Emojis New Communication

emo1

המרחב הדיגיטלי משפיע על ההתנהגות של האנשים, על התקשורת- קבלת ההחלטות, הגילוי- וכמובן גם השפה.זו תקופה ארוכה בה כפתור הלייק הפך להיות לחלק שגור בדרך בה אנחנו מתקשרים עם אנשים וזאת הרבה מעבר לפלטפורמת פייסבוק. ניתן לראות במקביל שישנם דברים נוספים משמעותיים אשר משפיעים על הדרך בה אנחנו מתקשרים ואחד מהם הוא כמובן כניסתו של האימוג’י- אין ספק שתקשורת ויזואלית לוקחת חלק משמעותי בחיים שלנו וכפתורי האימותיקון מוסיפים חן גדול לדרך בה אנחנו מתקשרים.

יש שיגידו שאקט זה מסמל סוג של עצלנות מצד הגולשים- אך בעיני צריך לקחת בחשבון שזו שכבה חדשה של השפה שלנו במרחב ההזדמנויות- ומשמעותי לחשוב כיצד מותגים יכולים להטמיע אותה ולייצר דרכה סגנון וקול למותג.

אעבור אתכם ברשומה זו על מספר דברים משמעותיים אותם צריך לבחון דרך הסיגנלים של האימוג’י תוך שילוב דוגמאות ותובנות משלי- אני מקווה שהסקירה תעזור לכם לחשוב כיצד הרעיון פוגש אתכם וכיצד אתם יכולים לשלב את הסיגנלים של האימותיקון ככלי תקשורת- יוטיליטי אשר מעצב ובונה את האימג’ של המותג ואולי אפילו ככלי לביצוע פעולות שכן במציאות של היום הכל אפשרי ופשוט צריך לחשוב בקריאטיביות.

גולשים במרחב הדיגיטלי כולו משתמשים ב-Emojis לכל הדרכים בהן הם מתקשרים, ולכן זה לא מפתיע בכלל שגם מותגים מסחריים רוצים להֵפִיק תּוֹעֶלֶת ולמנף את השפה בתוך האסטרטגיות השיווקיות שלהם. מותגים מסחריים חושבים על כך שהם יכולים לשלב את האימוג’י כחלק מהסיפור והקידום של המותג כך הם יכולים להשאיר רושם על הלקוחות,

בין אם מדובר בשימוש ברעיון בערוצים מסורתיים ובאסטרטגיות שיווקיות- בין אם בטקטיקות שימוש יומיומיות של אימוג’י בסושייל מדיה או אפילו על ידי שיווק מיוחד מבוסס הרעיון. אין ספק שזו תקופה בה מותגים צריכים לחשוב היטב כיצד הם משתלבים לבון טון של השיחה על מנת שיוכלו לייצר בידול ובולטות, ודרך שימוש בתקשורת הטבעית- Native Communication של הגולשים אפשר לייצר בולטות והעדפה.

em22

מותגים כמו קוקה קולה וברגר קינג- משתמשים באימוגי’ על מנת לגרום לכך שצרכנים ישימו לב להשקות של המוצרים שלהם או לסיפור של המותג’ תוכלו להיווכח למשל בדוגמא של קוקה קולה אשר עושה שימוש חכם בטוויטר עם אימוג’י, מדובר על שיתוף פעולה בין קוקה קולה העולמית לTwitter- בכל פעם שמישהו מתייג בהאש טאג את המילים – #ShareaCoke יופיע אוטומאטית האימוג’י המיוחד של קוקה קולה, החברה מצידה מתכןוונת להשתמש באיקון גם מעבר לגבולות הטוויטר כתפיסה שמלווה את קמפיין ה”אושר” של קוקה קולה והרעיון של השירביליות.

em3

אינטראקציה בכלים ובשיטות שאנשים אוהבים– אנחנו יודעים מהחוויה האישית שלנו שאימוג’י מייצרים אקלים ואלמנט של Fun ו-Joy- אימוגי’ הרבה פעמים מעצבים את הטון ויוצרים אווירה טובה כזו שאנחנו יודעים להזהות איתה, אשר מרגישה פרסונאלית. בכל תוכנית שיווק מוצלחת שילוב של קומוניקציה ודיאלוג עם צרכנים כמו כן נגיעה חכמה מהווה חלק מרכזי ומשמעותי- ועל ידי שימוש באימוג’י אתם יכולים להפוך את הבמה ואת האקלים השיחתי לכזה שהופך להיות להרבה יותר פרסונאלי והרבה יותר טבעי.

חשוב לקחת את הרעיון למחוזות חדשים וערוצים בהם אתם מתנסים, אם ניקח למשל את השימוש של החברות בWhatsApp ככלי לשירות לקוחות, אתם צריכים למנף את הכלי ולעשות אסקלציה לרעיון של שירות לקוחות- לתפיסה של חווית לקוח- ועל מנת לעשות זאת נכון הרי שאתם לא יכולים להשאר מעונבים כפי שאתם מתנהגים בערוצי שירות הלקוחות הרגילים שלכם, מותגים אשר רוצים לשחק במגרש המשחקים השיחתי סושיילי חייבים להתיישר לשפה השגורה איתה אנשים רגילים להשתמש.

אימוגי’ עוזרים לשנות את הטון השיחתי ולייצר קונמוניקציה משולבת אימג‘- היכולת הזו תאפשר לכם לרבד את הדיאלוג ולהפוך כל נגיעה בלקוח לשיחת שירות שהופכת לשיחת שיווק.

dominos-emoji-ordering

כלי לביצוע פעולות-דומינוס החליטה השנה להשיק להכריז על אפשרות להזמין דרך טוויטר פיצה, אנשים יכולים לצייץ #EasyOrder לדומינוס ולהזמין ישירות מהרשת החברתית- כמו כן, דומינוס יצרה אסקלציה לרעיון ואף הוסיפה אפשרות פשוט לציץ את האימוגי’ של הפיצה ישירות לטוויטר של המותג ובכך להשלים הזמנה. רעיון כזה לוקח את התקשורת ושם אותה במקום חדש כזה שמאפשר לנו באמצעות סיגנל אחד ויזואלי אשר מוסכם ומקובל על כולם לבצע פעולה בפועל.

מילת סיכום. חשוב להבין שהשימוש באימוגי’ יכול להיות רלוונטי לבניית סיפור ומותג, ריבוד של סטוריטיילינג קיים- עיצוב הסגנון והטון השיחתי על מנת שתוכלו להטמע בפיד הטבעי וכמו כן כפי שכבר ראיתם ממש כיוטיליטי לביצוע פעולות. אין ספק שאנחנו חיים בעולם מדהים עם אין ספור אפשרויות- והרבה ממנו מוכתב על נחיל ההתנהגויות של האנשים- מותגים חכמים חייבים לדעת לאמץ מבט עמוק של מה שקורה והקשבה רבה ומשם לעצב את הסיפור, השיחה ודרך הפעולה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.