חשוב לי להתעכב ברשומה הנוכחית על הרצאה אותה הצמדתי לתחתית הרשומה, ויותר נכון לעשות לכם בלואו אפ על חלק ממנה. מדובר בניתוח לאבולוציה של וואלמארט בעולם של חדשנות בשנה החולפת, אותו אני חושבת שאתם חייבים להכיר. אורך ההרצאה הכוללת עומד על-50 דקות והיא עוסקת במותגים, היכולת שלהם להתפתח והדרך שבה שחקנים חדשים משבשים את הזירה. אתמקד בחלק האחרון אשר יורד דריל דאון לעולם של חדשנות בוואלמארט, ואנגיש לכאן את התובנות והאינסייטים החשובים כמו כן תוספות ומחשבות משלי. ההרצאה כולה נמצאת בתחתית הרשומה ואני ממליצה מאוד לשמוע את כולה.
ההרצאה מנסחת את הרעיון בחשיבות של הסטורטיטלינג, וכיצד וואלמארט כחברה מצליחה לייצר כותרות המספרות על מאחורי הקלעים, והדרך שבה היא מייצרת חדשנות מבפנים. עברו כשמונה חודשים מהרכישה של וואלמארט את- Jet.com והמכירות באון ליין צמחו ב-63 אחוז. החברה לא מפסיקה להגיב לשינויים ולייצר רכישות נוספות של “אד אונים” אשר יכולים להשלים אותה. חשוב להסתכל על השינויים שוואלמארט עושה מבחינה תרבותית, זאת במטרה ועל מנת שתוכל להתקדם ולהבטיח שהיא מוכנה לכל הטרנספורמציה שמתקיימת סביבה.
וואלמארט בתקופה של שמונה חודשים בלבד דאגה לעסוק ברכישות ומיזוגים של חברות אשר יכולות להשלים אותה, ולגרום לכך שלרכישה של-Jet.com יהיה אפקט משמעותי ורוחבי על התרבות הארגונית והדרך שבה מייצרים חדשנות לטובת צמיחה. בחברה מוציאים הודעות לעיתונים וגורמים לכך שהסיפור של וואלמארט משתנה בארנה העסקית, כמו כן המיקוד סובב כהחלטה בגיוון, עובדה שמעידה על כך שהשרירים שהם יוצרים מכסים את כל האתגרים האמיתיים.
במקביל לשינויים, וואלמארט דואגת לייצר גם חיזוק של הארגון וזאת במהירות רבה- הדבר שמוביל את השינוי קשור ישירות בסוג האנשים המגויסים לטובת המשימה, כאלו שיכולים לייצר בפועל את היכולות הנדרשות. אנשים חיצוניים שהובאו אל החברה מתוך רכישות שונות ויצרו את הפלטה והפוזישנינג של צוות השינוי המשמעותי אותו ענקית הקמעונאות רוצה לקדם. כשאתם רואים מנהיגות של שינוי בעוצמות כאלו בחברה כמו של וואלמארט- אתם מתחילים להבין כיצד באמת אפשר ליצור סביבה שמצליחה לעשות “הוקינג” לטאלנט ולדאוג גם לשמר אותו.
בחברה יצרו תשתיות שמאפשרות לה לבחון טכנולוגיות מתקדמות, שיטות ותהליכים חדשים- אחת האינישטיבות הינה- Store No. 8 מעבדת חדשנות המאפשרת לוואלמארט לאמץ בזריזות תפיסות של חדשנות כפיילוט למגוון יזמויות. וחשוב להדגיש כי וואלמארט לא מפחדת בתוך הסטוריטלינג העסקי שהיא משקפת החוצה- להגיד בצורה ברורה מה לא עובד ו”להרוג” דברים שלא, מדובר בשיפט עצום של ארגון שמבין שבשביל לייצר חדשנות אמיתית ועמוקה צריך לשנות את חוקי המשחק ולהניח כללים חדשים.
כשמסתכלים על כל ההכרזות של וואלמארט בצורה קולקטיבית- לא מדובר בהכרח בצמיחה באון ליין שהצליחו לייצר העומדת על-63 אחוז מאז הרכישה של Jet.com, אלא דווקא– העובדה שהם הצליחו לשחק את המשחק של אמזון, ומתחילים לספר סיפור ל”רחוב העסקי” והוא- שהם מחויבים לעולם של חדשנות, לא רק לטכנולוגיות חדשות, או לאיקומרס אלא למגוון של אינישטיבות המציירות אותם כחברה שעובדת בזה ומתכוונת להתמיד בכך, כחברה עם חזון שיכולה בזכות זאת לשנות את הצבע והגוון של המותג ולקבל ולואציה הרבה יותר גבוהה ממשקיעים, יזמים וטאלנטים רלוונטים- וכמובן בבסיס הרעיון גם מהשינוי בהתנהגות של הצרכנים.
הם לא מתכוונים לוותר לאמזון בלי קרב