Digital Innovation in the Grocery Space

קורים המון דברים, ומלא חדשנויות בעולם של מזון ומשקאות. החלטתי לרכז ברשומה אחת, תשע חדשנויות מעניינות מהעולם בתחום של FMCG וקמעונאות של מוצרי צריכה מזון ומשקאות. לכל חדשנות אצרף כמה מילים, צילום מסך של אתר ולינק על מנת שתוכלו לצלול בעצמכם ותוכלו לגלות דברים נוספים שיכולים לעניין. חשוב להגיד, זה ממש רק קצה הקרחון של הדברים שקורים בעולם בתחום הזה, אני ממש הבאתי לכאן פיקנטריה מעניינת שיכולה לפתוח את החשק לגלות עולם-תרתי משמע ולהבין שהחדשנות היא בשיאה כרגע ויש מלא אפשרויות חדשות וחדשנות להכיר.

jupiter הינה לכם מודל מדהים וייחודי שלא ראיתי עדיין כמותו! שירות באפליקציה שעוזר לצרכנים לרכוש מוצרי מזון בשלוש דרכים: או על ידי “טייס אוטומאטי” שחוזר על קניה של דברים שאתם קונים שוב ושוב, או באמצעות פירוק מתכונים שאתם מבשלים, השירות מחלק עבורכם את המוצרים שנמצאים במתכונים לרשימת הקניות ומוודא שלא תזמינו יותר מדי, הוא מחפש לבטל כפילויות בין מוצרים. והדבר האחרון, השירות גם מאפשר לכם לקנות “את הפיד שלכם”- אם ראיתם מנות מדהימות בפיד, בישולים שמעניינים – אלו למעשה יכולים להפוך למוצרים שאתם רוכשים! עד כאן החדשנות בצד של הצרכנים! אבל יש לשירות עוד שני צדדים- צד של קריאטורים שיכולים למכור דרך השירות את המנות שהם יוצרים, וצד של יצרנים שיכולים להשתלב בפלטפורמה ולמכור את המוצרים. כל הרעיון בפלואו של האפליקציה הוא לדמיין לגמרי אחרת את חווית הרכישה של מוצרי מזון, ולערבב בין נוחות לחוויה-Link

CloudKitchens- טראוויס קלניק הוא המיסד של אובר וב2017 המשקיעים שלו, והבורד של החברה הדיחו אותו מניהול וניתקו את הקשר שלו אל אובר. אבל כבר בשנים שהיה חלק מUber טרוויס הבין את הכוח שיש בעולם של משלוחי מזון ממסעדות ולמעשה בנה את Uber Eats כיום, זהו אחד העסקים הצומחים ביותר של החברה. כשקלניק יצא מהעסק, הוא הנמיך את הנוכחות שלו במדיה אבל לקח את הכסף שהרוויח והשקיע אותו בעסק חדש שבונה “מטבחים שחורים”. חשוב לקחת בחשבון שטרוויס, למרות השגעונות שלו הוא מישהו שמבין היטב בעולם של שילוח, לאסט מייל וגם בעולם של מזון מתוך ההתנסות של “אובר איטס”. אחד הפקטורים המשמעותיים ביותר בעולם של משלוח מזון הוא שקשה מאוד להרוויח מכך כסף, אבל הוא הבין שבאמצעות מטבחים שחורים, הוא יכול לבנות פלטפורמה שעוזרת לעסקים לעשות יעילות תפעולית משמעותית ובכך להפוך עסקים מפסידים למרוויחים.-Link

Order Grid הפתרון הזה מביא אל עסקים שרוצים לפעול בעולם של שרשרת אספקה של מזון ישירות לצרכנים בצורה יותר יעילה. פלטפורמת SaaS שמאפשרת ליצרנים ולמותגים שעובדים D2C לבנות את תהליכי המכירה שלהם בצורה אוטומאטית וממחושבת שמתחברת לכל מהלכי האיקומרס. כל גוף שרוצה לדמין את עצמו בונה עסק מבוסס איקומרס ומכירה ישירה ללקוח, שכולל גם תשתית של מטבחים שחורים יכול להשתמש בתוכנה לטובת בניית התהליכים בצורה האופטימלית ביותר וכמובן גם הניהול דרכה ביום יום –Link.

