Total Loyalty

הרשומה הנוכחית תעסוק בנאמנות, ובמסמך מדהים של אוגלבי אשר מגדיר עבורנו את מושג הנאמנות, “לויילטי” מחדש! אקח מהאמור בקובץ המקורי דברים נבחרים, ואוסיף עליהם משלי- למי שרוצה לקרוא את המקור כולו, הצמדתי אותו לסוף הפוסט.

אחרי השיבוש והצונאמי הרגשי שעברנו כולנו בגלל הקורונה, העובדה שאנחנו לא בטוחים, אנחנו נדרשים להיות בסגרים ובידודים אנחנו הופכים להיות ליותר בררנים בכל מה שקשור לדרך שבה מוציאים את הזמן שלנו ומשקיעים בו כסף וכולנו מחפשים אחר חוויות ודברים שהם אותנטיים ומערבים יותר. הדברים שחשובים לנו הופכים להיות לממוקדים, בין אם זה אומר להשקיע יותר בבית שלנו ובמשפחה, להשביח את הבריאות שלנו ואת הכושר ובין אם אנו מוצאים את עצמנו מתחברים לנושאים חברתיים ולמה יכולים להאמין ולהתחבר. אנחנו מחפשים אחרי מטרה “פרפס” וכמובן שכולנו הופכים להיות בלי יוצא מן הכלל ליותר דיגיטליים מאי פעם.

העתיד של הנאמנות, לא נשען על נקודות, מיילים, ומכירות, אלא הוא משהו הרבה יותר גדול מכך, זה עתיד שטומן בחובו דברים שקשורים ליצירת נאמנות מותג ויצירת קשר עם אנשים, על ידי שזה שאנחנו גורמים להם להרגיש מחוברים על ידי כך שאנחנו מייצרים להם השראה (גם אם בדברים הקטנים). הנאמנות של המותג קשורה ביכולת לתת לאנשים את הההרגשה שהם יכולים להיות מעורבים, לתגמל אותם על כך וזה בעיקר על ידי כך שהם ירגישו שבכל פעם שהם במגע עם המותג הם מרגישים טוב.

זה לא לקחת את רעיון תוכניות הנאמנות ולמסגר אותו מחדש במסגרת רעננה ומיתוג מדליק, זה ממש אומר להסתכל על הרעיון של היחסים בדרך אמיתית, שמובילה בסופה של דרך לנאמנות. ועבור מותגים שינויים כאלו יכולים להוות את העתיד של הנאמנות ולהביא הזדמנויות אדירות.

העתיד של הנאמנות הוא יותר אנושי והרבה יותר קריאטיבי, ולמה? כי השנה האחרונה עשתה אקסלרציה לשינויים שהעולם עובר ואנחנו צריכים ללמוד אותם ולעבוד איתם, זו שנה שיצרה עסקים אחרים שהגדירה מחדש את הדרך שבה אנחנו עושים יחסים ובאים במגע עם לקוחות. תוכניות נאמנות על פי אוגלבי צריכות להתפתח ולהשתנות על מנת שתוכלנה להיות רלוונטיות. אחרי הכל, צרכנים מחפשים אחר חוויות, ומחפשים להשקיע בדברים שיוצרים להם ערך. ככל שתוכניות נאמנות מתפתחות ומתבגרות הן צריכות להיות עם מבט של “שותפות” עם הלקוח, לתגמל יותר על הקשר המתמשך.

תוכנית נאמנות חכמות מתגמלות על קשר מתמשך ויוצרות חוויות יחודיות כמו גם מאתגרות טריגרים אמוציונאלים על מנת לחזק את הקשר. הלקוח העתידי של תוכנית הנאמנות רוצה מערכת יחסים יותר פרסונאלית שדרכה נוצרים “רגעי הקסם” הספציפיים עבורו. כמו שתוכלו לראות בגרף שמעל פסקה זו, המותג יותר קשר באמצעות המכשיר של הנאמנות, מודד את הלקוח, ואת הקשר ויוצר הקשרים אמוציונאליים, מכך הוא יכול לייצר חוויות בכל אורך השרשרת שהן פרסונאליות ומעצימות.

תסתכלו על הדיאגרמה שהצמדתי מעל לפסקה הזו, על פי אוגלבי אלו היסודות שעליהם צריך לבנות תפיסה של נאמנות. המרכז מייצג את הלקוחות, המותג, העסק והצוותים שעובדים סביב המשימה הרעיון הוא להבין שכשעושים שיתוף פעולה עם הלקוחות, אפשר להגיע יותר רחוק בחיזוק הקשר והנאמנות.

אוגלבי מאמינים שצריך להכניס את הלקוחות ב”אינפוזיה” לתוך התהליך ובכך לבנות הצעה הרבה יותר מדויקת ונכונה. הצעת הערך שלכם צריכה להיות תחת שלושת הצירים שכוללים: הצעה מבדלת ומעניינת, הצעה שיכולה להתאים מבחינה פיננסית לאנשים, ויכולת לתמוך כל זאת מבחינה אופרטיבית. זה אולי הציור החשוב ביותר בפוסט הזה שמראה לכם כיצד “מפעל הנאמנות” צריך לפעול על מנת שיעבוד לאורך זמן.

OE_TotalLoyalty


הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.