The Digital Duopoly

CMP1

Duopoly.לצד העובדה שהפלטפורמה הדיגיטלית מתפתחת, מתבררת סיטואציה בה ישנן שתי שחקניות- Google ופיסבוק אשר מחזיקות יותר משישים וחמישה אחוז-משוק הפרסום הדיגיטלי הגלובאלי. זו מציאות שמתחילה להטריד אנשי שיווק, פאבלישר וסוכניות שכן הכוח הופך לריכוזי מאוד ומנוהל על פי דעתם בחוסר שוויוניות. אמר זאת מוריס לוי מקבוצת פובליסיס בפסטיבל הקריאטיב והיצירתיות בקאן- גוגל ו-Facebook תהפוכנה ליצרניות תוכן בפני עצמן, ממש כמו שNetflix מפיקה סרטים משל עצמה.

בפועל, אנשי שיווק של העידן הנוכחי שלא מחזיקים את הכלים להתנהל במדיה הדיגיטלית גם ברמת התועלת והערך למשתמשים והן במשחק של שתי השחקניות המרכזיות Google ופייסבוק- יהפכו להיות ללא רלוונטים כי אלו הכלים הנחוצים והבסיסיים של מגרש המשחקים השיווקי הנוכחי ההופך מיום ליום ליותר ויותר דיגיטלי.

הפוסט הנוכחי מתמקד בגרפים מצויינים אותם שלפתי עבורכם מהמנוי שלי בביזניס אינסיידר, השקפים מספקים לנו מבט קרוב יותר על הדואפול המתפתח בעולם הדיגיטל- שהוא כמובן : גוגל ופייסבוק. אייצר עבורכם פרשנות של הדברים אותם ניתן לראות בויזואליזציה ואצמיד את השקפים המקוריים על מנת שתוכלו לקחת מהם מידע משלכם.

הדומיננטיות של גוגל ושל פייסבוק על העולם הדיגיטלי מגיעה לשיאה בתקופה האחרונה, באירופה ישנה התעוררות של גופים אשר רוצים לעשות מיגרציה לאחיזה החזקה והצומחת של שתי החברות ולדרך בה הן משפיעות על החיים שלנו-Link. מובילי תעשיה כמו מנכ”ל Vice מדברים על כך שהעולם הדיגיטלי נשלט על ידי גוגל וFacebook והעובדה עומדת בעינה- גופים של תקשורת, פאבלישרז וגופי טלוויזיה גדולים מרגישים שהם חייבים להתאגד ולתת פייט להתעצמות הזו-Link.

אבל על מנת שגם אתם תבינו את העוצמה של שתי החברות הללו בואו ננסה להבין עד כמה הן חזקות בעולם של-Online Advertising. לטובת המשימה ה-BI Intelligence אספו מידע שמייצג את ההתרחבות ב-Digital Ad Economy, כך נקבל תמונה משקפת אשר מספרת לנו את סיפור המדיה הדיגיטלית לאורך שש השנים האחרונות- ומתוך הויזואליזציות נוכל להבין את התמונה של פרסום On Line בכל העולם :

Google– למרות שקיימים סימנים לכך שישנה האטה בצמיחה של גוגל, היא עדיין מנצחת על יותר מחצי מכל שוק המודעות בדיגיטל ברמה הגלובאלית, ההשפעה שלה קצת ירדה לאור ההתעצמות של פייסבוק, אבל בהסתכלות רחבה- שוק המודעות הטוטאלי בדיגיטל ברמת הכנסות עדיין מראה כי רוב השחקנים סביב Google הם בגדר גמדים לעומת העוצמה שלה.

Facebook– ללא ספק מצליחה לצמוח בשוק המודעות בדיגיטל ברמה הגלובאלית בשנים האחרונות- מאז הIPO של החברה בשנת 2012 פייסבוק צמחה מ-5 אחוז ל16 אחוז- ובזמן הזה פייסבוק הצליחה להגדיל את ה-Revenue שלה מהכנסות שעומדות על-4 מיליארד בשנה להכנסות שעומדות על כמעט- 23 מיליארד בשנה.

יחד– שתי החברות מהוות שני שליש נסך ההכנסות של שוק הפרסום און ליין בשנת 2015, והן ממשיכות לצמוח גם בשנה הנוכחית-2016.

בחישובים שנערכו גם סין נכללה– והעובדה הזו הופכת את העוצמה של גוגל ופייסבוק ברמה העולמית לרק יותר מרשימה שכן שתיהן לא מהוות בסין שחקניות משמעותיות אולי אפשר אפילו להגיד שהן זניחות. למרות עובדת הזניחות של הנוכחות בסין גם של גוגל וגם של פייסבוק כשלוקחים בשכלול את כל השחקנים הפעילים במבט גלובאלי כולל סין- פייסבוק וגוגל עדיין מהוות את השחקניות הגדולות והמשמעותיות ביותר בעולם.

השקף הבא מאפשר לכם לקבל מבט גלובאלי על ההכנסות של גוגל ופייסבוק לאורך השנים :

בויזואליזציה זו תוכלו לראות את הצמיחה של גוגל ופייסבוק בהכנסות לאורך השנים :

עוגת התקציב ברמה הגלובאלית של שחקניות שונות לאורך השנים עם מיקוד בגוגל ופייסבוק :

מילת סיכום. זה היה מבט אשר משקף לכם כיצד נולדות מעצמות חדשות, תאגידים מהסוג הדיגיטלי אשר יכולים לחלוש על כל חיינו בעולם כולו. כדאי שתהיו קרוי אוזן ותקשיבו להתרחשות הזו שכן היא מכתיבה גם כיצד אתם צריכים לפעול במרחב, זו אחת הסיבות שאני טוענת שארגונים, מותגים חייבים לייצר הצרחה של משאבים, כוחות והשקעות לטובת יצירת נכסים חזקים בבעלות- כאלו שאינם תלויים בבלעדיות על הדואפול

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.