Bees- זו אולי החדשנות המרעישה ביות שאני נתקלתי בה בשנים האחרונות של יצרן בעולם של איקומרס. Ab InBev היא אחת השחקניות הגדולות והמשמעותיות בעולם של מוצרי בירה ואלכהול, יש לה מותגים כמו: באדוויזר, לף, קורונה, סטלה ועוד רבים מכל מיני סוגים. החברה החליטה להשיק ב2021 פלטפורמה של מכירה ישירה שבה היא מוכרת את המוצרים שלה אבל לא רק! היא מאפשרת גם לשחקנים נוספים להיות כחלק מפרוטפוליו המוצרים- קמעונאים קטנים ובינוניים, יצרנים אחרים ועוד.

אם תחשבו על זה, גם חברות שילוח מזון כמו Wolt מתפתחות כיום למודלים עסקים רחבים יותר ומאפשרות מכירה של מוצרים מהסופר ועוד… בנוסף, קמעונאים גדולים כיום יוצרים פלטפורמות שאותן הם מוכרים כשירות במודל עסקי חדש לגמרי לקמעונאים אחרים. קחו את שתי העובדות האלו, וקפלו אותן ביוזמה של Ab InBev החברה מבינה שלא מספיק שבמגוון תהיינה רק בירות, אלכהול זה ללא ספק כוח משיכה- אבל בשביל להיות רווחים צריך להרחיב את השירות למוצרים נוספים, והיא גם מבינה שאחד מהמודלים העסקים החדשים שמתקיימים כיום היא ששחקן גדול מוכר פלטפורמה של יכולות לשחקנים אחרים בעולם של B2B! בעיני, זו אחת החדשנויות המעניינות ביותר בתחום בהן את נתקלתי לאחרונה-Link.

Rosie- זו יוזמה שנמכרה לאחרונה ל”אינסטכרט”, אפליקציה של מזון שמאפשרת למעשה לאגד את העסקים המקומיים הקטנים. הפוקוס שלה הוא בכך שלקוחות יכולים לרכוש מגוף אחד שמלקט את המוצרים ומביא אליהם הביתה אבל דווקא לא מהשחקנים הגדולים אלא מהקמעונאים הקטנים והמקומיים. לא פלא שInstacart רכשה אותם שכן זה משלים את הסיפור של המותג-ומאפשר לה לבנות פלטפורמה של הקטנים והגדולים ביחד ב”פוקל פוינט” אחד –Link.

Grabango- זו טכנולוגיה מעניינת מאוד! אבל אני אומרת בזהירות ששווה לבחון את ההתכנות האמיתית שלה, החברה מתיימרת להכניס לרצפת המכירה הקמעונאית טכנולוגיות Computer Vision זולות ובקלות- שיודעות לעקוב אחרי הצרכן, לראות מה הוא לקח בפועל, ובסוף כל מה שנדרש ממנו הוא להעביר QR אשר מאגד את כל הקניה ובכך לחסוף הרבה זמן ולדלג על התור. זה רעיון דומה למודלים של Amazon Go כשלמעשה כל האתגר כאן הוא- נוחות וחיסכון בזמן עבור הצרכן. חשוב להגיד שזו גם דרך נהדרת להתגבר על גניבת מוצרים מחנויות-Link.

Adrich- החברה הזו מכניסה עולם של IoT אל מוצרי צריכה, היא למעשה מאפשרת ליצרנים לקבל תובנות חשובות על איך ומתי אנשים משתמשים במוצרים שלהם. תחשבו על כך שבאמצעות מוצרים מחוברים, היצרן יכול לייצר מעורבות גבוהה יותר ישירות ו1:1 עם הצרכן, לספק שירותים של נוחות בהזמנת המוצרים שוב בצורה אוטומאטית, וגם לנהל טוב יותר את הצריכה ובכך להפחית “פוד וויסט” וזיהום של כדור הארץ-Link.

Repeat- חברה שכל המיקוד שלה והפוקוס הוא איך לייצר חווית קניה חוזרת חכמה עבור הלקוח, זה גם השם של המיזם בפועל. הטכנולוגיה שלהם מאפשרת לשחקני איקומרס בעולם של מוצרי צריכה להפוך את הרכישה שוב למהירה יותר, חוויתית יותר וכייפית עבור הלקוח-Link.

Nomitri- יש הרבה שחקנים בעולם של עגלות חכמות, אבל מה שמיוחד בפתרון הזה הוא שהחומרה היא רק מתקן שמתלבש על העגלה עם אפליקציה שהצרכן מוריד אל הסלולר שלו- הרעיון הוא שכל היכולות המתקדמות נמצאת על המכשיר של הלקוח, ובכך חוסכים המון כסף והמון זמן הטמעה-Link.


urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.