AW NYC 2021 | Mastercard

את סמנכ”ל השיווק הגלובאלי של מאסטרקארד כבר יצא לי לראות על במות של כנסים בינלאומיים, וגם הפעם, בכנס בניו יורק הוא היה על הבמה עם הרצאה נהדרת ששווה להתעמק בה ולהעניק לה רשומה בפני עצמה. Raja Rajamannar הוא דמות מוכרת בעולם השיווק, איש עם חזון וחשיבה שונה, לאחרונה הוא אף הוציא ספר שמביא לקדמת הבמה את התפיסה שלו לגבי השינוי שעולם השיווק עובר… הוא קורא לזה- Quantum Marketing. בפוסט הנוכחי אשלוף עבורכם שקפים מרכזיים ודברים מעניינים עליהם דיבר ר’גה, אין הרבה אנשי שיווק ששוברים את הפרדיגמה וחושבים בצורה כל כך שונה ולכן שווה להתעכב על הדברים.

רג’ה מדבר על כך שעולם השיוק השתנה לחלוטין וצריך לשבור את התפיסה ולייצר היפותזה חדשה. ישנם שלושה פקטורים שמשנים את השיווק: פקטור ראשון הטכנולוגיה, שמתפתחת בצורה מדהימה ומטורפת– אינטרנט, סושייל מדיה, מובייל וכרגע אנחנו בנקודה של שיבוש שלא חווינו בעבר ישנן 24 טכנולוגיות שונות שמשתלבות בחיים של האנשים יותר ויותר וכל אחת מהן יכולה להפוך לפלטפורמה השיווקית הבאה=- האינטרנט של הדברים, מכשירים לבישים, בינה מלאכותית ועוד ועוד.

הפקטור השני שמשנה את עולם השיווק הוא הדטה, מה שקורה כיום לא דומה לכלום שחווינו בעבר הכל מחובר ובעיקר אנחנו כאנשים מחוברים- רק תחשבו על הקורונה וכמות המידע שיש לגופים עלינו כאנשים. והשינוי השלישי הוא התרבות– ישנם כיום שיפטים שלא ראינו כמותם אי פעם! תרבות שעוברת טרנספורמציה ושיפט עומק בחברה- זה שינוי טקטוני שיוצר מובמנטים שונים אשר משפיעים על הדרך שבה אנשים עושים וחושבים על דברים.

דרך שלושת השינויים הללו של: טכנלוגיה, דטה ותרבות, השיווק משתנה מהיסוד והשיטה, הסיסטם שבו אנחנו בונים מותגים צריך להיות אחר. הפאנל כמו שאנחנו מכירים אותו התרסק וצריך לבנות היפותזה חדשה שעוסקת בדרך שנוגעת בחושים של האנשים בכל שלב במסע הלקוח.

פרסום כמו שאנחנו מכירים אותו- מת! מותגים צריכים לחשב מסלול מחדש ולחשוב כיצד מגיעים אל צרכנים וכיצד משפיעים עליהם. הפיזיקה של השיווק משתנה ומשתבשת.

כאנשי שיווק, אנחנו משתמשים בעיקר בשני חושים: ראייה ושמיעה. אבל השיווק צריך לעבור מהפכה סנסורית ולגעת ביותר חושים של אנשים בשביל לייצר רגש, בשביל לגרום לסיפור להיות יותר אימקפטיאלי. שיווק צריך לדעת להשתמש בכל חמשת החושים.

הסיפור של החושים במקרה של מאסטרקארד כולל כמה פעולות שמתנגנות יחד כמו קונצרט. הוא נוגע ב: ראייה, שמיעה, טעם, ריח ומישוש.

מאסטרקארד החליטה שבכל הרעש שיש סביבנו צריך למזער את הנוכחות של המותג למשהו מדויק ופשוט- כי אנשים יודעים להכיל רק דברים פשוטים, צורניים. הם יצרו לוגו אחד פשוט שמאחד את סך כל הפעולות של החברה ואת כל הסימולים והסימנים של המותג. בכך, נבנית סיסטמה של מסרים פשוטה ומובנת. זה עד כדי כך מרחיק לכת שלאחר שנתיים מהמיתוג מחדש ושינוי הלוגו הם החליטו שאפשר לוותר על המילה מאסטרקארד ולהשאיר רק את שני העיגולים.

מאסטרקארד עבדו בצורה משמעותית בנושא השמע. הם יצרו תפיסת עולם שקוראים לה:  Sonic Branding מותג מבוסס קול, מתוך מחשבה שהמותג הקולי יכול אפילו להחליף את המותג הויזואלי. ה”סוניק ברנדינג” מאפשר ארכיקטטורה בנויה של המותג שנוכח בכל מקום שבו יש שמע בצורה אופטימלית (וכיום, כפי שאנחנו מבינים יש יותר ויותר משמעות למפגש בין המותג לבין האוזן של האנשים).

בגזרת הטעם והמישוש, מאסטרקארד יצרו עבור מועדון הנאמנות שלהם “פרייסלס” עולם של מפגשים וארוחות שף בפורמאטים שונים ובתמות מגוונות- וזאת לטובת היכולת ליצור נקודות מגע משמעותיות שמייצרות שיחה ומעלות את מדדי הNPS של החברה.

בגזרת הריח, לאחרונה, מאסטרקארד הוציאו- בושם! כן כן, רצ”ב בתמונה שמתחת לפסקה הנוכחית. עוד לא החלטתי אם זה רעיון גאוני או טפשי, אבל אני חייבת לתת נקודות זכות למאמץ, להתנסות, לסקרנות ולרצון לבחון גזרות וגבולות שהמותג לא רגיל להיות בהם.

למי שרוצה ללמוד עוד על השיווק הסנסורי, ועל הפיזיקה המשתנה של עולם השיווק הצמדתי לכם את הפרטים של סמנכ”ל השיווק של מאסטרקארד וגם את הפרטים של הספר החדש שלו.


הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.