לפוסטים קודמים על Twitter מצורף בלינקים הבאים : Things u Can Do With Twitter | Twitter Dictionary |
מִזֶה תקופה ארוכה אני מתכננת לכתוב פוסט על Twitter, ולפחות חודשיים מחכה לי קובץ בDraft לסיום. קובץ הכולל צילומי מסך שמתייחסים לכל מיני פרטים קטנים שעברו שינוי ברשת, ולהמלצות על דרכי השימוש בכלי שציינתי עבורכם. ונראה שהתעכבתי לא בכדִי… מתברר למעשה שהשבוע, Twitter שינו את הDashboard שלהם מקצה לקצה ויש לשער כי צפויה לכם “נסיעה שונה” ואחרת. לכל מי שלא נכנס עד כה למתחם הקסום הזה אנצל את המומנטום כהזדמנות חדשה לדרבן אתכם לעשות זאת. אין ספק כי לOut Front של המתחם יש משמעות רבה מבחינת Usability – חווית המשתמש, ועם שינוי החוויה נוצר חלון הזדמנויות חדש לכל מי שלא הבין עד כה את רזי המתחם ומעוניין הפעם לנסות את כוחו.
How You Follow in Twitter Makes all The Difference לפני שאנו צוללים לשינויים החזותיים של המתחם חשוב לי ראשית לכל להדגיש כהמלצה שקודמת לרמת הקוסמטיקה את מהות התוכן והמאפיינים המובהקים של דרכי השימוש במתחם. המסר שלי במקרה זה הוא חד משמעי, למרות שאני לא נוטה לאקסיומות ואף על פי כן כאן זה למעשה נדרש… ארחיב את הדיבור על כך בפוסט ייחודי שיוקדש לנושא בשבועות הקרובים ובו אוסיף את ההמלצות שלי לגביו. במבט מקיף זהו עיקרון שאתם צריכים לחרות היטב בראשכם. מעגל הנעקבים אשר נכלל ביוזר שלכם וכן ברשימות השונות אותם אתם מפיקים יוצר למעשה את ההבדל מקצה לקצה והוא הקובע באם עולם התוכן שלכם יהיה מעניין או לאו.
מה למעשה השתנה ? נוצר מרחב פעילות גדול ומקיף יותר המאפשר חווית משתמש עוצמתית התצוגה הכללית של המתחם השתנתה ונפתחה בצורה כזו שהתכנים הנראים והמנווטים מתקבלים מבחינה חזותית באופן הרבה יותר “אכיל”. חשוב להדגיש כי מתחם Twitter הוא מיסודו מתחם מצומצם מבחינת האפשרויות וכל תזוזה בו יוצרת סוג של “רעש”. והנה התצוגה החדשה מאפשרת לנו למשל ללחוץ על כרטיס של נעקב שלנו ולקבל עליו מידע גראפי עשיר, ובפועל נקבל תצוגה בצד שמאל הכוללת את הציוצים שלו וכן פירוט של היוזר שכולל גם את פרטי הinfo אותם הוסיף בכרטיסו. הרחבת התצוגה מאפשרת לנו לגלות את עולם התוכן ביתר בהירות וביתר נגישות.
מה עוד השתנה ? כפתורי הניהול בולטים יותר, מעוצבים וממוקמים בסדר שערוך על פי היגיון לתפעול הכלים השונים המנווטים את הפעילויות שלנו סודרו למעשה בLayout מחודש ויצרו סדר וארגון המשפיעים בצורה שונה על חוויית הגלישה. על מנת להבהיר כיצד השינויים יכולים לעבוד לטובתכם אפרוט בפניכם בכמה נקודות את האלמנטים החשובים, כגון באילו כפתורים רלוונטי ללחוץ ומתי.
