Instagram Playbook | Engagement

insta

מסקרן אותי להבין אם בשלב הזה של חיינו- אפשר לקבוע כללים לעבודה נכונה באינסטגרם, ולשרטט- Playbook עבור מותגים שמעוניינים בכך. אני מחפשת חומרים שיתמכו במשימה- כדי שאוכל להנחות אתכם בכיוון הנכון. החלטתי להעמיק את ידיעותי בנושא שכן הרעיון של פיצוח תוכן תמונה, גם בלי שום קשר לאינסטגרם- קוסם לי במיוחד. למיטב הבנתי, לתמונה יש כוח שיכנוע שמקובל יותר ויותר בעולם העכשווי, שכן מה שאנשים מעלים לרשת (הרבה תמונות) הוא כפי הנראה גם מה שהם אוהבים לצרוך כתוכן.

אני רוצה להתעכב אתכם הפעם, על אינפוגרפיקה מעניינת שמצאתי ברשת- שמסבירה כיצד מותגים יכולים להגדיל את המעורבות, והיא כוללת טיפים וכיווני חשיבה מועילים. אעבור איתכם על הדברים החשובים באינפוגרפיקה, ואצמיד אותה לפוסט- על מנת שתוכלו לצלול אליה גם בעצמכם. המידע שמתקבל מהאינפוגרפיקה עוסק בשאלה : איך ניתן להרחיב את המעורבות דרך ערוץ האינסטגרם שלכם ? זאת מתוך הנחת יסוד שהפלוטפורמה אינה רק מקום בו אנשים יכולים לשתף תמונות של עצמם בחיים השוטפים או בטיולים, אלא היא מתגלה כאחת הפלטפורמות שגדלות בצורה אינטנסיבית ביותר- עם פוטנציאל עצום של מעורבות עם לקוחות, ככלי שיכול לפעול כחלק אינטגרטיבי בעבודה עם הרשתות החברתיות האחרות.

המספרים לגבי אינסטגרם מתחילים לאשש את ההסבר לסיבה שפייסבוק רכשה אותה– מתברר שזו השקעה טובה- 200 מיליון יוזרים, פי 15 יותר מעורבות מהמעורבות ברשת החברתית הגדולה ביותר בעולם, פייסבוק- פי 40 יותר מעורבות מבטוויטר. מספר נוסף מדהים הוא כי 37 אחוז מכלל המשתמשים באון ליין בגילאי 18-29 משתמשים באינסטגרם, ומכאן נגזר מספר מהותי נוסף- 17 אחוז מכלל המבוגרים באון ליין פועלים באינסטגרם ! אם הדבר לא היה מובן די הצורך- מדובר בקבוצת היעד הצרכנית מהגדולות ביותר שקיימות. וזו פלטפורמה שבפוטנציה תשפיע באופן משמעותי על החלטות ובינהן, אם מותגים יעבדו נכון היא יכולה להשפיע גם על החלטות צריכה והעדפות מותגיות. סקירה תמציתית על המותגים שנמצאים בפלטפורמה: 93 אחוז מהמותגים הנחשבים בעולם משתמשים באינסטגרם. הגדילה בשימוש בפלטפורמה בקרב המותגים חלה באופן משמעותי בין השנים 2012-2013: בשנים אלו 80 אחוז מהמותגים נכנסו לזירה. וישנו גידול כפול ומכופל (של-350 אחוז) במעורבות בזירה משנה לשנה- בהחלט מספר עצום !

אינסטגרם למעשה רתמה אליה את המותגים בכל הקשור לכוח של התמונה ! כאן אני רוצה להוסיף לכם שני שקפים שמראים את הגידול המשמעותי משנה לשנה (ואפילו בטווח קצר יותר) של שיתוף תמונה ברשתות החברתיות, וחשוב להדגיש כי ההיפותזה שלי אומרת- שמה שאנשים משתפים משקף בדרך כלל גם את מה שהם יאהבו לצרוך. מותגים שעובדים נכון בתוכן תמונה (ועל כך אני מתכוונת להרחיב את הדיבור) צריכים לקחת בחשבון שמחקרים מראים כי 60 אחוז מהגולשים, מהלקוחות, ישקלו ברצינות שכדאי להם לעקוב אחר חברה עם פעילות באינסטגרם- על פי המיקום הלוקאלי שלה. 67 אחוז מהלקוחות אומרים כי איכות התמונה מאוד חשובה להם בכל הקשור לרכישות באיקומרס: המידע על המוצר, האורך של התיאור לפרטיו והביקורות וכמו כן הכיכובים. המידע הזה לא סתם נמצא כאן, חשוב לקחת בחשבון שכיום- מידע דיגיטלי הופך לכוח איקומרסי ומשפיע הלכה למעשה על החלטות הצריכה של הגולשים. מידע שמועבר בתמונה תופס, כפי שאתם מבינים, תשומת לב גדולה יותר ואינסטגרם הופכת להיות לכלי לכזו שמייצגת קטליזטור מובהק במידע תומך החלטות צריכה, תומך העדפת מותג.

