Tiktok Channels you Should Know

שימו לב שכתבתי בכותרת: ערוצים בטיקטוק שאתם צריכים להכיר, ולא כתבתי- ערוצים שאחריהם צריך לעקוב…הסיבה? טיק טוק זו זירה אחרת ממה שאנחנו מכירים בעולם של הרשת החברתית, אולי בכלל אפשר להגיד שהיא לא ממש רשת חברתית! בפלטפורמת טיקטוק אין באמת משמעות אחרי מה אתם עוקבים, כי הפיד המרכזי שמוצג לכם והוא הפיד הדיפולטי- For You בו האלגוריתם של הפלטפורמה מציג תוכן שהוא חושב שרלוונטי במיוחד לכם.

בשנה וחצי האחרונות– טיקטוק כפלטפורמה התפתחה מאוד ובמובנים מסויימים התבגרה. כמות התוכן שמועלה בה, כמו גם מספר האנשים שנמצאים בה- בין אם הם יוצרים ובין אם הם צופים מהצד גדלו בצורה אסטרונומית.

לתוך המשוואה הזו חשוב להוסיף כמה דברים משמעותיים שניתחתי על הפלטפורמה. הראשון טיקטוק בניגוד לרשתות החברתיות האחרות לא בנויה על הSocial Graph אלא היא בנויה על הInterest Graph מה שאומר שאתם נחשפים לדברים שכפי הנראה יכולים לעניין אתכם, ולא בהכרח לתכנים של האנשים או הערוצים אחריהם אתם עוקבים.  זו נקודה משמעותית! שכן לקלוע למה מעניין אתכם הופך ליותר ויותר חשוב בעולם הדיגיטלי העמוס במידע, זה גם מגביר את היכולת של תוכן טוב להפוך לאורגני ולא מבוסס פוש.

עכשיו לנקודה השנייה– אם אתם אנשי שיווק ופרסום הנתון הזה צריך ממש לעניין אתכם! כי אם טיק טוק יודעת מה מעניין באמת אנשים (באמצעות האלגוריתם שלה והמבנה הבסיסי שלה שמתפתח כל הזמן) זה אומר שהיא גם תדע לעשות מאץ’ הרבה יותר טוב בין המסרים שלכם לבין מה שאנשים באמת צריכים ורוצים!

הנקודה השלישית– טיקטוק מראה בכל פעם לכל סרטון רק את הסרטון הבודד ואין מסביב הפרעות נוספות, הדיוק הזה בתוכן שאותו רואה המשתמש היא קריטית להבנה ולניתוח- האם זה באמת מעניין אותו. ברשת החברתית כמו אינסטגרם, פייסבוק, טוויטר- אנחנו חשופים למספר תכנים בכל פעם (למעט סטוריז) והחשיפה הזו למעשה יכולה להטעות או ליצור הטיות לגבי רמת העניין! העובדה שבטיקטוק רואים בכל פעם סרטון אחד, יכולה לדייק בצורה משמעותית את רמת העניין או האי עניין בתוכן. סביב סרטון בודד ניתן לראות המון סיגנלים שטיקטוק והאלגוריתם שלה יודעים לקחת, לנתח ולהביא אליכם פרוגרסיבית- למה שאתם עצמכם הובלתם אותה להבין באמצעות אותם סיגנלים. 

נקודה רביעית– TikTok גם משנה את ההסתכלות על פאנל המכירה הליניארי המיושן, ולמעשה יוצרת לופ שהפוטנציאל שלו מניע לצמיחה בסקייל, היא יוצרת חווית לקוח אחרת- במקום משפך מכירה עם נקודת התחלה וקצה מוגדרים, משתמשי TikTok נכנסים, יוצאים ונכנסים מחדש למסע של הקונה בשלב המתאים ביותר לצרכים ולרצונות שלהם. ההצלחה המסיבית של TikTok נובעת ממעקב אחר המשתמשים שלה, בנייה סביב ההתנהגות שלהם, ועל בסיס כך היא וספקת להם את התוכן הנכון על סמך השלב שבו הם נמצאים במסע הלקוח.

