הרשומה הנוכחית היא חלק מסדרה של שני פוסטים עליהם עבדתי קשה, המטרה של שני הפוסטים היא לדבר אתכם לעומק על נושא- משפיענים/ קריאטורים וכלכלת היוצרים ל2022 קדימה…זהו החלק הראשון.
במחקרים שנעשים בעולם, יש מספרים מדהימים על משפיענים. מחקר אחד הראה ש96 אחוז מהאנשים לא מאמינים למשפיענים, זה נתון שהוצג בפסטיבל הקריאטיב בקאן השנה על ידי חברה שעוסקת בטרנדים בשם WGSN. כששואלים אנשים מי מאמין למשפיענים, התוצאה די עלובה.
צרכנים חושבים שהתוכן של המשפיענים אותו הם מעלים הוא רפטטיבי, ובאיכות מאוד מאוד נמוכה.
אין ספק שמקרים כמו הFyre Festival מלפני כמה שנים גרם לכך שיש שבירת אמון בתעשייה, תוכלו להעמיק במקרה של ה”פייר פסטיבל” בלינק הבא, סרט תעודי שנטפליקס השיקו על המקרה-Link.
הפלטפורמות בהן יש משפיענים משתנות, וגם הדרך שבה משפיענים פועלים היום משתנה. יש כיום דמויות של משפיענים שהופכות את הכוח שלהן לעסק לכל דבר ועניין, פלטפורמות כמו Depop (תוכלו להכנס-Link) שמהווה כפלטפורמת מרקטפלייס שבה המשפיען יכול גם ליצור נוכחות וגם ליציר דברים בפועל מבלי שיהיה קשר למותג כזה או אחר. או פלטפורמה אפילו יותר חדשה Popshop live שמהווה סוג של קומבינציה בין טיק טוק לדיפופ-Link, מאפשרת למשפיענים גם ליצור בסיס עוקבים, גם לעשות הכל בלייב וגם למכור ישירות מתוך השידור.
תוכלו לראות בגרף החשוב הבא, את ההתפתחות של עולם ההשפעה/ משפיענים/ תוכן 2010– שנות ה2022 קדימה.
ולתעשייה הזו יש מספר סוגיות לטפל בהן. רוויה מתוכן שחוזר על עצמו ולא אמין כמו גם באיכות ירודה, האלגוריתמים משתנים (טיקטוק זו דוגמא נהדרת למהפכה בתוכן שנגלה אל האנשים), פלטפורמות משתנות כמו שראיתם באחד השקפים הקודמים. מהצד של המותגים ישנם גם שינויים משמעותיים כמו נושא ה”ברנד סייפטי” וטראסט. וכמובן בזמן הקורונה וגם אחרי מהצד של האנשים (הצרכן) יש בעיות מנטאליות שחלקן נובעות מהאימפקט הלא טוב של הרשתות החברתיות- וחשוב להבין שכיום אנשים מבינים זאת יותר ויותר ומתייחסים לכך.
שווה להחזיק בראש את הנתון הבא! רק 9 אחוז מGEN Z אומרים שהם רוצים להשאר בסושייל מדיה, המציאות היא שהם נשארים כי יש להם הרגשה שחייבים להיות שם, אבל בד בבד היו שמחים להתנתק.
יש אנשים (צעירים) שאומרים שהם מעדיפים שבן הזוג שלהם לא יהיה בכלל בסושייל מדיה על מנת שלא יחשפו יותר מדי את החיים שלהם. או מצד שני “סושייל מדיה לייט” תוכלו לראות למשל את העמוד הזה בפינטרסט שמראה איך אפשר לעשות “השקה שקטה של זוגיות” מבלי שכולם ידעו על זה (כי זה בפינטרסט).
המעבר שקורה בשנים האחרונות הוא בעיקר המעבר ממשפיענים לקריאטורים, ההבדל בין השניים הוא שמשפיענים בעיקר עסוקים בקהלים, הפצה, ותוכן ממותג. בעוד שקריאטורים מתמקדים בתוכן, יצירה ואינם קשורים בהכרח לפלטפורמה כזו או אחרת כמו פעם. יש להם בסיס עוקבים הרבה יותר נאמן- הם גם מעיזים ללכת אל עבר מודלים של מכירת התוכן שלהם (לפחות בחלקו) כי העוקבים שלהם מוכנים לשלם להם.
המספרים מדברים על כך שה”קריאטור אקונומי” יגדל לכדי 7 מיליארד דולר בשנתיים הקרובות על פי הערכות בין היתר של הNYT. וחשוב לשים לב לניואנס משמעותי- בשנה שעברה הניו יורק טיימס שינוי את הכיסוי שלו על ה”קריאטור אקונומי” מקטגוריית הסטייל לקטגוריית הכלכלה והעסקים.
בפוסט השני בסדרה אספר לכם לאן כל זה מוביל, בעיני זה משהו מלהיב שכולכם צריכים לחשוב עליו והוא קטגורייה חדשה לגמרי של קריאטורים וירטואלים שנוצרים בשנים האחרונות ויכולה להוות הזדמנות מדהימה עבור מותגים ומספרי סיפורים! בקרוב!
חדש ופתוח עכשיו לכולם! קורס דיגיטלי לחדשנות- Minnovation– קורס במתכונת של “ספיד” כיצד מצטרפים למובמנט של החדשנות בעולם- וכיצד עושים את זה “על סטרואידים”? חמישה שיעורים, תבלינים בצורת תרגילים, מהלכים, שיטות ומקורות חשובים. הקורס יעזור לכם לצאת לדרך במהירות, לבחון על קטן ואז להגדיל גם את הקצב וגם את הכוח והגודל של החדשנות שיצרתם –Link.
זהר שלום
אני נפעמת ממך.
איך את מצליחה לייצר תוכן איכותי וחדשני כזה ברמה יומיומית?
תודה רבה על השיתוף
מרתק