כפי שהבטחתי לכם, אני עושה Slice & Dice למצגת המגמות המרהיבה של מרי מיקר- עליה פרסמתי לכם פוסט מקיף לפני כמה שבועות. זוהי מצגת חשובה ועתירת אינפורמציה, ולטעמי- יש בה מבחר שקפים שלגביהם נדרשת הסתכלות לעומק. לכן, אני מוציאה עבורכם “סיפורים” מסויימים מהמצגת ועושה עליהם העמקה- עם הרחבה בפוסטים שלמים בפני עצמם. למי שרוצה לקרוא את הפוסט המקיף על המצגת כולה, רצ”ב- Link.
הפוסט הזה יעסוק בשאלה– עד כמה המגמה הזו, “האינטרנט של הדברים”, תוכל לגדול בפועל. הסברה הנפוצה היא כי האינטרנט של הדברים יגיע ממש לממדי ענק. אם מתייחסים לתחזיות במצגת של מרי מיקר- ניתן לראות כי היא להערכתה יהיה בפועל גידול של פי עשר ב-installed base של סנסורים בכל סבב חדש של מחשוב. למשל : כיום, מספר מחשבי הדסקטופ עומד על מיליארד והם קשורים בדרך זו או אחרת אל 10 מיליארד מכשירי מובייל דרך מחשוב ענן. אם תחשבו על כך במבט מפוכח- נתון זה למעשה מסביר את ההתפשטות ואת החדירה המקפת של תשתית האינטרנט של הדברים, וזה למעשה משקף את הלוגיקה של הגידול : ברגע שכוללים את המחשבים בצורה שיהיו מחוברים למכשירי מובייל התוצאה תהיה למעשה 100 מיליארד מכשירים מחוברים ! העתיד למעשה יושתת על ההיגיון הזה- מחשבים שמחוברים לענן ודרך הענן מחוברים אל מכשירים. ואף יותר מכך- כל משטח שיהיה מחובר לאינטרנט יהווה למעשה מסך נוסף אותו אנחנו פוגשים בפעולות הפונקציונאליות שבחיינו היומיומיים.
חשוב לציין כי ההערכות לגבי גידול המגמה הן מעט מטושטשות, אין עדיין מסגרת זמן מוגדרת שתראה מתי המספרים יעלו בפועל להיקף גדול באמת. אבל מתוך השקף ניתן לקבל מושג ברור על הווליום ועל התחזית הצפויה, עם הסבר על המסלול המעשי לקראת מימוש הרעיון. לראשונה, לפחות מבחינתי- נחשפתי “לפיענוח של הרעיון” – והצבת אנליזה ברורה שבאמת הופכת אותו למציאות ומאשרֶרֶת את המספרים הגדולים הצפויים בעתיד הקרוב. חשוב גם להכיר במקביל עוד תשקיפים ותחזיות שפורסמו מטעם כמה גופים שונים על מנת שנוכל להבין את הנושא. לכן הוספתי לכאן גם את השקף של הביזנס אינסיידר עם התחזיות שלהם שעומדות על 9 מיליארד מכשירים מחוברים בכל העולם עד 2018. התחזית של הביזנס ידועה כמתונה מאוד כפי שגם הם מעידים על עצמם.
השקף של מרי מיקר –
שקף התחזית של הביזניס אינסיידר –