(תקליקו על התמונה מעל לפסקה זו ותוכלו לראות את הזרימה של הלופ)…

ברשומה הזו אני רוצה להציף סוגים שונים של ערוצי טיקטוק, ולהעביר את המסר החשוב שזו פלטפורמה שאט אט (או מהר מהר, תלוי את מי שואלים) הופכת להיות לערוץ הבידור שאולי, יכול להיות שהאיום הגדול שלו הוא בכלל לא על הרשתות החברתיות האחרות, אלא- על הזמן הפנוי שלכם, ועל משבצת הפאן של המשתמשים ביומיום, אולי אפילו על חשבון הזמן של האנשים בטלוויזיה.

ערוץ אנימציה מדהים שמעלה על בסיס קבוע תכנים אנימטורים יוצאי דופן- Link– הכל נראה כמו סדרת ליפסטיק בהמשכים, ואם אנחנו בטיעון של טיקטוק ככזו שמחליפה את הערוץ הטלווזיוני, זה בדיוק מקרה בוחן שמחזק את האמירה הזו! plastic_by_sisters_lapay.

מיתר זהבי, משפיענית או איך שאני מעדיפה- בעלת השפעה בטיקטוק- ובין יתר הדברים שהיא מדברת עליהם בקלילות מדהימה על כל מה שקשור לכסף. דוגמא מדהימה לאיך אפשר לקחת כל נושא “כבד” ולהפוך אותו למשהו שאנשים ירצו לצרוך! Link.

לגוצ’י יש ערוץ מדהים שממש מכניס אתכם להוויה של המותג, אני כותבת פוסט נפרד על היכולת של מותגי יוקרה להיות “גלאי טרנדים” ולקשור את עצמם בצורה מדהימה אל המגמות הנכונות. בערוץ הזה, גוצ’י מעלים תוכן מקורי ייחודי לרשתות החברתיות ומוכיחים את הטענה שוידיאו זה חשוב, אבל צריך גם לדעת ליצור וידיאו ברמה מאוד גבוהה-ההפקה, היא חלק גדול מהסיפור! Link.

סיימון סינק, מי שחתום על הWhy בעולם של שיווק וארסטרטגיה, מחזיק ערוץ בטיק טוק ובו הוא מספק טעימות קטנות של אמיתות וחוכמות על החיים-Link.

דני בולר, מורה למתמטיקה בגימנסיה מוכיח שאפשר לקחת נושא ממש מורכב (מספרים, חישובים, מתמטיקה, דיעות, פוליטיקה, נתונים ועוד) ולפרק את כל הדברים האלו לחתיכות קטנות ונגישות. הטענה של דני בולר היא- שאין לו שום כוונה ללמד אנשים את הנושאים הללו בטיקטוק הוא רוצה לגרות את הסקרנות שלהם על מנת שהם עצמם ירצו ללמוד-Link.

אם אתם רוצים ערוץ ממש כייפי, וממש מצחיק! תעקבו אחרי הבחור הזה- niallmacmillan שלמעשה עושה “טייק אוף” על סרטונים אחרים שעולים בטיקטוק ומביא את הזווית שלו לסיפור. זה באמת ערוץ שהוא רק בשביל הכייף, אל תחפשו ללמוד פה דברים עמוקים 🙂 Link.

oldtimehawkey – ערוץ מהמם שמשלב בין יכולת של דרמה, סיפור ו-How To עד שלא תצפו בכמה סרטונים לא ממש תבינו! 🙂 Link.

למותג היוקרה ברברי, יש ערוץ מושקע ומדהים- שמעלה סרטונים ייחודים לטיקטוק וממש מכניס חיים וסיפור בתוך המוצרים שלו-Link.


חדש ופתוח עכשיו לכולם! קורס דיגיטלי לחדשנות- Minnovation– קורס במתכונת של “ספיד” כיצד מצטרפים למובמנט של החדשנות בעולם- וכיצד עושים את זה “על סטרואידים”? חמישה שיעורים, תבלינים בצורת תרגילים, מהלכים, שיטות ומקורות חשובים. הקורס יעזור לכם לצאת לדרך במהירות, לבחון על קטן ואז להגדיל גם את הקצב וגם את הכוח והגודל של החדשנות שיצרתם Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.