אחד האתגרים הגדולים של ארגונים כיום הינו לסגור את הפערים הדיגיטליים, מצאתי לינק לחברה שעשתה על כך עבודה נפלאה והחלטתי לקחת מתוכו גרף אחד שמספר את כל הסיפור (או את הדברים החשובים מתוכו). ממליצה לכם מאוד לקרוא את הכתבה המלאה-Link, אבל אני אתמקד בשקף, ואוסיף עליו דברים משלי.
אולי צריך להתחיל מההגדרה, של מהו פער דיגיטלי? הפער הדיגיטלי הוא ההבדל בין המהירות של ההתפתחות הדיגיטלית בין מותגים (וחברות) ובין הצרכנים עצמם. בטווח הקצר המשמעות היא- חברות שלא מצליחות להדביק את הפער במהירות ההתפתחות של הלקוח והופכות את עצמן לחשופות לשיבוש שמגיע מחברות אחרות שיודעות לספק שירותים ופתרונות. בטווחים הארוכים הן עלולות להפוך ללא רלוונטיות.
על מנת להדביק את הפער הדיגיטלי, חברות צריכות לעשות מספר דברים! אני מונה לכם כאן את המדרגות שמציעים במאמר:
הבנה. קריאת העסק, קריאת האקו סיסטם, הבנת המודלים העסקיים והתחרות בצורה יותר מעמיקה ופתוחה (השלבים הראשונים הם אלו שבדרך כלל אני נכנסת בארגונים איתם אני עובדת).
אנליזה. מתוך הבנת האקו סיסטם, סביבת התחרות, הסיכונים וההזדמנויות נדרש לעשות אנליזה ולבחון באילו מקומות אתם צריכים לשחק. חשוב להגיד! גם משמעותי לראות איפה לא כדאי להיות.
גילוי. נדרש מחברות לחקור ולגלות את מסע הלקוח שלהן, להבין את הפרופיל של הלקוחות לעומק, את הסנטימנט המשתנה ולהיות מאוד מאוד דרוכים על יצירת “מיקרו מומנט” אקטיבים כל הזמן- זו הדרך לבנות מערכת יחסים ארוכת טווח- המעורבות הזו גם יוצרת את ההבנה העמוקה של הלקוחות ומאפשרת לכם לפצח אינסייטים על הלקוחות לאורך הזמן.
יצירה. צריך ליצור אסטרטגיה תקשורתית שכוללת את הנוכחות הדיגיטלית של המותג, את התוכן והסטוריטלינג שלו- כי סיפור הוא מכשיר וכלי רב עוצמה להשפיע על התנהגויות, להשפיע על תדמיות של העסק. נדרש מכל חברה לבנות אסטרטגיה של ערוצים על מנת להבין איפה ואיך צריך לפעול.
תכנון. נדרש לתכנון נכון את הסטאאפ של האקו סיסטם הדיגיטלי שלכם, מה תהיינה התשתיות, איך תייצרו את התוכן שיעבור בצינורות שתבנו?
טסט. על כל אלו נכנסת שכבת טסט, שבה אתם צריכים לבחון מה אתם בוחנים? מה הם המדדים להצלחה? מה היעדים שלכם? איך אתם מודדים הצלחה?
לדלוור. בלי שתהפכו למפעל יצרני שמייצר פתרונות הכל ישאר ברמת הדיבורים והמצגות- וזה! לא טוב! חשוב להשיק את המחשבות שלכם לדברים אמיתיים ומשם ללמוד לתחזק אותם, למדוד את הROI ולהבטיח שהוא קיים בפועל.
ללמוד. הלמידה, אף פעם לא פוסקת, אתם לומדים ממה שעשיתם, לומדים ועושים אנליזה למה ש”נושם” שם בחוץ, ולוקחים מהלמידה לעשייה המשכית.
להעצים. צריך להעצים את היכולות של העסק באמצעות טכנולוגיות מתקדמות- אוטומציה ותשתיות שמאפשרות לעשות שינויים בסקייל- אלו המתנות של המאה ה21 עבור ארגונים שרוצים לעבור טרנספורמציה וצריכים לעשות אותה כמה שיותר מהר.
ושוב, ממליצה לכם מאוד לקרוא את הכתבה המלאה-Link,
הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.