המהפכה הדיגיטלית נוגעת כיום בכל סוגי העסקים חדשים כמו גם מסורתיים, וזאת בצורה שבה חברות מעצבות תהליכים ובדרך שבה הן פועלות. מותגים מכמעט כל תעשיה מוצאים את עצמם מול תחרות חדשה, מה שמשנה את היכולת של רווחיות ומשפיע באופן ישיר על הדרך שבה ניהלו עד כה את המודלים העסקיים. הרבה חברות מתמודדות עם הנושא ומבינות שצריכות לאמץ את השינוי ולייצר טרנספורמציה באמצעות הדיגיטל ואולי אחת ההבנות העמוקות הינה כי- תרבות זה כל הסיפור, או לפחות אחד המרכיבים החשובים ביותר.
בנוסף, הטרנספורמציה המדוברת בדרך כלל קשה- כי היא דורשת מארגונים לעשות “רה עיצוב” של השיטות, תשתיות וסוג האנשים שמנהלים את הדברים, כמו גם לעשות שיפט בדרך שבה עבדו לאורך שנים. זה אומר בפועל שצריך להשקיע בטכנולוגיות חדשות כמו- בינה מלאכותית, ו-Machine Learning, ואלו יכולות שעולות לא מעט כסף. הרבה מאוד חברות מודות כי אין להן את היכולת להתפתח מהר מספיק, מה שגורם להן בפועל לעבור טרנספורמציה איטית מדי, כמו גם קשה לחברות לשנות את המודל של הפעולה, רובן עובדות במערכות מסורתיות-Legacy Systems ומתקשות לשבור את שיטת העבודה בסיילו.
לאקסנצ’ר יש יחידה עסקית שעונה לשם– Accenture Digital אשר מתמחה בעבודה עם חברות שרוצות לעבור את האתגר הזה. החברה שיתפה את סוג הדברים שצריך להתעכב עליהם על מנת לעבור את המהפכה נכון. כשמסתכלים על החסמים המשמעותיים של חברות לאימוץ של תשתיות טכנולוגיות אשר יעזרו להפוך את העסק לדיגיטלי- ניכר כי לחברות קשה לייצר אינטגרציה לטכנולוגיות חדשות כמו- AI, IoT זאת על מנת שיוכלו להפוך לדיגיטל ביזניס. הארגונים עוברים תהליכים קשים שרובם קשורים לתרבות של החברה ולחסמים שהיא מביאה, גם בהיבט של פוליטיקה ארגונית וגם בהיבט של הדרך בה הדברים עובדים.
ישנן מספר סיבות לכך, חלקן נובעות מכך שחברות לא מעודדות לקיחת סיכונים, או יכולת עבודה בתנועה ובגמישות- מדובר בשני חסמים של תרבות הגורמים לחברה לנוע לאט מדי. המסקנה המרכזית הינה שהשינוי שחברות צריכות לעבור צריך להיות “מקצה לקצה”, אין אפשרות לעשות טרנספורמציה בפינה נידחת של החברה ויש צורך לבנות תהליכים שיוצרים אימפקט ויוצרים השפעה על הפס הרחב של החברה. כשעושים חדשנות דיגיטלית וטרנספורמציה ליחידה קטנה אחת, כוח ההשפעה שלה קטן מדי והיא לא מצליחה לייצר שינוי שתורם לכל החברה- מדובר בדרך שבה מייצרים את חווית הלקוח, ובו בזמן את התרבות הפנימית.
חברות שמודדות עד כמה הו הופכות לדיגיטליות, צריכות להשתמש בארבעה מפתחות להצלחה : אסטרטגיה של החברה אשר מושפעת מהתמורות הדיגיטליות, היכולת של הדיגיטל להשפיע על היצור והדילוור של החברה, חווית הלקוח בדיגיטל, והמינוף של כל אלו להשפיע על התרבות של החברה. אלו המדדים שגורמים להבין האם חברות יצרו בצורה אמיתית אימפלמנטציה של השינוי בתוך האסטרטגיות שלהן, ואלו הם האינדיקטורים שיוצרים את הטרנספורמציה העסקית בעולם דיגיטלי.
(ניתן לקרוא על כך באריכות כאן > Link ). תרבות זה כל הסיפור.