אני מאוד מאמינה בUtilities, בעיקר בגלל שבאופן טבעי לשם המשתמשים פונים- ולא בִכְדִי ! הרי שכלים דיגיטליים הופכים להיות למשמעותיים בחיינו ביום יום, כי הם מאפשרים לנו לבצע פעולות בקלות יתר ואף פעולות שנבצרו מאיתנו בעבר. לתפישת עולמי (וכבר כתבתי על כך קודם לכן)- מותגים חכמים הם אלה שמקפידים לייצר כלים הקשורים אל עולם התוכן שלהם. באופן טבעי צעדים אלה נועדו לחבר את הלקוחות אליהם מתוך הבנת הצורך במתן ערך עם תועלת ממשית בצידו, מדובר בכלי עזר שנישזר בחיינו השוטפים ואכן מעורר מעורבות גבוהה מצד הצרכנים. בסיורים שלי ברשת אני זוכה לפגוש באופן תכוף כמה וכמה דוגמאות מצויינות שמחזקות את המסר הזה. כתבתי בעבר פוסט נוסף על הנושא למי שרוצה להתעמק רצ”ב- Link.
הפעם, אני רוצה לעבור אתכם על חמישה קייס סטאדיז שיתמכו את האמירה שלי– כלים של מותג שהופכים לנכס צאן ברזל גם עבור המשתמש וגם עבור החברה שהופכת את הכלי למדיה שמדברת עם לקוחותיה על בסיס קבוע ומחזקת בפועל קשר אמיץ איתם. אעבור אתכם על חמשת הדוגמאות ואצרף לכם את מקורָן על מנת שתוכלו לצלול ולהתנסות בכלים- ולא פחות חשוב לקחת רעיונות ולהצטייד בחשיבה פורצת דרך ומוצלחת ביותר מבחינה עסקית.
My Dreamcatcher– אחד הכלים המדליקים ביותר שגיליתי לאחרונה של מותג מסחרי שפיתח ייוטיליטי לטובת לקוחותיו ולשאר הגולשים- KLM.הרעיון שעומד מאחוריו הוא לחולל מפנה בתחום התיירות, באמצעות כלי דטה שעוזר לנו בכל התכנונים הלוגיסטים של הנסיעה, להקל עלינו את ההחלטות הכבדות ולעזור לנו בטיפים שמאפשרים לנו לקצר תהליכים בכל הבחירות שלנו כשאנחנו משרטטים את הטיול המיוחל. הכלי עוזר לנו באמצעות אנשים אחרים שחוו את החוויה של המקום אליו אנחנו נוסעים להבין איפה כדאי לנו להיות, מה כדאי לנו לעשות, איפה לישון, לשתות ולבקר. זהו לאין ערוך פיתוח שמייצג נאמנה את השימוש החכם ביכולות של הדיגיטל, ובחיבור אל התנועה של אנשים ברשתות החברתיות ועושר המידע הקיים הBig Data על ידי הפיכת כל העוגנים הללו ליוטיליטי ברנד שמאפשר ללקוחות לתכנן באופן חכם את הנסיעה שלהם. אתם יכולים לבחור בכלי את המיקום אליו אתם נוסעים, להחשף את ביקורות של הגולשים למקומות שונים- חשוב להדגיש כי הכלי מושך את המידע כאגריגטור חכם (ביג דטה הלכה למעשה) ממקורות מידע שונים- גוגל, Yelp, פליקר, יוטיוב ועוד. בתוך הכלי ישנו סרגל שאתם יכולים לשחק איתו ולקבוע את רמת ומידת הרזולוציה של ההמלצות המתקבלות על פי הצורך שלכם.
