל ומעבר. בעיני, מותגים נמדדים כיום ביכולת שלהם לעזור בשעת צרה ובשעת צורך- וזה הזיכרון המרכזי שיש למשתמש מכם. כשהכל טוב, זורם ועובד אנחנו עשויים להתרגל לכך ולקחת זאת כמובן מאליו, המדידה האמיתית לכוחו של המותג ולעמידה שלו מאחורי ערכי ה”לקוח תמיד במרכז” היא כשהלקוח באמת צריך אתכם.

הרביעי- הקשבה. לאורך השנים, ראיתי משהו מאוד יפה במורנינג/ חשבונית ירוקה- ישנה הקשבה מעמיקה למשתמשים וחשיבה מתוך הדברים כיצד ניתן להתקדם הלאה. זה כמובן ובאופן טבעי נגזר מהדטה (שכן כל פלטפורמה טכנולוגית דיגיטלית מחזיקה המון מידע וסיגנלים על המשתמשים) אבל זה נגזר גם ממה שאנחנו כמשתמשים כותבים ואומרים. אני חושבת שתוכנית העבודה הטובה ביותר הינה הקשבה לצרכים כי כך אתם מבטיחים שתהיו רלוונטים ותייצרו מאץ’- בין צורך לתשובה מוצרית שירותית.

החמישי- עסק כבצל עם שכבות על גבי שכבות שנבנות על גבי התשתית הבסיסית. לאורך שנים, אני אומרת שהכוח של הפלטפורמות הדיגיטליות הוא בכך שהן נבנות שכבה על גבי שכבה ויכולות על בסיס ממש טוב ליצור ערך מוסף מתפתח. חשבונית ירוקה היא מזמן לא רק חשבונית, ומכאן שינוי השם והרמיזה על המקום אליו העסק הולך ומתפתח. כשהחזון שלכם הוא לעזור לעסקים להצמיח את עצמם, אפשר שנקודת הבסיס ונקודת הפתיחה תהיה היוטיליטי הבסיסיים והצרכים המידיים, אבל על השכבה הזו ניתן לבנות עוד מנעד שלם של שירותים ומוצרים רבים.

אם אתם רוצים להכיר יותר את ליאור, ואת חשבונית ירוקה/ מורנינג- הצמדתי לכם ראיון נהדר שלה והשותף המייסד איתה- שבו הם מספרים על 11 שנים של עסק וההתפתחות שלו, עם דוגמאות, מספרים ואתגרים.


חדש ופתוח עכשיו לכולם! קורס דיגיטלי לחדשנות- Minnovation– קורס במתכונת של “ספיד” כיצד מצטרפים למובמנט של החדשנות בעולם- וכיצד עושים את זה “על סטרואידים”? חמישה שיעורים, תבלינים בצורת תרגילים, מהלכים, שיטות ומקורות חשובים. הקורס יעזור לכם לצאת לדרך במהירות, לבחון על קטן ואז להגדיל גם את הקצב וגם את הכוח והגודל של החדשנות שיצרתם Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.