אני לא נוהגת לספר הרבה על עצמי, בעיניים שלי פחות משמעותי לדבר עלי, ומה שיותר חשוב הוא הערך והתוכן לקהילה שלי- אבל בתקופה האחרונה קיבלתי הרבה בקשות להשתתף בפודקאסטים כאלו שמספרים על החיים ומתראיינים בהם, היו לי הצעות כאלה מהארץ וגם אחת מחו”ל- ולמרות שאני מאוד אוהבת להקשיב לתוכן מסוג זה, לא בטוח שאני החומר להשמיע במקרה זה.
מה שכן, החלטתי להביא לכאן קצת מהסיפור שלי- דרך סשן שהעברתי לפני כשנה במסגרת של : קהילת דיגיטליות בעסקים, הרצאה המתארת את המסע הפרטי שלי- ולמי שחשוב להכיר אותי קצת יותר טוב הנה לכם הזדמנות והצצה.
חשבתי הרבה איזה ערך אני יכולה לייצר בסשן, מה יחשב כרעיון, כלי ומפתח להצלחה ? ומשהו הצית לי את הדמיון, דבר קטן שבאמצעותו בניתי את הסיפור השלם שאני מביאה לכם לכאן. בעמוד שלי בלינקדאין, אנשים משאירים לי “תגיות” של מה שהם חושבים עלי …
אחת התגיות שחוזרות כל הזמן היא- Persistence עקשנות, התמדה- זה זרק אותי לאחד הסרטים הכי טובים שאני ראיתי בשנים האחרונות על המייסד של מקדונלדס ובו מדגישים את כוחה של העקשנות ככלי ומפתח להצלחה.
מה שנאמר בסרט על התמדה הוא : ששום דבר בעולם לא ייקח את המקום של התמדה, טאלנט לא ייקח, גם גאונות לא, וגם לא חינוך- Persistence and Determination מהווים את הכוח להזיז דברים.
אני עסק קטן, הכי קטן שיכול להיות- אישה וחתול ….(ופו, החתול שלי ששולט בי ביד רמה הוא- היו”ר שלי), כמו שאתם יכולים לראות מהתמונה, הוא קורא את הספרים שלי, יושב על כיסא המשרד ומחליט בשבילי פחות או יותר הכל :-). העסק שלי עוסק ביעוץ לחברות גדולות בתחום של טרנספורמציה וחדשנות- דיגיטל וטכנולוגיות, ויש לי זכות גדולה לעבוד עם לקוחות גדולים בישראל (וגם אחד בחו”ל) על התהליכים הטרנספורמטיבים שהם עוברים לאורך השנים, ולעזור להם לבנות את השינוי בתוכם.
בפועל, אני עוזרת לארגונים להבין איפה ואיך ניתן להרוויח מדיגיטציה -במגוון מיקומים : מכירות, שיווק, ניהול, תרבות, שרשרת ותפעול. זה כולל סריקה של החברה ולמה שהיא עושה, לתעשייה- לתחרות מחו”ל ובארץ. מתוך כך אני עוזרת לארגון לסנטז את המקומות בהם צריך לעבוד, למקד, ולהזיז הצידה רעשים מיותרים שבאמצעותם עושים פישוט לקבלת החלטות. כל זאת בחיבור לסטארטאפים וחברות טכנולוגיה שיכולות לעזור ולסגור פערים ודיפלוימנט לפתרונות אשר מגדירים מחדש את העסק כריספונסיבי לעידן הנוכחי.
בנוסף, אני עורכת הרצאות יעודיות במיקוד על אמזון וההשפעות שלה על התעשייה, חברה כלכלה- כמו גם ניתוח האימפקט של חברה כמו- Amazon בכניסה למדינות חדשות.הרצאות יעודיות בכל הקשור לטרנספורמציה בעידן דיגיטלי, מגמות ואינסייטים על עולם שעובר שינוי זאת לטובת יצירת אימפקט אמיתי לעסק ויוטיליטי לארגז כלי העבודה.
