Think People First– הרשומה הזו מהווה תחילה של סדרת פוסטים אשר יעסקו בתוכניות אסטרטגיה ועבודה לשנת 2017, המהות של התכנים הינה להנגיש עבורכם את הדברים החשובים עליהם צריך להתעכב בבואכם לתכנן ולהגדיר במה עובדים ואיך. הפלייליסט הנוכחי יתמקד בשש מהויות אותן הגדרתי כחשובות ביותר לארגז הכלי, והפוסט הנוכחי משיק את המהות הראשונה- Smart.
כל הפוסטים ילוו באותה תפיסת עולם אותה אני משגררת זו תקופה ארוכה והיא : שכשאתם מתכננים את פיתוח העסקים שלכם, אסטרטגית ושיווקית משמעותי לעבוד דרך מצפן ברור- לחשוב על אנשים לפני הכל. כל האימרות שאנחנו שומעים מכל הכיוונים על- Mobile First, Video First ו-Artificial Intelligence First אינן רלוונטיות ! בעיני, טכנולוגיה משרתתת אנשים, ומהלכים של מותגים מסחריים צריכים לענות על צרכים של אנשים ולכן הכל חייב להיות מנוהל מתפיסת עולם זו.
People. כשאתם מתכננים את תוכניות העבודה- וחושבים על אנשים בחיבור לחוכמה לSmart, כדאי להזהר מכך שתהיו חכמים מדי, חשוב לקחת בחשבון שהרבה פעמים אנחנו מתכננים דברים שלא מתכתבים כלל עם היכולות של אנשים להגיב להם בפועל. החוכמה הכי גדולה בעידן הנוכחי הינה לעשות דברים פשוטים שאנשים יכולים להבין אותם בקלות, ציינתי זאת בעבר- בעיני אנשים ישתפו פעולה עם ארבעה דברים בסיסים : נוחות, קונטרול, עם כל מה שחוסך להם זמן ומה שמייצר הרגשה של ביטחון.
חשוב לזכור כי בעולם של אנשים קורות טעויות, ועל מנת שתוכלו לעצב דברים בצורה חכמה אתם חייבים לערבב בפתרונות שלכם גם תרחישים כאלו- דוגמא טובה לכך הינה המכונית של Google, מדובר בפיתוח של רכב אוטונומי ללא נהג- הרכב עשה שלוש תאונות בשנה האחרונה, והסיבה שעלו על כך שנוצרו תאונות נבעה מכך שהרכב היה פשוט : מנומס מדי, הוא לא טעה. אנשים- כן עושים שגיאות ולכן צריך לתכנן דברים שמתכתבים עם טעויות של אנשים על מנת שתוכלו להיות ריספונסיבים לעולם שבו חי האדם, ולא לעולם מושלם.
Connectivity. חלק ממה שהופך את העולם שלנו לחכם יותר מגיע לאור העובדה שאנחנו הרבה יותר קונקטיבים מאי פעם, החיבוריות של כולנו למכשיר הסלולר אשר משאיר אותנו באופן תמידי מעודכנים בכל מה שקורה סביבנו הינה פקטור שאתם חייבים להכליל בתוך מפת הדרכים שלכם בתוכניות העבודה. זו תקופה שבה מדברים הרבה מאוד על כך שהנגיעה באנשים משתנה, ואין לאף אחד תשובות ברורות לדרך בה אנחנו יכולים להשפיע בפועל על ההחלטות של האנשים, מה שבטוח הוא שהפקטור של השינוי בהשפעה על האדם קשור באופן ישיר בכך שאנחנו מקבלים החלטות במקומות שונים במהלך היום כשהטרנסמיטר העיקרי שמשפיע על כך הוא מכשיר המובייל שלנו.
עובדה זו גוזרת על כך שחברות ומותגים חייבים לנסח את עצמם עם פתרונות למכשיר הMobile- זה ממש לא אומר בהכרח שאתם צריכים לבנות אפליקציה, או אתר מותאם מובייל, או לחילופין להיות פעילים ברשת החברתית או בGoogle- והבעיה היא שאין תשובה אחת ברורה, אתם חייבים לנתח את הקשר עם אותם אנשים איתם אתם רוצים להיות במגע, ולהם אתם רוצים לייצר נוחות אשר משליכה על מחויבות דו כיוונית ומשם בפועל לצאת אל פתרונות. ההזדמנות הגדולה היא שישנם הרבה מאוד פתרונות שונים המאפשרים לכם לשרטט ולצייר את הסיפור הספציפי שלכם במפת הדרכים של הלקוח, ועל ה-Consumer Journey אדבר ספציפית יותר לעומק באחד מהפוסטים הבאים בסדרה.
Data. מרגע שאנחנו מבינים שהכל מתחיל באנשים, ונהיה קונקטיבי- אנחנו לבטח יודעים לעשות בקלות את החישוב של אחד פלוס אחד שווה המון דטה, בפועל כשאתם רוכשים מגוגל או מFacebook מדיה- אתם לא רוכשים מהם שטחי פרסום אתם קונים מהם בפועל מידע, Data על אנשים- אתם קונים מהם בפועל אנשים. הדטה מתחילה להיות מנוע משמעותי שמכתיב את כל מה שקורה סביבנו כי היא מאפשרת לנו לקבל חיווי על דברים שאנחנו עושים :להיות יותר יעילים, פחות אינטרוסיבים כי אנחנו יותר מדויקים- לבנות באמצעותה סיפורים ואף מוצרים ושירותים. דטה לאין ערוך צריכה להכנס אל מפת הדרכים שלכם בתוכניות העבודה.
