Design Sprint Kit

הפוסט הנוכחי, יעמיק בכלי נהדר של גוגל כחלק מסדרת הרשומות המתמקדות ביוטיליטי לחדשנות, מדובר בקיט שלם שגוגל מנגישים ברשת עבור כל מי שרוצה לעשות בעצמו ספרינט של חדשנות ועיצובה. למי שרוצה את החומר המקורי ש-Google מפיצים רצ”ב – Link, מצידי אדאג להשאר חלקית נאמנה למקור ואביא לכאן את השיטה בתוספת מחשבות, תובנות וחידודים משלי.

DSG2

אז מה זה אומר Design Sprint ? ספרינט של חדשנות הינו פריימוורק של חמישה שלבים אשר עוזר לענות על שאלות קריטיות של העסק באמצעות פרוטוטיפינג של רעיונות ובחינתם על יוזרים. הספרינט מאפשר לצוות שלכם ולכם כמובן להגיע למטרות ברורות ובהירות אשר ניתן לדלוור מהן תוצאות הלכה למעשה בשטח, כמו גם להרוויח מפתחות מרכזיים של לימוד להמשך הדרך וזאת במהירות (ולמי שמכיר אותי זה מתאים לתפיסת העולם שלי שסובבת סביב הרעיון של “חדשנות למחר בבוקר”).

התהליך עוזר להדליק רעיונות חדשניים, מעודד חשיבה מבוססת משתמשים ששמה אותם באמת במרכז (ולא רק במצגות של ההנהלה כמו שרוב הארגונים עושים), הדרך הזו מאפשרת ליישר את כל הצוות תחת חזון משותף, ולהשיג את ההשקה של המוצר שלכם בצורה יותר מהירה.

מאיפה מגיע הפריימוורק של Design Sprint ? המתודה הנוכחית שמוגשת לכם כאן, נשענת על פרקטיקה ופריימוורק של גוגל שנוצרה ב-2010. במהלך השנים, גוגל עבדה עם גופים שונים ולמדה גישות של אסטרטגיות עסקיות, חשיבה חדשנית והשתמשה במתודות של חברות כמו: IDEO ואוניברסיטת סטנדפורד. בגוגל בחנו את הכלים האפקטיבים ביותר שיוצרים מעורבות, ואת אותן גישות היא סדרה בצורה שמאפשרת לעזור גם לחשיבה יצירתית וגם לאקסקיושן שלה.

הצעד הראשון : לכתוב את הבריף של הספרינט- Write a Sprint Brief :

צעד שכולל חשיבה של פלנינג ומבטיח שכולם יהיו על אותו דף. בשביל להגיע לשם בצורה חכמה אפשר להשתמש בכלי שגוגל מציעה אשר מפרק את המפתחות העיקריים והמטרות, כמו גם את הדברים שהצוות רוצה לייצר דרך הספרינט- צירפתי לכם את הכלי בסוף הרשומה, ותוכלו להגיע אליו גם מכאן : Link.

האתגר של הספרינט- הגדרת האתגר הינה חשובה על מנת לספק לצוות פוקוס במהלך החשיבה, יש משמעות עצומה לעשות ואלידציה של האתגר ולקבע את המטרות והיעדים עם הצוות המוביל וזאת במהלך הסשן של הפלאנינג… זה יעזור לכם לא לבזבז זמן מיותר כמו כן יבטיח שתצליחו להגיע לתוצאות אמיתיות.

דוגמאות להגדרת אתגר יכולות להיות : עיצוב מחדש של תהליך אונבורדינג לאפליקציה, בחינת מודלים חדשים לגילוי של מוצרים בתוך אפליקצית מובייל, השבחת התהליכים על מנת להגדיר פרויקטים חדשים, או לחילופין הגדרת חזון בתוך מוצר חדש והצעה שיש לחברה. כל אלו כפי ששמתם לב דוגמאות לדברים מאוד מאוד ממוקדים, כשהיעד שלהם ברור- החטא הגדול ביותר בתהליכי חשיבה הוא לחשוב יותר מדי פתוח ולאפשר לכל מיני רעיונות להיות מוסטרמים לחדר- בצורה כזו האפשרות של מיקסום היצירתיות וחילוץ מתוכה דברים פרקטיים יורדת בצורה דרמטית.

