מעניין לראות את ההתפתחות של עולם המזון במרחב הדיגיטל, איך ולמה הדברים יכולים להתפתח ברמה העסקית ומה עושות חברות המזון הגדולות בעולם במגרש זה. הפוסט הזה מבוסס מידע ששאוב מאחד ממקורות המידע הטובים ביותר שקיימים ברשת אינדקס בשם L2- החושף שיטות ותובנות מבוססות מותגי FMCG ברחבי העולם. אציג לכם את מבחר התובנות שליקטתי מהמקור וכמו כן אוסיף עליהן משלי. למי שרוצה לקרוא את המסמך במלואו רצ”ב- Link. הדטה שמשתקפת בפוסט זה נגזרת ממחקר מקיף אותו ערכו בL2 , מחקר שקרוי “Food Insight Report: Digital Coupons”. המחקר מצא כי הפעולה המוצלחת ביותר שהיא גם טבעית עבור חברות מזון בעבודתן במרחב האינטרנט הינה כפתור ה- Save Now. ל23 אחוז מחברות המזון יש כפתור שמירה לקניה במודעות שלהן ובדיספליי של הקמפיינים שלהן.
הפעולה השניה והפופולארית ביותר– אותה מטמיעות חברות המזון בדיספליי הפרסומי שלהן הינה : לשאול גולשים אם הם מעוניינים לקבל עוד חומר קריאה בנושא ולשמוע עוד אינפורמציה על המוצרים. רק 16 אחוז מחזיקים בכפתור הוספת מוצר למתכון- למרות שבאופן פרדוקסאלי 37 אחוז ממחזיקי הסמארטפון שרוכשים דרך הסמארטפונים, מחפשים בפועל מתכונים במכשיר הסלולר שלהם כשהם נמצאים פיזית בנקודת המכירה. תוכלו לראות בגרף הבא את החלוקה לתכנים וכפתורי פעולה: כפי שתיארתי, ה-Save Now לקופונים אטרקטיביים נמצא בראש הרשימה ועומד על 23 אחוז מסך ההטמעות של המותגים בתחום המזון בארה”ב.
נכללות בשיטות ובמתודולוגיות הללו חברות כגון : ג’נרל מילס, נסטלה, וקראפט פוד- שמעריכות את נושא הקופונים כמשמעותי ביותר במניפת האסטרטגיות שלהן. רובן ככולן גם הציבו את מערך הקופונים כחלק אינטגראלי מאתרי הבית שלהן ובכך הסבו את חלון הראווה של אתר החברה לכלי עסקי שמשפיע על קבלת ההחלטות של הצרכן. הגרף שמוצמד להלן מתחת לפסקה זו מראה לכם את החלוקה הנהוגה בידי החברות לגבי דרוג דרכי השימוש שלהן בכפתורי מידע ופעולה. נסטלה למשל מובילה בכפתור של “Learn More” כלומר: ללמוד עוד על המוצרים, כערך הבולט ביותר בפרונט. יונילייוור מצידה עושה דווקא יותר במגרש של המתכונים ובהשלמת מידע נוסף עבור הלקוחות, באמצעות כפתור שמאפשר את התוספת- add to recipe כפתור שהיא מנגישה בכ36 אחוז ממודעות הדיספליי שלה בדיגיטל.
כפי שאמרתי בפתיחה, מעניין לעקוב אחר ההתפתחות של התחום הזה, ולהתרשם מההקשרים שחברות יצרניות מוצאות לנכון לעשות בפעילות הדיגיטלית שלהן, יחד עם החיבור המובהק אל הביזנס. הפרקטיקות הללו צריכות לשמש כמודל שישפיע על אופן קבלת ההחלטות שלכם בשעה שאתם מעצבים את תוכנית העבודה שלכם לקראת שנת הפעילות הבאה, משני טעמים: גם כי מהלך זה הוכח כנכון ברמה של חברות בינלאומיות שכבר השקיעו בדבר בעבודה ממושכת שנשאה פרי, וגם כי חוק המזון שיחול עלינו בתחילת 2015 מוביל לחיזוק הצורך לעבודה חכמה במרחב הדיגיטלי- כי בפועל הוא מחזק את הקשר בין המידע שיהיה במרחב הדיגיטלי- לבין הפעולות בפועל אותן יבצעו הגולשים.