אז איך בונים עסק קטן גדול ? יש לי ניסיון מעמיק והבנה באיך בונים עסק שמצליח לשרוד לאורך זמן, וכיצד גורמים לו להתפתח, להיות יציב, ססטינבילי ולא פחות חשוב לצמוח. הקרקע והדרך שלי להשיג את כל אלו מבוססת על המרחב הדיגיטלי ועל עקרונות ברורים שהנחלתי לעצמי לאורך השנים- אותם אני רוצה לשתף.
אני מגדירה את עצמי כחוקרת עצמאית לשינוי שהעולם שלנו עובר באמצעות הטכנולוגיה והדיגיטציה- יש לי בלוג וקהילה גדולה בפייסבוק בהם אני משתפת באופן קבוע, ובלוג נוסף שעוסק רק בעולם של אמזון- והפכתי את הידע שלי למוצר ייעוצי באמצעותו יש לי זכות גדולה ללוות ארגונים בישראל לאורך שנים.
כל עסק קטן הוא סטארטאפ, הוא לא בהכרח מגייס כסף אבל הוא חייב לגייס כל הזמן- כוחות : וסביבה אוהדת, עסק קטן צריך לייצר לעצמו מסגרות, כי הפריים מאפשר תשתית המספקת את הצעדים קדימה, עקשנות והתמדה בתוך אותה מסגרת מהווים כלי משמעותי שעוזר להתקדם קדימה- בצעדים קטנים, בינוניים וגדולים.
וקוריוז קטן- כששואלים אותי איפה המשרד שלי, אני אומרת שהוא בוואצאפ- עסק לייט 🙂
הבתים הדיגיטליים שלי כוללים- עבודה ב- תוכן, בלוג, עולם תוכן משלי שהגדרתי אותו סביב- חדשנות וטרנספורמציה, יצירת פידים בסושייל, נטוורקינג, קהילות- גם במימד הפיזי, ובדיגיטלי.
עסק קטן הוא סך המחשבות של האדם בתוכו, וחשוב להבין שאנחנו יכולים להשתמש בדיגיטל בשביל להנפיש את זה ולצייר דמות של עצמנו שאנשים ירצו להתחבר אליה, להתמגנט אליה.
העולם היום כל כך בפרגמנטציה שאין תרחיש אחד, ואי אפשר לדעת מה יצליח ומה לא, ולכן אנחנו צריכים ליצור נקודות של נוכחות במרחב באופן קבוע ולוודא שנהווה תוצאת חיפוש חכמה ואיכותית.
על פי סקר של פייסבוק, הבנק העולמי וה-OECD ניתן לראות מה אנשים עושים בדיגיטל במימד העסקי, מדובר בסקר על הכלכלה הדיגיטלית- אשר נערך גם בישראל על פי פייסבוק מדובר ב-2500 איש זאת בשיתוף הOECD, ארגון המייצג כלכלית את כל המדינות המפותחות ברמה הכלכלית וקובע סטנדרטים. ועסקים קטנים, על פי המחקר הזה עסקים בישראל נמצאים בדיגיטל בשביל לעשות קשרים, מסחר, עסקים ולדאוג שיגלו אותם.
לי אישית יש שלושת עקרונות לתוכן מעניין– והם כוללים : בידור, יוטיליטי ומידע או במילים אחרות-ידע. אני מחפשת להתחבר לקהילה העסקית דרך הכלים והעקרונות שלי זאת על ידי עבודה קונסיסטנטית וכמו שאמרתי מלכתחילה- התמדה.
בכנס שנסעתי אליו לחו”ל בשנה שעברה, שמעתי את שרה גיסיקה פרקר מדברת על הכוח של עסקים קטנים ברשת -היא הדגישה את העובדה שלעסקים קטנים, אין כמו ארגונים גדולים את- 12 שלבי התיווך, זה מה שמייצר את הקול הטבעי- האותנטי, סיפור על ההשפעה על המוצר.
