Unlocking The Potential of the Internet of Things

9-b1d4f647c5

כל חברות המחקר המוערכות- שוקדות ומנסות להבין את אתגר ה-Internet of Things ועובדות קשה בלהכניס “שכל” לנושא על מנת שעסקים יוכלו לעבד את הרעיון ולקנקרט אותו במפת הדרכים העסקית. 

חברת המחקר מקינזי עליה אני מנויה, מהווה את אחת החברות העובדות לעומק בתחום זה והפעם אתעכב על מחקר מטעמה שעוסק בנושא ומנסה לפצח תרתי משמע את השאלה : כיצד מוכיחים את הפוטנציאל מרעיון האינטרנט של הדברים ואיך הרעיון הופך לאפקטיבי עבור עסקים ? אעבור אתכם על הדברים המשמעותיים ואוסיף תובנות והארות משלי.

האינטרנט של הדברים הינה טכנולוגיה של סנסורים ואקטואטורים– דברים שמניעים ומונעים באמצעות רשתות של מחשבים ומערכות. מדובר בתחום אשר צבר עד כה שימת לב עצומה וזאת בשנים האחרונות ולשם דיוק בחמש השנים האורונות, מחקר חדש של McKinsey– חוקר וממפה את הערך מאחורי הhype, ומתיימר להגדיר מה בדיוק תורמות טכנולוגיות של IoT וכיצד  הן יכולות לייצר בפועל ערך כלכלי אמיתי.

הסברה של מקינזי היא שהhype סביב הנושא מייצר הרבה מאוד טישטוש וגורם לכך שלא נראה בבירור את הפוטנציאל המלא- זאת בשביל שנוכל באמת לתפוס את הערך הכלכלי משמעותי ולהבין איפה ניתן למצוא אותו באמת וכיצד ניתן ליצור באמצעות מאמצים אמיתיים מערכות המאפשרות למנף את הרעיון.

על מנת לקבל ראייה רחבה יותר על הפוטנציאל של האינטרנט של הדברים- כמו כן הבנפיט והאתגרים הקשורים למגמה בכל הקשור לכלכלה הגלובאלית, ניתחו ועשו אנליזה במקינזי אשר מבוססת -150 קייסים שונים, מפרויקטים של : Monitoring Data, פעילות גופנית לטובת בריאות וספורט- ועד ליצרנים המשתמשים בסנסורים על מנת שיוכלו לייצר אופטימיזציה של המפעל ולהשביח את היעילות של סביבת היצור- כמו כן לאבטח את בריאותם של העובדים ולבטח אותם מסכנות ותאונות.

ההערכות של מקינזי הן כי הפוטנציאל המעורך של כלכלת הIoT כולה תשפיע מ- 3.9 טריליון דולר- כיום, ועד 11.1 טריליון דולר ב-2025, מדובר בLevel של ערך הקשור במספר גורמים שונים אותם ניתן לראות בגרף הבא, אפשר להיווכח את ההסתברות לאימפקט על תעשיות שונות במבט רחוק טווח עד 2025 :

ישנן הערכות גבוהות לכל הקשור למפעלים והערך המשמעותי שניתן להוציא מחשיבה של עסק ומפעל מחובר, לאחרונה נחשפתי למפעל חכם בישראל של טמפו אשר משתמש בקונקטיביות בסביבת היצור לטובת התייעלות והפיכת התפיסה של השרשרת למחוברת וחכמה, תוכלו לראות ולקרוא על הקייס בלינק הבא-Link, כמו כן צירפתי לכם סרטון קצר המציג את הרעיון :

לטובת האימפקט של האינטרנט של הדברים– נדרש לייצר תנאים, חשוב להבין שצריך להתגבר על בעיות טכניות עכבות ארגוניות ורגולטוריות, במיוחד חברות שרוצות להשתמש בטכנולוגיות IoT ישחקו תפקיד קריטי בפיתוח המערכות הנכונות והתהליכים שמייצרים מקסימוט ערך.

על מנת שהרעיון של IoT יצליח חייבת להיות תפיסה של-Interoperability בין סנסוריזציה למערכות- פרט זה הוא קריטי, מכל השיקולים המאפשרים ליצור ערך מרעיון האינטרנט של הדברים-Interoperability מהווה כ-40 אחוז מהממוצע הנדרש על מנת להצליח, מדובר ביכולת של מערכת (מחשבים, ציוד צבאי וכדומה) להשתמש ברכיבים או בציוד של מערכת אחרת- קשר ואינטגרציה בין דברים, זו חייבת להיות גישה בסיסית ואולי אף אגזים בכוונה- זו חייבת להיות הפילוסופיה של המהלכים.

IV1

כרגע, רוב הדטה בIoT אינה נמצאת בשימוש– למשל אַסְדַּת קִדּוּחַ המחזיקה כ30,000 סנסורים- משתמשת באחוז בודד מהדטה שהיא בוחנת במערכת הסנסוריזציה. העובדה הזו נובעת מכך שה-Data באה לידי שימוש בעיקר בשביל לבחון ולזהות כמו כן לשלוט באנומליות ולא לטובת אופטימיזציה ופרדיקציה- שני האחרונים כמובן מייצרים ערך גדול הרבה יותר.

נוצרת תעשייה דינמית סביב טכנולוגיות IoT– כמו בגלים אחרים שקשורים להתפתחויות של טכנולוגיות, גם עסקים מבוססים וגם שחקנים חדשים יכולים להרוויח מההזדמנות. הדיגיטציה מטשטשת את הקווים בין חברות טכנולוגיה וסוגים אחרים של עסקים- כל מי שקשור בתעשייה של מכונות תעשתיות יכולים ליצור-New Business Models באמצעות שימוש בIoT והדטה שהיא מאפשרת להם להיות חשופים אליה בכל הקשור לשירותים ולמוצרים שלהם.

הדיגיטציה של המכונות, תחבורה ואלמנטים אחרים בעולם הפיזי הינו רעיון חזק. גם בזמן זה שמוגדר כתחילת העידן ואלו למעשה הצעדים הראשונים שלו- IoT יכול להוות אימפקט אמיתי על ידי כך שישנה את הדרך שמוצרים מיוצרים ומופצים, כמו כן כיצד מוצרים מונגשים, אבל על מנת שנוכל לתפוס את הפוטנציאל המלא של הזדמנות ה-IoT גופים שרוצים לאמץ את הרעיון יצטרכו לעשות שיפט בהשקפת העולם שלהם לגבי חדשנות הלכה למעשה בכל הקשור לאימוץ טכנולוגיות ורצון אמיתי לשנות את המודלים העסקים, ולהשקיע על מנת שיוכלו באמת להגיע למקום הנכון בתשתיות ובטאלנטים רלוונטים.

מילת סיכום, צירפתי את המחקר המלא לתחתית הרשומה- הוא גדול ויש בו הרבה מאוד תכנים עמוקים על ההזדמנות, תוכלו למצוא את הפרק שמעניין אתכם בתוך ההזדמנות- המחקר מקיף ומציג את הנושא מכיוונים שונים- בית, עיר, מפעל, עיר ורצפת הקמעונאות…

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.