Instagram Playbook | Key Performance Indicator

insta22

די מסובך לכתוב את הפוסט הזה– כי הוא שובר פרדיגמות של זווית הסתכלות מורגלת ואמור להעלות אצלכם היפותזות חדשות לעבודה נכונה ואיכותית. אבל החלטתי לעשות זאת גם אם זה יבעיר מעט את השטח. הפוסט עוסק במדדים ההצלחה בעבודה שלכם בפלטפורמת אינסטגרם, אבל למען האמת- אם תדעו לקרוא בין השורות תוכלו למצוא פה תשובות לשיטות וכלים למדידה באופן כללי גם במקומות אחרים בהם אתם פעילים.

נהוג לספור, לכמת ולמדוד רק באמצעות מה שקל לנו : לייקים, שייריים, תגובות והאשטגים, והשאלה הראשונה שאני שואלת את עצמי בספירה הזו- האם יש לה ערך אמיתי ? האם יש פה ערך שָׁריר לחברה שמשקיעה מאמץ רב בכדי לבסס את עצמה בפלטפורמה חדשה ? והתשובה- ממש לא בטוח ! זה שקל לספור את הנתונים הללו, כלל לא אומר שזוהי דטה שיכולה לשרת אותנו במאומה.

הפוסט הזה נועד להעלות במחשבתכם היפותזה חדשה של שיטות למדידה, אמנם יותר מורכבת אך בהכרח מקושרת יותר אל העסק ומחברת כחוט השני בין המאמצים שלכם לבין צורת העבודה הדיגיטלית שלכם שמכוונת לבניית נכסים. לשיטתי- המדידה שלכם צריכה להתרכז סביב יצירת חוויה לקהל יעד מסומן, והתוצאה של החוויה הזו תתבטא בתגובות, לייקים ושיתופים. קרי : היעד המרכזי שלכם הינו לבנות מערכת יחסים מול קהל יעד מסומן בצורה מובהקת לכל פלטפורמה בה אתם עובדים. בהתאם לכך- לתכנן מראש את דרגת האפקטיביות של הערך שאתם מייצרים לאותו קהל, לבדוק היטב את מידת המעורבות שהצלחתם לבסס מול אותה קהילה כתוצאה מהחוויה שעיצבתם על סמך איפיוניה.

Enable experiences and drive effectiveness – efficiency as a benefit but not the goal 

שיטת חשיבה כזאת יוצרת רמת מחויבות חדשה, המוטו שלכם צריך להשתנות מיסודו, ולעבור מכמות לאיכות. והדרך בה אתם מעריכים את הנתונים צריכה להשתנות מאיסוף המאסה אל ראיית היחיד- על מנת שתוכלו בזמן אמת לייצר פעילות שיווקית גמישה : Agile Marketing Way.

אז אילו מדדים להצלחה אני ממליצה לכם להכניס כמתודת עבודה ? אישית הייתי מתרחקת לפחות בשלב הזה ממדדים כמותיים והייתי מנסה קודם כל להתמקד במדדים איכותיים. בעיני- עד שאינסטגרם לא תכניס כלי קידום ושיטות פרסום שיאפשרו לנו להיחשף לסטטיסטיקות ברורות של מעורבות, שנראות ונבדקות מאחורי הקלעים- אין טעם לבזבז את זמנכם על יצירת מדדים שאין בהם כל תרומה לא ברמת העסק ולא עבור הגולש. המדדים שהייתי ממליצה לכם נחלקים לכמה מדדי איכות :

מדד קהל היעד-  על מדד קהל היעד והתוכן, אדוּן איתכם בנפרד, בפוסט מובנה ומעמיק, אך לטובת נושא המדדים אגיד- כי הכלל האיכותי החשוב ביותר בעיני בבחירת צורת העבודה שלכם בפלטפורמת אינסטגרם הינו להחליט עם מי אתם מדברים. רק כשתגדירו את הקהילה מולה אתם רוצים לעבוד ניתן יהיה לבסס ערוץ תקשורת חכם. מדד קהל היעד דורש מכם לשקול היטב עם מי אתם רוצים לקיים את השיח, לאתר את אותו קהל ולהתחיל לעקוב אחריו, וכמובן לתכנן את עולם התוכן שלכם בהתאם לנטיותיו. 