אבל, וזה אבל גדול- יש לנו נטייה חמורה ולא נכונה להמשך לסיסמאות, לכל מיני טרנדים ועוד יותר גרוע, יש לנו נטייה להמשך לפתרונות שהם טכנולוגיים לפני שאנחנו מנסים לברר מה בפועל אנחנו רוצים להשיג מהדטה. לאחרונה, התפרסם סיפור שהתגלגל בויראליות בכל העולם על כך ש-Procter & Gamble החליטה לשנות את אסטרטגיית המדיה שלה בפייסבוק ולטרגט בצורה פחות מדוקדקת את קהלי היעד שלה.
ישנן הרבה מאוד פרשנויות לסיפור- אבל לי יש אחת פשוטה, פרוקטר לא יכלה להמשיך לפעול בטירגוט לטובת הטירגוט. על מנת שהרעיון של טירגוט יעבוד עבור חברת FMCG כמו פרוקטר היא חייבת לעשות הרבה יותר מרק לטרגט, היא חייבת להחליט כיצד היא רוצה לבנות את הפאנל, מהמקום של ההשראה ועד למקום של המכירה והאם איסוף הדטה ויצירת תאים קטנים של קהלים מובחנים עוזר לה להגיע למטרה.
לכן, המפגש בין דטה וSmart מחייב חשיבה אסטרטגית לפני הכל של מה בפועל אנחנו רוצים להשיג, מי אנחנו, ואיזה סיפור אנחנו יכולים לחלץ בפועל באמצעות העובדה שאנחנו יכולים לגעת באנשים שקונקטיבים בכל היום- באיזה מקום הדטה תשרת אותנו בשביל לייצר חוויה טובה יותר, וכיצד אנחנו יכולים למנף אותה לטובת ביסוס העסקים שלנו לאורך זמן באופן שמצמיח אותם והופך אותם לססטינבילים.
ומעל הכל כשחושבים על דטה צריך לזכור כי- החברות שצומחות הכי מהר כיום הן החברות שמכירות הכי טוב את המשתמשים שלהן- אבל הן עושות עם זה משהו פרקטי שנוצר באמצעות הדטה כמו : שירותים, מוצרים, חוויה- הן מייצרות מאינפורמציה ערך.
Simple. כשאנחנו רוצים לעבוד בצורה חכמה- Smart, אנחנו חיבים להכניס אלמנט של פשטות אל תוכניות העבודה, מורכבות גדולה מדי עם אתגרים שאינם סבירים או אכילים גוזרת עלינו בפועל כישלון. אמר את זה אריק שמידט יו”ר- Alphabet חברת האם של Google באחד הכנסים בהם נכחתי בעבר : “מאחורי הקלעים הפתרון שלכם יכול להיות מאוד מורכב אבל כלפי חוץ עבור המשתמש זה צריך להיות הדבר הפשוט ביותר לשימוש, כזה שאפילו לסבתא שלכם יהיה קל לתפעל”. אתם צריכים לתכנן את תוכניות האסטרטגיה שלכם ככאלו שתהינה פשוטות לניהול, עיכול ואקסקיושן- תזכרו, מחזיק העניין המרכזי שלכם הוא העובדים וכשהם מבינים את מה שאתם רוצים הסיכוי שהצרכנים שלכם יבינו אתכם גדל פלאים !
Connecting all the Dots. ישבתי עם עצמי השנה וחשבתי, איזה ערך גדול אני מביאה למסע של האנשים שנקרים בדרכי, כיצד אני יכולה לקחת את היכולות שלי ולהפוך אותן לאופטימליות וחכמות- הדבר המרכזי שאני יודעת להגיד על עצמי בצורה נחרצת הוא העובדה שאני יודעת לחבר את כל הנקודות לכדי סיפור אחד– זו עוצמה גדולה מאוד שכן הנקודות כבודדות אינן תמיד משרתות את המטרות הגדולות והאסטרטגיות- היכולת לקחת את נקודת המבט ולהגביה אותה, להסתכל במרחב ולחפש לחבר את כל הנקודות כמו מבט של ארכיטקט שרואה את הסיפור השלם- מבטיחה לכם שתוכלו להבין איפה אתם נמצאים, מה הפער ולאן אתם צריכים לכוון. בעיני זה Smart במהותו שכן החוכמה לא נמצאת במקום אחד היא מפוזרת בפירורים במלא מקומות ושמחברים אותה מקבלים בפועל מוצר סינרגטי הלכה למעשה.
מילת סיכום. אני מקווה שיירית הפתיחה של סדרת הפוסטים אשר עוסקים בתוכניות אסטרטגיה ועבודה ל-2017 פתחה לכם את הראש והוסיפה נקודות משמעותיות למחשבה, המשך הרשומות תעסוקנה במילים שמובילות את התמונה שנמצאת למעלה בתחילתה של הרשומה. הפוסט השני יעסוק ב-Design ובחשיבותו בסט הכלים שלכם ובמפת הדרכים.