Work Plan 2017 | Integration

WP22

הרבה מהחיים העסקיים שלנו מתוכננים ומעוצבים בסיילו, אבל בעולם שעובר לפאזת “אין גבולות” תפיסת הSilo אינה רלוונטית יותר- לכן, חשיבה אינטגרטיבית הופכת להיות לכלי קריטי, Essential במפת הדרכים התכונית של החברה.

People. ממש באותו הקו שהסדרה שלי התחילה בפוסטים אשר דיברו על –Smart, וDesign גם ברשומה זו אני מתחילה מאנשים, וכשחושבים על אינטגרציה בין דברים קודם כל לפני הכל, טרום המרוץ באמוק אל עבר טכנולוגיות ומערכות צריכים לחשוב על אינטגרציה שמתחילה באנשים- Integration Starts with People.

WPI1

במציאות בה המורכבות והפרגמנטציה רק עולה- חשיבה של אינטגרציה בין : יכולות, אנשים, תשתיות, טכנולוגיות וסיפורים הופכת ל-Key Success Component, ועובדה זו גורמת לכך שהיררכיות של ארגונים צריכות להשתנות- צוותי עבודה חייבים להיות קטנים יותר ועץ קבלת ההחלטות נדרש להיות הרבה יותר פתוח ומאפשר. אינטגרציה היא לב ליבה של יעילות- של חווית לקוח ושל בניית פאנלים חכמים עבור מגוון מחזיקי העניין שלכם, לרבות העובדים והלקוחות איתם אתם צריכים לנצח את האתגרים המגוונים.

חברות שרוצות לתכנן את עצמן בצורה חכמה- חייבות למסד גישות חדשות של אינטגרציה וליצור שולחנות דיונים מעורבבים אשר מאפשרים ניהול פרויקטים בצורה מהירה- כי בעידן הנוכחי קצב מהווה חלק גדול מהסיפור ומהיכולת שלכם לפתוח פער בתחרות, כמו כן להגיב לכך שהרבה סביבכם משתנה באופן שאינו תלוי בכם.

בבואכם לתכנן את תוכניות האסטרטגיה של החברה תחשבו באופן שמבוסס יכולות ולא באופן שמבוסס טייטילים ותפקידים- המשימות שהעידן הנוכחי מציב לנו תלויות באופן דרמאטי על Capacities וטאלנטים- אינטגרציה בין מוחות של אנשים ובניית תרבות ארגונית  אשר תומכת את הרעיון ומחזקת את מיקומו האסטרטגי בחברה תביא אתכם למקום רחוק ומלא בהצלחה.

wpi2

System & Technology. למרות שאני לא חושבת שמערכות כמו כן תשתיות טכנולוגיות הינן הדבר הראשון שצריך להתחיל ממנו- אני כן מאמינה שהן קריטיות לבניית מהלכים ארוכי טווח ולבטח החשיבה שאתם מעצבים בתוך מערכות טכנולוגיות חייבת להיות מונעת אינטגרציה. אבל כאן יש אבל וזה אבל חשוב ! גם כשאתם בונים תשתיות עם אינטגרציה אתם חייבים לחשוב ברמת ה-Design כיצד הן משרתות בצורה איכותית את האתגרים של האנשים.

קחו למשל את- Slack אפליקציה שמהווה כלי תקשורת פנים ארגוני סוג של קהילה במתכונת של-Messaging App אשר מאפשרת לקבוצה של אנשים להיות בקשר- Slack זו דוגמא מדהימה לכך שהדבר המרכזי שבה אינו האינטגרציה של הטכנולוגיה- אלא הIntegration של האנשים תחת מעטפת של שקיפות ושינוי תפיסת ההיררכיה הארגונית.

WPI3

Process. מכיוון שתהליכים תמיד תלויים באנשים- זה המקום בו גם קורים הכשלונות הכי גדולים או הקסמים הכי משמעותיים. בבואכם לעצב את תהליכי העבודה שלכם מתפיסת של אינטגרציה אתם חייבים לבנות אותם בתוך התהליכים עצמם- אבל זה אף חזק מכך ! בגוגל למשל הבינו שהאנשים שמסוגלים להסתכל במרחב ולייצר תפיסה אינטגרטיבית- יכולים בפועל לבנות עבור החברה מוצרים שיוצרים את כל ההבדל.

למי שלא יודע- Google Now זו יכולת של עוזר חכם וירטואלי אותה ניתן להשיק בתוך הדפדפן של Google במובייל- היכולת הזו מבוססת בינה מלאכותית ונוצרה למעשה בבסיסה על אינטגרציה של מערכות שונות של גוגל : מפות, Google Earth, יומן ועוד- את הרעיון לבניית הכלי הזה יצר מישהו חכם בחברה שידע להסתכל במרחב הפעילות של ענקית הטכנולוגית ולעשות הלכה למעשה את מה שאני קוראת לו : Smart Design Connecting the Dots עיצוב חכם בחיבור של הנקודות.

משמע, אם תדעו להנחיל תפיסת עולם של אינטגרציה בתוך התהליכים של החברה- תוכלו על בסיסה לבנות הלכה למעשה תשתית של מוצרים ושירותים חדשים המתבססים על יכולות ומשאבים טבעיים שיש ברשות הארגון שלכם- תפיסת הסיילו מייצרת מערכת מסורבלת ומלאה בחורים ופערים, כמו כן כזו שמאבדת בפועל הזדמנויות יקרות מפז, תפיסת האינטגרציה יוצרת אופטימיזציה (ולמילה הזו נתחבר טוב יותר בקרוב)- ובפועל מאפשרת לכם לבנות יותר בפחות.

Partners. אנחנו חיים באקו סיסטם של אנשים וסביבנו בכל הקשור לאתגרים השונים קיימים שותפים שונים שהולכים איתנו יד ביד את הדרך, חלק גדול מפיצוח היכולת שלכם לבנות אינטגרציה חכמה קשור גם למבט הזה שמחפש לחבר בין כל נקודות הממשק ולייצר פלואו איכותי ומשומן. שותפויות הופכות לכלי משמעותי בסט הכלים האסטרטגיים שלנו- וללא חשיבה של בניית תהליכים משותפים ואינטגרטיבים אין ממש שותפויות שמצליחות- והדינמיקה שאתם גוזרים מהרשומה הזו על ה-In חייבת להיות מושלכת ומוטמעת גם ל-Out.

מילת סיכום. הנה מתחיל להיווצר לנגד עינכם מארג המחשבות שלי המחברות את האתגרים הגדולים הקשורים לתוכניות האסטרטגיה ההמשכיות שלכם. הפוסט הבא יעסוק באופטימיזציה כתפיסה פילוסופית וחכמה אשר מובילה את החברה לקבלת החלטות נכונה ובחינת האתגרים המסומנים. כולי תקווה שהסדרה עד כה וגם בהמשך תייצר עבורכם כלי עבודה אפקטבי ותעזור לכם בצורה משמעותית לבנות את הצעדים שלכם קדימה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.