כתבתי בעבר על כך שVoice הולך להיות משהו משמעותי בעתיד שלנו- והרשומה הנוכחית תהווה מינוף של האמירה באמצעות מהלך של IBM אשר רוצה להגדיר באמצעות קול את העתיד של הפרסום. IBM רכשה את חברת מזג האוויר The Weather Company והיא רוצה לעצב יחד איתה דיספלי מבוסס Voice- זאת בשילוב הכוח של הבינה המלאכותית המתקדמת של החברה –Watson.
יבמ פיתחה API של Watson המאפשר לחברה כמו- Campbell’s Soup ליצור מודעות פרסונאליות אשר מבוססות דטה משתנה הכוללת למשל את מיקומו של הצרכן, מזג האוויר במקום בו הוא נמצא, והמוצרים איתם הוא רוצה להכין ארוחת ערב. סוג המודעה הפורמאט הזה מהווה כרגע שלב עוברי, אבל הוא יכול לפתוח עידן חדש בעולם של מודעות המבוססת-Voice, ו-Artificial Intelligence ואלו יובילו לכך שמהלכים המרקטייאלים שלנו יהפכו לשיווק מבוסס בינה מלאכותית וחוכמה אשר מאפשרת פיתוחי פרסונליזציה אמיתיים.
תחשבו על רעיון של קמפיין המבוסס קול ובינה מלאכותית– הוא מזכיר מאוד חיפוש במנוע Search של גוגל מבוסס קול- משתמשים יכולים להיות באינטראקציה עם המודעות של- Campbell’s ולדבר עם המודעה דרך המיקרופון של המכשיר, הם יכולים לשאול את Watson על הצעות למנות במבוסס רשימה של מוצרים ורשימה של מתכונים נפוצים שאנשים אחרים מחפשים. סוג המודעות הללו יוכלו להפוך להיות ליותר נפיצים ושמישים ככל שהרעיון של Voice יהיה יותר נורמטיבי ברמת השימוש וזאת כחשיבה של- Human to Computer Interaction. אם מהלך כזה יצליח הוא יוכל אולי להגיע לפלטפורמות פופולאריות של Voice כמו-Alexa של אמזון,Siri של אפל או Allo העוזרת הדיגיטלית החדשה של גוגל.
התפיסה של יצירת מודעות פרסונאליות במבוסס אלגוריתמים ודטה, מאפשרת לחלום באמת על אחת השאיפות של תעשיית הפרסום והיא ליצור קמפיינים פרסונאליים ולהוות את הבסיס ל-One on One Ads וזאת במבוסס על דטה אינדווזואלית. יכולות כאלו תאפשרנה לאנשי שיווק להשתמש בטכנולוגיות של- Deep Learning בכל האינטראקציות המבוססות טקסט ותמונה בקמפיינים הקריאטיבים- בתנאים הללו מודעה תוכל להפוך להיות ככלי יוטיליטי שעוזר ליוזר למצוא את מה שהוא רוצה ובכך הפרסום יתפס פחות ככלי אינטרוסיבי ויותר ככלי שמאפשר למשתמש לגלות ולהגיע במהירות ובמדויקות למה שהוא מחפש.
IBM בוחנים את הרעיון של Watson Ads על קטגוריות ותעשיות שונות– מאוחר יותר השנה IBM Watson יתמוך בקמפיין של חברת תרופות- GlaxoSmithKline וזאת לטובת קידום של תרופה- אנשים יוכלו לשאול את המודעה של ווטסון על סימפטומים שונים של מחלת השפעת ולקבל באמצעות המודעה תשובות ובכך לבסס את ההחלטות שלהם. וברבעון הראשון של 2017 יבמ צפויה להריץ קמפיין של טויוטה המבוסס באמצעות Cognitive Ads לסקטור של הרכב. כל הניסיונות הללו יוכלו לספק לנו תמונה יותר בהירה על הרעיון של פרסום מבוסס Voice ואיך הוא יוכל להיות אקשנבילי בתעשיות שונות לצרכים שונים.