Clorox Case Study | Mobile

במסגרת סדרת המובייל שאני מריצה בימים אלה, אביא לכם הפעם פוסט על חברת Clorox  יצרנית של מוצרי ניקיון אמריקאית. אני עוקבת אחר חברות שונות וארגונים מסקטורים שונים שיצרו אסטרטגיה במובייל ואני חייבת לציין שתוך כדי החיפוש, עם הגילוי של החברה הזאת מצאתי שגם שאר הפעילויות שלה בדיגיטל מרשימות ושוות בדיקה מקרוב. אקח אתכם ל”סיור” במסלול העשייה של החברה בתחום הסלולר כדי לברר מה למעשה עמד לנגד עיניהם של אנשי השיווק בחשיבה ותכנון הפתרונות. אני בטוחה שזהו קייס ממנו תוכלו ללמוד המון ולקחת את הנלמד אל צידנית כלי העבודה שלכם.

למה בעצם נחוץ שחברה שמייצרת מוצרי ניקיון תזדקק לנוכחות במובייל או לאפליקציה בסלולר ? | כשהחברה בחנה את סוג האינפורמציה שמקובל על לקוחות, ולאחר ניטור המידע, התגלה שעשרות אלפים מחפשים און ליין אחר טיפים להסרת כתמים וכן מדריכים לאופן הסרת הכתמים. ואכן זו למעשה הסביבה המובהקת של החברה ותחום ההתמחות שלה. לרשות החברה עמד ידע נרחב בנושא והיא רצתה לדלוור זאת לקהל הגולשים בדרך ייחודית. קהל היעד שלה היה – אימהות בנות 25 – 45. מממצאי המחקר שערכה החברה על לקוחותיה היא גילתה שלאמהות הללו יש iPhone ולכן החליטו לדלוור את האינפורמציה ואת התוכן הרלוונטי אל אותו מקום פיזי שבו נמצא הלקוח. יוצא מכך שאם אַת אימא שמטיילת בפארק ואם קרה שהילד שלכם מכתים את עצמו – למעשה תוכלי לקבל תשובה מיידית דרך מכשיר האיפון אותו את נושאת. לאור המידגם ברור שאמצעי הסמארטפון הם המכשירים שמבשרים את גל העתיד, והאפלקיציה משמשת כדרך להביא תוכן לדור הלקוחות הצעיר יותר. השיטה החדישה פונה לקהל שמורגל לחפש מידע במובייל ואכן הוחלט בבירור שאספקת מידע בצורה זו תהווה ערך משמעותי עבורו בהידוק הקשר אל המותג.

מאמצים ופתרונות לסלילת הדרך קדימה | החברה העמידה צוות שמאופיין במומחיות לתחום המובייל, ואשר תפקידו לחפש אחר הזדמנויות רלוונטיות. חלק מהתכנון הוא לייצר אמצעים לאפליקציה גם בסביבת הווב שמצוייה באתר האינטרנט כך שקהל הגולשים שמחפש את האינפורמציה ברשת יוכל להיות נגיש אליה גם באופציה הרגילה. מה הם למעשה המדדים, בבחינת הבנצ’מארק, שקובעים איך ראוי לחברה להשקיע בתחום זה ? היעדים הראשונים הם להגיע לאנשים ולגרום להם להוריד את האפליקציה, ותוך כדי תנועה – שבמהלכה מבחן התוצאה הוא המשמעותי ביותר -החברה בודקת מה האנשים עושים עם היישום, ואיך  הם מעורבים עם התוכן שמתקבל באפליקציה. זו למעשה מטרה דואלית אשר כוללת גם אינטראקציה עם הלקוחות וגם מודעות למותג, במקרה זה החברה החליטה בנוסף לייצר מהלך של ניטור לשם בדיקה של השפעת השיחה על האפליקציה בTwitter.

אסטרטגית המובייל של החברה נשענת על שני מושאי חקר עיקריים : מצד אחד, מה הקהל של החברה עושה במובייל ? האם הואקהל של משתמשי iPhone ? ומהצד השני – הצד של המותג : האם לרשות המותג יש נאראטיב מעניין שאותו ראוי להעביר הלאה ברמת ערך, כגון אינפורמציה, תוכן, משחקים ? האם המטרה המוצהרת של המותג היא לשעשע את הלקוחות או שהיא מעדיפה לייצר תוכן אמיתי , רלוונטי וערכי ? למעשה שני הכיוונים המובהקים שעליהם ניתן להטביע מדרס רגל בעולם של תוכן אפליקטיבי הם הכיוון המבדר שממלא את הזמן ולעוּמָתוֹ הצד התכליתי השימושי שמקצר לנו את זמן הטירחה ועוזר הלכה למעשה ללקוח לבחור בהחלטות הנכונות לו, ברגע שהוא יכול להישען על הknow how המבוסס של המותג.

לקטגוריית Mobile בבלוג שלי : Link

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.