Work Plan 2017 | Optimization

 WP22

אני משיקה את הפוסט הרביעי בסדרת תוכניות אסטרטגיה ועבודה ל2017, הפעם- הנושא בו אתמקד יהיה אופטימיזציה.

People. הרשומה ממשיכה קו של רשומות אשר עסקו בדרך לעבוד חכם- Smart, בחשיבה מבוססת עיצוב –Design, ו-Integration כשכל הרשומות נבנו תחת הקונספט של אנשים לפני הכל. גם ברשומה זו המוטו של האנשים מכתר את הנושא כמטרייה הכרחית לנקודת המבט שלכם מתוך הבנה שאופטימיזציה אמיתית חייבת להתחיל מהפנים- מהדרך בה אנשים חושבים ורק לאחר מכן להיות מתורגמת להזדמנוות ומערכות -Optimization on The Inside.

בעידן המורכבות והגיוון שאנחנו חיים בו- אופטימיזציה היא כלי ומפתח להצלחה, חשיבה של אופטימום למהלכים, שיטות ותהליכים הינה קריטית. כבר דיברתי באחת הרשומות הקודמות על נושא הSilo בחברות, ולכן המילה אופטימיזציה כה חשובה כי היא מייצרת בפועל גישה של ניהול המשאבים, הנכסים והיכולות בחברה מתוך ראייה הפוכה לסיילו ומיקסום הCapability של הארגון. מי שחייב לפקוד על רעיון האופטימיזציה צריך להיות מי שמנהיג את החוכמה- ושם את הקווים לפעילותה שכן לא מדובר על תפיסה של פרפורמנס טקטי ונקודתי אלא על חשיבה אסטרטגית שמובילה למקומות הנכונים.

Opportunity. ראייה אסטרטגית של אופטימיזציה יכולה להוביל אתכם להזדמנות שמאפשרת להמציא על הפלטפורמה שלכם מוצרים ושירותים חדשים אשר מכילים בתוכם את התנאים להצלחה- מחווית לקוח, עיצוב וחוכמה אשר מושקת בתוך כל אחד מהאלמנטים הללו. ניקח לדוגמא את- Uber אשר הכניסה בתוך האפליקציה שלה אלמנט של אופטימיזציה, היא מציעה לנוסעים להתקרב מעט לנהג ולמיקומו ובכך לחסוך מאיתנו הנוסעים לעשות סיבובים מיותרים, לנהג היא חוסכת זמן מיותר ומעייף במתן השירות ולחברה-Uber התפיסה עוזרת למקסם את כמות הנסיעות מבלי שיהיה איבוד זמן מיותר ומעיק.

WPO1

Focus. חלק גדול מההצלחה בתפיסה של אופטימיזציה הינו להיות ממוקדים ולהבין במה ואיך אנחנו רוצים להצליח, את מה אנחנו רוצים לנצח ואת המיקוד הזה להכניס כחוט השני בעבודה הכוללת של החברה. מיקודים מביאים אתכם ליכולת לייצר אופטימיזציה מכל המשאבים והנכסים שלכם.

ניקח לדוגמא את פייסבוק ששמה לה כיעד ומיקוד לחבר את כל האנשים בעולם– ההחלטה הזו, של חיבור אנשים היא מנוע לפיתוח ולהבנת כל המוצרים והשירותים אותם החברה מפתחת ומשקיעה בהם. האופטימיזציה של פייסבוק הינה ליצור אקו סיסטם של נקודות חיבור בין אנשים ובתוך הסיסטם הזה לכלול מספר פלטפורמות שעם הזמן נוצר בינהן קשר ודרכו נוצרת האופטימיזציה של החברה וזאת באמצעות הData.

WPO3

או מהצד השני בואו ניקח את Netflix שהחליטה להיות ממוקדת ביצירת תוכנה חכמה אשר מאפשרת לנו להיות נגישים לתוכן טלוויזיוני וקולנועי בצורה שחושבת אנשים ומתאימה את עצמה לדרך ולהתנהגויות שלנו- כמו גם התחביבים והדברים אותם אנחנו אוהבים. נטפליקס מכניסה בתוך המיקוד הזה אופטימיזציה לתהליך של צריכת התוכן שלנו- החוויה בממשק מותאמת לחלוטין לאדם ויודעת לחשוב מעט עבורו.

WPO2

למשל, כשאנחנו רואים ב-Binge התוכנה תדע לראות זאת ולחסוך מאיתנו לראות את הקדימונים של כל פרק כי זה הרי מיותר שנראה את הקדימון אם ממילא אנחנו “רצים” על כל הסדרה- ועכשיו תחשבו על כך: מצד אחד זה מייצר חווית לקוח אדירה (בנגיעות חכמות וקטנות ועל כך נחזור יותר מאוחר בסדרה), ומצד שני אנחנו כצרכני תוכן רואים יותר תוכן והופכים להיות לאדיקטיבים לשירות ובכך מגדילים את הנאמנות שלנו לממשק ולמוצר.

WPO4

Aggregation. חלק גדול מהיכולת שלכם לעשות אופטימיזציה נשען על אגריגציה- של מידע של יכולות. כיום, הגופים שמייצרים אגריגציה הופכים לשחקנים הגדולים ביותר בעולם וחשיבה מתוך פרספקטיבה של Aggregation יכולה להביא אתכם גם ליעילות ארגונית ומצד שני היא גם יכולה לפתח עבורכם את המרחבים החדשים של החברה. תחשבו על כך שכלי אגריגציה גם פנימה וגם החוצה יוצרים : סדר, התמצאות, אפשרות להשוואתיות וגישה מהירה. Amazon היא כלי אגריגטורי, Google עושה אגריגציה לכל המידע, וFacebook יוצרת אגריגציה לכל התכנים שלנו והופכת לפיד החשוב ביותר בו אנחנו נחשפים להכל.

לאגריגציה של משאבים, נכסים ויכולות יש אפשרות להפוך לדרך בה תנצחו בגדול את האתגרים העסקים שלכם ולמי שעסוק בHow To Win Big- חשוב שתמקדו את נקודת המבט שלכם על אופטימיזציה מתוך חשיבה של אגריגציה.

מילת סיכום. ברשומות הבאות בסדרה אתמקד בשני נושאים אשר מאגדים בצורה חכמה את הדברים עליהם דיברנו עד כה- מסע הלקוח וחווית הלקוח ובסופו של דבר כשניקח את כל הדברים האמורים לעיל ונארוז אותם כממשק אחד נקבל שכל איתו ניתן להוביל חשיבה אסטרטגית על האתגרים לשנת הפעילות הבאה וקדימה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.