3344555

ישנו נתון נוסף שחשוב  לזכור– 90 אחוז ויותר- מכל הצפיות בתכנים ברשתות החברתיות מכוּוָנות לתוכן עם תמונה. באומדן האחוזים- הגולשים מעדיפים תוכן עם תמונה על פני תוכן שכולל טקסט בלבד. באינפוגרפיקה ממליצים גם למחזר את התמונות מאינסטגרם לרשתות החברתיות האחרות, אני אישית איני מסכימה עם הנחת היסוד הזו, שכן בעיני לכל רשת חברתית נחוצה התייחסות רלוונטית משלה, כלומר- התוכן חייב להיות מותאם לקהל מולו אתם פעילים. במידה שראיתם לנכון לקחת תוכן זהה ולהפיץ אותו בכמה מקומות- עשו זאת, אבל קודם כל ולפני הכל מוטב לחשוב במושגים של איכות ולוודא שהתוכן רספונסיבי לקהל היעד מולו אתם פעילים ושהוא מספק ערך לגולש.

מי שבנה את תוכנה של האינפוגרפיקה- טוען כי יש ממש חישוב מדעי לגבי מידת המעורבות באינסטגרם– 38 אחוז יעשו לייק לתמונה עם פנים, ו32 אחוז מתוכם גם יוסיפו תגובה. 24 אחוז יעשו לייק לתמונה בהירה שתועדף על תמונה כהה. 30 אחוז יעשו לייק לתמונה אותנטית בה אוחז לקוח אמיתי במוצר. 6 אחוז בלבד מעורבים בימי ראשון (אצלנו נתון זה כנראה נכון לשבת).

טיפים לעבודה נכונה באינסטגרם :

– תשתמשו בהאשטאג, זאת לטובת חיזוק הקשר עם הגולשים שמשתמים בכלי זה, אמנם לא מדובר בתכונה רבה (בסה”ס 2 אחוז) אבל עדיין צעד זה יכול לעזור לכם בכל הקשור לחיפוש של אינסטגרם.

– תפרסמו באופן קבוע- 57 אחוז מהמותגים הגדולים ביותר שפעילים בפלטפורמה מפרסמים לפחות פעם בשבוע ו28 אחוז מתוכם מפרסמים לפחות 5 פעמים בשבוע. חיוני להשאיר את העוקבים בקשר, כך שהם יהיו בטוחים שאתם כל הזמן מחדשים את הפיד שלהם. אני נוטה אגב להמלצה שאומרת לפרסם חמש פעמים בשבוע, לפחות תמונה ביום.

– תייצרו מהלכים של תחרויות ומתנות לגולשים שבאים אתכם ביחסי מעורבות. אבל כאן אני חייבת לסייג ולומר, שהמלצה זו אינה מקובלת עלי. אני מאמינה שמהלך נכון תלוי בשלושת הגורמים- מותג, קהל יעד ומה אנחנו רוצים להשיג. אין זו בהכרח הערה גורפת על כללי עבודה בפלטפורמה. נכון, תחרויות מעודדות מעורבות אבל בעיני מעורבות לשם מעורבות זו רק מעטפת ולא המהות- אם היא לא משורטטת בחוכמה עם יעד עסקי ברור.

– ונקודה אחרונה וחשובה מאוד (שהיא בגדר טיפ), תשווקו את הערוץ שלכם באינסטגרם, תזכירו אותו ברשתות האחרות בהן אתם פעילים, כגון באתרי הבית של החברה- ושלבו אותו בתכנים שלכם על מנת ליצור מודעות לנוכחותכם האקטיבית ולגרום לתעבורה.

– אני מוסיפה שחשוב מאוד לקבוע מי קהל היעד שלכם, ואותו, את קהל היעד, תשלבו כחלק אינטגרלי מהעבודה המושקעת בטיפוח המעורבות שעוררתם אצלו באופן אקטיבי.

כפי שאמרתי אני מצרפת לכם את האינפוגרפיקה המקורית, על מנת שתוכלו לצלול אליה בעצמכם. ישנן כאן עוד נקודות עליהן לא התעכבתי, כי אני לא בטוחה שהן מתיישרות עם דרך המחשבה שלי. פרק הKPI- מדדים להצלחה, הוא בעיני לא מדויק ואני עדיין חושבת איך ניתן למדוד את הצלחתו של ערוץ אינסטגרם שמפעיל מותג – ואני מבטיחה לכם ממש בקרוב פוסט מקיף עם תובנות שלי על הנושא וכלים שיעזרו לכם לעבוד נכון ובצורה מדידה  בפלטפורמה.

How to Increase Instagram Engagement by 182%
Courtesy of: Quick Sprout

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.