הרשומה הנוכחית כוללת מחקר עב כרס אשר סוקר את תעשיית הפיננסים מקצה לקצה, ומתעכב על השינוי שורטיקלים שונים עוברים בתחום זה, אתמקד בפוסט הנוכחי בנדבך אחד מהמסמך המרתק אשר מדבר על כך שחברות הטכנלוגייה הגדולות כמו : אמזון, גוגל ופייסבוק הופכות להיות למתחרות הגדולות ביותר של תעשיית הבנקאות והפיננסים.
דובר הרבה על העליה של ורטיקל ה-Fintech, סטארטאפים נמרצים אשר מחפשים לעשות “עדכון” לתעשיית הפיננסים, בעוד שהרבה מהם עוזרים להפוך את התעשיה הזו להרבה יותר אינובטיבית, היזמויות הללו לא בהכרח “תפסו” שוק מספיק גדול, ועל פי הדו”ח המצורף של הפורום הכלכלי העולמי- World Economic Forum, בנקים מסורתיים דווקא חשופים לתחרות הרבה יותר גדולה מענקיות הטכנולוגיה כמו- אמזון, פייסבוק וגוגל.
חברות פיננסיות כמו גם ביטוח, ובנקים שונים בעולם מסתמכים על טכנולוגיות ובמיוחד על ענקיות הטכנולוגיה- Technology Behemoths זאת לטובת השגת יתרונות אסטרטגיים ויכולות מתקדמות. עובדה זו יכולה להפוך להפוך על הפוך- כי בסופו של דבר הן עשויות ולהיות בתחרות ישירה אחת מול השניה. בעולם של טכנולוגיות שמתקדמות במהירות כמו- ענן, בינה מלאכותית וביג דטה חברות גמו גוגל, אמזון ופייסבוק מחזיקות הרבה יותר ידע ויכולות מאשר לרוב הבנקים. יהיה קשה מאוד לעולם הבנקאות להדביק את הקצב ולסגור פערים אל מול מתחרות מסוג זה- אם זה יגיע לכך, כרגע הדברים מתנהלים בתפיסה של-Frenemy אבל יום יבוא וכאמור, הדברים יכולים להתהפך.
אפשר להדגים את ההיפותזה הזו למשל באמצעות– AWS שירותי הענן של אמזון שכבר כיום מהווים את- עמוד השדרה לחלק גדול משירותים בנקאים, חברות גדולות בעולם הפיננסים כמו-Capital One JPMorgan ועוד- ממש מסתמכות על שירותי האחסון, דטה ופרוססינג, אמזון גם מייצרת עבור החברות הללו אירועים ותמיכה של ידע. מצד שני ישנם בנקים אחרים שמחזיקים נוכחות משמעותית בפייסבוק- וגם היא כחברה מעצבת את עצמה לכיוונים פיננסים באמצעות האפליקציות שלה- אשר יכולות להפוך ולהיות לכלי של טרנזקציות ובכך לקום על הבנקים ולהיות לתחרות ישירה.
אם חברות הטכנולוגיה הגדולות תלכנה ראש בראש עם תעשיית הפיננסים, הן תוכלנה להשתמש בדטה העצומה שיש להן על הלקוחות, ולנצל את התלות הגדולה של המערכת הבנקאית שנוצרה בהם. אמזון כבר היום מציעה קרדיט לסוחרים בפלטפורמה, והיא יכולה להשתמש בנתוני המכירות של הסוחר על מנת לפזר את הסיכון ולגדר אותו, היא למשל יכולה לנתק את החמצן של הסוחר מהפלטפורמה בגין אי תשלום של האשראי שסיפקה- ובכך מהווה חסם משמעותי לכך שלא תהיה חשופה לסיכונים, אמזון כבר היום מרוויחה ממתן הלוואות כ-3 מיליארד דולר ומתכוונת להרחיב זאת.
לעת עתה, חברות הטכנולוגיה הגדולות נשארות בקצה של הרעיון, הן מבינות שכניסה אמיתית לעולם הזה מורכבת מרגולציות- ומן הסתם תשאלנה שאלות מהותיות על הדרך שבה הן משתמשות בדטה ויכולות להשתמש בה לטובתן, אבל מדובר בסיכון ששווה להבין אותו ולנתח את המשמעויות שלו בכל הקשור לשותפויות שנוצרות ולתלות המצטברת בתשתיות ובטכנולוגיה לאורך זמן.