A אזור המשקף נעקבים ועוקבים | מיקום זה בפרופיל מראה לנו באופן ברור מה מכיל עולם התוכן של הכרטיס שלנו : כמות נעקבים והעוקבים, הציוץ האחרון שלנו, תכנים שבחרנו לשמור במועדפים, כמו כן, אנשים אשר כללו אותנו ברשימות שלהם.
B עוקבים אשר Twitter מציעים לנו לעקוב אחריהם | האלגוריתם של Twitter עושה לנו חיבורים בין האנשים שאנחנו עוקבים אחריהם לפוטנציאל נוסף המשקף נעקבים אשר עשויים לעניין אותנו וקשורים לעולמות התוכן אתם הגדרנו כמעניינים ועל מנת שנגדל ונתפתח הוא מציע לנו אותם באופן רנדומאלי.
C כלי הניווט העומדים לרשותכם לעולמות התוכן | אזור זה מייצר את ניווט עולם התוכן של הכרטיס שלכם.המקומות הלחיצים מביאים אתכם למעשה לכל המקומות הרלוונטיים עבורכם מבחינת התכנים אותם אתם עוקבים. הגדרת הרשימות שלכם, מי הזכיר את היוזר שלכם ומתי, RT שאתם עשיתם לאחרים או שעשו לכם. ונושאים שבחרתם להכניס כחיפוש קבוע (לי למשל יש את LinkedIn ובאופן קבוע כאשר אלחץ על כפתור זה אקבל תוצאת חיפוש הכוללת את כל הציוצים של כל האנשים אותם אני עוקבת אשר הזכירו את מתחם זה).
A חיתוך עוקבים אשר Twitter מציעים לנו לעקוב אחריהם | כאשר תלחצו על כרטיס של נעקב שלכם תקבלו עולם תוכן חשוב שממנו תוכלו להפיק תועלת רבה. לדוגמא : Twitter עושה לכם חיתוך ומציעה לכם לעקוב אחר אנשים דומים לכרטיס המסוים הזה, מבחינת העניין הרלוונטי.
B ניהול המעקב שלנו אחרי אחרים – הגדרות | מיקום זה מגדיר עבורכם פרטים לתזכורת לגבי עמדת המוצא שלכם: האם אתם עוקבים אחר הכרטיס, האם זכרתם להכניס אותו ולקטלג אותו באותן הרשימות אשר למעשה מגדירות במקום מרוכז אחד את עולם התוכן אותו אתם רוצים לעקוב.
C ניווט תכנים Dashboard במתחם של נעקב | כמו בכרטיס שלכם תוכלו, במידת הצורך והעניין, לנתח כרטיס של אחרים ולעקוב אחר הרגלי הצריכה שלהם. התמונה שקיבלתם מספרת מה הם מגדירים כתוכן של מועדפים, ממה מורכבות הרשימות שלהם, אחרי מי הם עוקבים וכמובן את הTime Line שלהם המשקף למעשה את כל הציוצים אשר צויצו מכרטיסם.
צירפתי לכם גם את הסרטון המקורי של Twitter אשר משקף את השינויים שהוזכרו. החלק הראשון הוא אמנם תדמיתי אבל בהמשך מספקים לנו הדגמה בווידיאו של השינויים והפעולות אשר ניתן לעשות באמצעותם. בפוסט הבא על אודות Twitter אדבר על נושא הרשימות ואופן החיפוש במתחם זה. מהבחינה הפרקטית אצייד אתכם בכמה הנחיות כיצד להשתמש בכלי הטוויטרי ככלי חזק ומשמעותי ביותר בכל הקשור למידענות, על פי סדר והיגיון תכני שעשוי לעזור לכם במידה ניכרת לקידום העסק בכל הנוגע לפיתוח עסקי.
כל מה שרציתם לדעת על טוויטר במלבושיו החדשים . Zohar Urian סוקרת בבלוג שלה את השינויים. מציצה לטוויטר מתחת למכסה… http://fb.me/IxwrOnBd
The New Twitter | Active & Marketing http://bit.ly/b5tQmh