וצריך לקחת בחשבון שהדורות הצעירים כמו אורי (האחיין שלי) לא יסכימו לקבל יותר תוכן סינתטי ולא משמעותי לחיים שלהם, הם יודעים לעשות סקיפ כל כך מהר שהם פשוט מוחקים אתכם אם אתם לא עונים לצורך שלהם, לכן נדרש להתעכב על- העוצמה של האותנטיות, D2C, תוכן , תועלת.
הבלוג שלי- מהווה קודם כל ולפני הכל, מחקר לעצמי, ואני כותבת אותו בראש ובראשונה לעצמי בשביל שכך אוכל להתמיד כל הזמן בלמידה וביכולת להבין את השינוי.
המקור של בלוג, הוא יומן מסע- ומה שמעניין בסיפור שלי, הוא שניתן לראות לא רק את המסע שלי, אלא את המסע והשינוי שהעולם עובר לאורך השנים- בגלל ההתפתחות של הטכנולוגיות והדיגיטציה. משיחה על אינטרנט, סושייל, תוכן > דיגיטל, מובייל > קונקטיביות > סחר אלקטרוני > תרבות > מודלים עסקיים חדשים.
סטוריטלינג- לאורך השנים, פיתחתי את הקול היחודי שלי, למדתי לחקור יותר לעומק ולהבין את העולם המשתנה, ומה זה אומר בפועל טרנספורמציה- אני נוסעת לכנסים משמעותיים בעולם, ולוקחת משם תובנות חשובות אותן אני מעבירה הלאה ובאמצעות כך מגדילה ועושה אוגמנטציה לסיפור שלי ולהבנת העולם.
הפידים בהם אני מפרסמת הפכו מבחינתי ל- בית ספר, פיד זה מקום לפוש ולפול, לקבל ולקחת מידע וידע מאחרים, ולהעביר בפוש מידע משלי- החוכמה היא לדעת להקשיב ולהיות חשופים לדעות של אחרים – זה ממש בית ספר לדיעות, רעיונות ודיסקברבילטי.
לפני כמה שנים, פנתה אלי מישהי בוואצאפ ואמרה לי שהיא עוקבת אחרי בפייסבוק, ולמעשה מכירה אותי מהפיד- קוראים לה רותי רודנר ואז לא קישרתי בכלל מי היא. היא אמרה לי שהיא רוצה להפגש איתי כי אני היחידה בפיד שלה שיש לה שעון של אפל (מדובר על לפני כארבע שנים). אז, קבענו דייט באוף ליין רותי עם השעון שלי (אותו היא הייתה צריכה לטובת מחקר שערכה בתקופה זו). הסיפור הזה בא להדגיש את הכוח של ההכרויות שיכולות להתקיים במימד הדיגיטלי אל המימד הפיזי.
אומרים שהדיגיטל מנוכר, אבל באמת של החיים הדיגיטל זה מה שאתם עושים איתו, ואם תקחו אותו כמוני למקום של הרחבת הידע, הקשרים והיכולות תוכלו להגיע רחוק.
כשעובדים בדיגיטל בשנים האחרונות, העולם של הקהילות עולה שוב ושוב- כצורך אמיתי של אנשים להכיר ולהתחבר כמו דבק אחד אל השני סביב נושא מסויים, אג’נדה או תחום עניין. אני הבנתי שעל מנת שאוכל להבין זאת טוב יותר נדרש ממני להשקיע בכך וליצור קהילה שדרכה אוכל ללמוד. יחד עם זאת גם ידעתי שלא אוכל לעשות זאת לבד, ובחרתי בשותפה נהדרת לבנות איתה את הקהילה. מיכל זאבי ואני בנינו קהילה סודית בקולבורציה בפייסבוק- שדרכה יצרנו קבוצת עניין העוסקת באסטרטגיה, ערך ואנשים.
