Founder Factory | Model 4 Creating New Business

בשבוע החדשנות שנסעתי אליו ללונדון באוגוסט השנה- יצא לי לבקר מיזם סופר מעניין שעליו אספר ברשומה הנוכחית. למיזם קוראים Founders Factory כשכבר מהשם אתם יכולים לדמיין קצת מה הוא עושה בפועל. הרעיון בפקטורי הוא ליצור “פאונדרים” חזקים לחברות חזקות שלא קיימות כיום- סוג של קרן הון סיכון עם זווית שונה לחלוטין, שכן היזמים של הפרויקט מקבלים השקעות מגופים מוסדיים גדולים בעולם, חברות ענק שרוצות להשקיע בחברות העתיד וביזמים שלהן גם בלי שיש להם בפועל מושג מי יהיו ומה יהיו המיזמים.

התפיסה של Founders Factory היא שכשמגיעה ההשקעה חייבים לעשות איתה משהו, חייבים לזרז את החשיבה ואת התהליך וליצור דברים בפועל. זה אומר שהיוצרות התהפכו- הכסף מגיע קודם, והרעיון מתבסס על התשתית, והפלטפורמה של המימון. אני קודם כל ולפני הכל מצרפת לכם לינק לפקטורי, ובפוסט הזה אספר על דברים שאני אישית למדתי מהביקור- Link .

הגוף הזה-Founders Factory, מקיים פעילות בלונדון, פריז, ניו יורק ויוהנסבורג- הם גיסו עד כה 120 מיליון דולר מחברות גדולות והחזון כמו גם היעוד שלהם זה לבנות עסקים חדשים, ליצור סטארטאפים או למנף קיימים.

הצוות שלהם, הוא צוות קבוע שיושב במקום ופועל בתחומים שונים. 

שיטת העבודה פה היא מיוחדת מאוד, יש להם משקיעים מחברות גדולות כמו “אביבה” חברת ביטוח, לוראל, לגו ועוד- אותם עסקים משקיעים בהם כסף על מנת שהם יחפשו עבורם את העסקים של העתיד ויבנו אותם בפועל.

המפעל שלהם כולל שתי תוכניות- אחת לחלומות, ושנייה לעשייה בפועל עם אקסלרטור שמטרתו לקחת עסקים קטנים ולהפוך אותם לגדולים.

בעצם בFounders Factory מסתכלים על שלושה חלקים– מוצרים, טכנולוגיה, ומסחור- כשבאמצע יש את המיזם ואת הרעיון שעליו חולמים. 

כל תהליך החדשנות מתבצע ב”אינקובציה”- משלב הרעיון והחזון, הבניה בפועל, והשלב שבו מכלילים את המשקיעים בפתרון ומחליטים איך לקדם ולעשות לו סקייל. כל שלב כזה מקבל צוותים בפועל, מגדל בפועל את הפאונדרים של המיזם ובונה את הרעיון הלכה למעשה.

הגריד לעבודה על מייזמים חדשים מחולק לארבעה חלקים- תחילת הדרך הדִּיבֵּיְט על הרעיונות, ממה אנחנו מתעלמים, מה אנחנו בודקים ומה מייצר מִטְרָד. כשכמובן, הרעיונות הטובים שנבדקים שלא מתעלמים מהם ולא מייצרים הפערה ומטרד עוברים לצד של בחינת ובדיקה כי להם יש את הסיכויים הגבוהים ביותר.

בעיני זה מודל פעולה אחר ומעניין, שקובע בתחילת הדרך שחייבים להיות נאמנים לחדשנות, מתחילים קודם כל ממשאבים של כסף ואנשים- טאלנטים ואז מתוך המחויבות הזו בפועל ותרתי משמע חייבים לבנות עסקים חדשים.


urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.