UNIQLO HairDo– למי שלא שמע על מותג האופנה הזה, נא להכיר : מותג שיודע לעבוד היטב ברצפת המכירה אך הוא פועל גם במימד הדיגיטלי. למעשה החברה חרתה על דגלה את נושא הדיגיטל כערוץ משמעותי לשיווק ולחיזוק הקשר מול לקוחותיה. בין היתר היא אימצה את הפרקטיקה של ברנד יוטליטי שמאפשרת לה לעבות את שכבת התוכן מול הלקוחות. מה שיפה בשיטה החדשנית הוא ההקפדה על החיבור בין התחומים שמשיקים למותג ולמוצריו על מנת ששכבת התוכן תתעשר ותזַמֵן ללקוחותיה כלים מועילים וחכמים. בפוסט זה אני רוצה להציג בפניכם שני כלים של המותג. הראשון- כלי שמוטמע בתוך אתר החברה ומציע מבחר רעיונות לתספורות ותסרוקות, 16 סוגים שונים של סטיילינג שעוצבו בידי המומחים של החברה ומודגמים יפה יפה מהצד הויזואלי. לכל בעלי השיער הארוך- פצצה ! חשוב גם להתייחס לחשיבה החכמה שעומדת מאחורי המהלך, ובאה לידי ביטוי באינטגרציה מוצלחת ביותר לסושייל- עם החיבור לרשת החברתית פינטרסט. למי שרוצה להיחשף לפרקטיקה הזאת, ראו בלינק הבא – Link.
הכלי-
הנוכחות הפינטרסטית-
UNIQLO RECIPE– הכלי השני שאותה חברה פתחה, הינו כלי מדליק שמשקף את החשיבה הייחודית של המותג- לחבר בין עולמות תוכן שונים על מנת שיוכלו להעשיר את הסיפור של המותג, הפעם מדובר במאשפאפ בין עולם הביגוד והצבעוניות אל עולם הקולינריה, על ידי הצגת שישה שפים שממליצים לכם במסגרת הכלי על מניפה של מתכונים שיכולים להתאים ללייף סטייל שלכם ולביגוד שלכם. אקט מאוד לא טרוויאלי ומאוד יחודי של שכבת תוכן חכמה ושונה המתכתבת בשכל עם המותג ומוצריו !
סרטון מדליק על המהלך שמסביר את היוטיליטי ואת הראציונל שעומד מאחוריו–
Volkswagen MARTA Augmented Reality Service– בדוגמא הבאה תוכלו לראות- פיתוח של מותג הרכב פלסווגן באפליקציית אייפד שעונה לשם- Marta ואשר מאפשרת ללקוחות ליסקור באוגמנטד ריאלטי את פנים הרכב ולזהות צעד אחר צעד איך מונעים תקלות של הרכב או לחילופין איך מטפלים בהן, מה צריך להחליף ומה יש לתקן. זוהי בעיני הברקה ממדרגה ראשונה- לאפשר לכל אחד מאיתנו להפוך בִּין רגע על ידי השימוש בדיגיטציה למוסכניק דיגיטלי שיודע לזהות בעיות ולטפל בהן בעוד מועד. מותג שחושב כך על לקוחותיו מבטיח את מקומו בראשו של הלקוח ומחזק את הקשר והמעורבות הגבוהה שעודד בדרך זו !
Vitamilk Dead batteries– חברה שמייצרת משקה אנרגיה Vitamilk, רצתה לחזק את המסר שלה ולהופיע כמותג שמספק אנרגיה וגם טורח לחדש אותה. הדבר נעשה באמצעות שלט חוצות המשמש כיוטיליטי אמיתי לכל דבר ומורכב מהמון בטריות ישנות, המאפשרות למשתמשים להטעין את הסלולר שלהם עם שארית האנרגיה שבבטריות המשומשות. בכך הדגישו את המסר- שמקור האנרגיה שלנו יכול תמיד להתחדש.
מילת סיכום- כמו שאמרתי בתחילת הפוסט אני מתה על ברנד יוטיליטי ומחפשת אחריהם כל הזמן בכל מסך אפשרי- מובייל, ווב או סושייל. מבטיחה להמשיך לעדכן אתכם עם חידושים נוספים ועם מציאות חדשות שאדוג ברשת, ועכשיו כל שנשאר הוא לקוות שתרוצו לתכנן את הברנד יוטיליטי שלכם !