הקהילה כללה מפגשים באוף ליין, ומפגשים באון ליין ודרכה נוצרו המון קשרים חבריים ועסקיים חדשים, ולימדה אותי אישית המון על מה זה אומר לבנות קהילה- איך יוצרים בונדינג ? מה נדרש וכיצד זה משפיע על החיים העסקיים והפרטיים.
אבל השיעור החשוב ביותר שאני למדתי מהתהליך הזה, בכלל לא היה בסופו של דבר הקהילה- אלא הקשר והשותפות של מיכל ושלי, וההבנה כיצד מתרגמים עבודה בשניים או ביותר למשהו גדול שמשיג ומייצר אימפקט. בעצם, הקהילה האמיתית שנוצרה בעיניים שלי הייתה- מיכל ואני.
אחד הכלים המשמעותיים דרכם אני עובדת כפי שסיפרתי לכם קודם הינו- נטוורקינג, בניית קהילה של אנשים איתם אני בקשר גם בפיד הדיגיטלי, וגם במימד הפיזי.
לקוחה יקרה שלי שאלה אותי על העסק שלי- וסיפרתי לה שבגישת הנטוורקינג החלטתי שכלי למידה משמעותי עבורי הוא להכיר את התעשייה, ולהכיר סטארטאפים דרכם אני יכולה להבין את העולם המשתנה. החלטתי שאני קוראת לעצמי “זהר קוד פתוח” ומאפשרת לכל מי שרוצה להפגש איתי ולספר לי על העסק שלו- להשקיע בכך, העובדה הזו מאפשרת לי לשנות את מערכת ההפעלה שלי, ולעשות לה טוויקינג באמצעות רעיונות ותובנות של אחרים. כך, אני לומדת בצורה טובה יותר כיצד נראים מודלים עסקיים חדשים, איך מתעצבת נקודת מבט רעננה על העולם ואיך עסקים גדולים ומסורתיים צריכים להשתנות על מנת שיוכלו להדביק את הפער.
הדגש שלי מתחיל ומסתיים בכך שאנחנו כולנו צריכים לזכור שצריך נחישות– הדוגמא של המייסד הינה הסצנה של מגרש הטניס- בו האחים בונים את הספידי סיסטם, ומראים מה ניתן לעשות באמצעות עקשנות, נחישות- כמה צריך לעבוד בדיוק של מערכת ההפעלה- ואיך נדרשת סבלנות. לא הכל מיד מצליח, בשביל זה צריך נחישות.
חזון מהצד שלי- כולל התמדה והתפתחות לאורך שנים, בחינת עולם התוכן ממבט של אבולוציה, פתיחת הסקופ על ידי למידה קונסיסטנטית והיכולת לקנפג את המידע ולעשות- Connecting the Dots זה יוצר מוצר ייחודי, ונקודת מבט יוניקית שיש לי- אשר לימים הפכה להיות לכלי העבודה החשוב ביותר שיש לי בארגז כלי העבודה.
ונשאלה בסרט שאלה- מתי זה יספיק ? והאמירה של המייסד ממשיכה להדהד לי בראש ואליה אני מתחברת מאוד, כשיש חזון – אף פעם, אף פעם זה לא יספיק.
Persistence and Determination הם הכוח להזיז דברים . כלום לא יכול לשתי העוצמות הללו- לא טאלנט, לא גאונות ולא ידע Education…. ומה שמאפשר לנו להחזיק הרבה פעמים, ומייצר עבורנו מינוף הוא הכוח של ההתמדה.
זאת אני- ואלו הבתים הדיגיטליים שלי…ואני מזמינה אתכם גם לעקוב וגם אם יש לכם אתגר שצריך לפצח אותו ודרכו למתוח את הביזניס למקום חדש- לשקול אותי כפרטנרית לשינוי, לטרנספורמציה וליצירת חדשנות עסקית אמיתית.
fascinating.
טוב באותה מידה גם לחיים השוטפים.
תודה על הטיפים, התמדה וסדר משפרים את העולם. אמא יהודית אוריין