צעד שני, לערוך מחקר צרכנים ולאסוף עליהם מידע- Collect or Conduct User Research :

אם אתם עובדים על רעיונות מורכבים, יכול מאוד לעזור לעשות מחקר מראש על הלקוחות שלכם, על מנת שיהווה חומר לביסוס הטיעונים בצורה החכמה ביותר. צריך להתחיל בכך שתאספו את כל המידע שיש לכם על הלקוחות והאתגר שאתם רוצים לפצח, לבחון את המידע ולהבין את מסע הלקוח זאת כחומר מקדים שיכול לעזור ולהוות כנכס להגדרת הצרכים. המחקר יכול לכלול את הדברים הבאים : נקודות המבט של המשתתפים על האתגר, שיחות עם צרכנים והבנת הצרכים שלהם, סקרים, מחקרים מעמיקים שיש לכם על הנושא. אם תרצו יש בלינק הבא-Link, שיטות נוספות שיכולות לעזור לכם למיקוד השלב הזה.

צעד שלישי, לעשות אסמבלינג של צוות הספרינג- Assemble your Sprint team :

הערך של ספרינט עיצוב הוא בכך שמחברים יחד צוות של אנשים שונים שחושבים יחד בנקודת זמן אחת. האידאלי הוא צוות של בין 5-7 אנשים על פי גוגל (אני אגב, נוטה יותר לקבוצה של 12 שעובדת יחד ונחלקת לשתי קבוצות במהלך היום- תוך ניהול החדר בצורה ברורה על ידי מישהו אחד). צוות של ספרינט יכול להיות מורכב מאנשים שונים שעובדים על המוצר, אבל חשוב לשלב בתוכו גם אנשים שונים חיצוניים שיכולים להביא דם חדש ! הקבוצה צריכה להיות מעורבות בפרסונות שונות עם נקודות מבט מגוונות שתעזורנה לכם למקסם את החשיבה.

צעד רביעי, לתכנן בתוך היום השראה שתצית את הדימיון- Plan the Lightning Talks :

חשוב להכניס לסדר היום, חשיפה לדוברים או תכנים שמהווים מקור השראה. זו גם הזדמנות נהדרת לערוך במהלך הסשן הזה סוג של דיאלוג שפותח ומעיד על רמת האנשים שנמצאים בחדר. ההרצאות צריכות לכלול קייס סטאדי, תובנות צרכניות ועוד- נקודה משמעותית, במהלך הסשנים של ההשראה חשוב לתת לאנשים משימה של חשיבה, שתוך כדי יחלצו את ההזדמנויות שהם רואים בחיבור למשימה ולבריף אותו הם מכירים.

צעד חמישי- צריך לדאוג להכין את הבמה בצורה כזו שתהיה מוכנה לספרינט- Set the Stage at the beginning of the Sprint :

הכנת ה”שטח” של הספרינט אומרת שצריך להניח את החוקים, להבין מי מנהל את היום- את המטרות ולתת לאנשים חומר מראש עליו יוכלו להתכונן ולבוא עם ידע וחומרים, צריך גם להגדיר חוקים שעוזרים לנהל את סדר היום- אנשים צריכים להיות בפול קשב במשך כל הסשן, לסגור מכשירים אלקטרונים וטלפונים.

כמו שאתם כבר מבינים בשלב הזה, לספרינט של חדשנות נדרשת- הכנה, מיקוד, תכנון ומחויביות אמיתית… כל אלו יובילו אתכם לנהל תהליך של חשיבה חדשנית שמייצר בסופו תוצרים אמיתיים.

צירפתי לכם לכאן, גם את המצגת שגוגל מצמידים לספרינט, היא עוזרת ויזואלית להבין את הצעדים כולם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.