מדד התוכן- מדד התוכן מגיע כפועל יוצא של הקהל שאיתו בחרתם לדבר ולפיו אפיינתם את עולם התוכן שלכם. בכדי להצליח במדד התוכן עליכם להציג סיפור בתמונה- כך שישאיר אפקט השראתי, בעל ערך שימושי או חדשותי. אלו הם לדעתי שלושת המימדים שניתן לכוון אליהם בתוכן תמונה. חשוב כמובן לזכור כי באינסטגרם ניתן גם להשתמש בסרטוני וידיאו קצרים ולכן הסיפור שלכם יכול להיות מורכב מאלמנטים משולבים ברמת ההגשה של וידיאו עם תוכן ויזואלי. מדד התוכן אם כך יהיה רמת היכולת שלכם לבנות סיפור שמחזיק לאורך זמן סיפור עם ערך מתמשך וקונסיסטנטי שמחזיק את הקהל במתח (כפי שהיה מתעורר אצלכם הרצון לעקוב אחריו אילו הייתם נמנים בקבוצת קהל היעד).  

מדד הנוכחות הקונסיסטנטית- בעיני, עבודה בערוץ איסנטגרמי- מרגע שאתם פותחים יוזר משלכם עבור המותג שלכם- מותנית במחויבות, ממש כמו עבודה בפייסבוק או ברשתות החברתיות האחרות. ישנה חשיבות רבה לקבוע מראש את המינון אליו אתם מסוגלים להתחייב ולקדם את עלילת הסיפור. קחו בחשבון סדר גודל של בין תמונה ליום לבין שתי תמונות- תלוי כמובן ברמת קהל היעד שלכם ובהתקבלות של עולם התוכן שלכם. פחות מכך עלול להיראות דליל מדי ולא אֵיתָן די הצורך לקיים את הקשר לאורך זמן. זו מחויבות שדורשת מכם לא מעט עבודה סיזיפית וכן יכולת הקשבה למה שמעניין את האחרים.

מדד הדיאלוג- בסופו של יום תרצו וודאי לבדוק את התפתחות הדיאלוג- וכאן אני לא מתכוונת לכמות הלייקים או השיירים, כמו כן כרגע, כפי שכבר אמרתי, אין צורך במדדים כמותיים. מדד הדיאלוג צריך דווקא להימדד בצד היוזם שלכם: בעיני, עבודה נכונה באינסטגרם צריכה לחול קודם כל על איכות הפעילות שלכם בערוץ שלכם, אך גם על טיפוח הקשר עם מעגלים חיצוניים: יציאה של היוזר שלכם אל קשרי גומלין עם יוזרים אחרים (תגובתיות חכמה ליוזרים שסימנתם כמתאימים לקחת חלק בקהילה שלכם, לייקים לתמונות והשתלבות בהאשטג של תכנים של אחרים). כך תוודאו שהקהילה אכן קולטת שאתם כאן בשביל קשר דו כיווני, אין ספק שצריך לעשות זאת במינון הראוי, עם חוקי נגיעה נכונים, למשל- עם מי מנהלים דיאלוג (ועם מי לא). אך בראש וראשונה צריך להתייחס לשיטה הזו שדורשת יוזמה מצידכם כבעלת ערך משמעותי, שכן היא שתקבע את היכולת הריאלית שלכם לבנות קהילה ראוייה לשמה.

מדד הקהילה-אולי הדבר החשוב ביותר לאופן העבודה שלכם באינסטגרם הינה ההבנה שאתם יוצרים קהילה, שהיא חלק מהקהילה הגדולה של אינסטגרם, שמסתעפת לתתי הקהילות של היוזרים הפרטיים והיוזרים המסחריים. בגלל שאינסטגרם היא פלטפורמה שמאפשרת יחסי גומלין בין יוזרים באשר הם, כדאי לכם לפעול לטובת מינוף קהילה ויצירת קשרי גולשים שנמשכים אל עולם התוכן שלכם, ולכן יש חשיבות גדולה בטיפוח קשרי קהילה מהיוזר שלכם אל יוזרים של אחרים. המדד הכי בדוק להצלחה משתקף ביכולת שלכם ליצור קהילה שמתמידה לאורך זמן- כזו שמוסיפה את תרומתה לעולם התוכן, מגיבה, גדלה ולהשתמש בנוכחות שלכם למטרות שונות ומגוונות. בעיני, ההצלחה הגדולה ביותר תיזקף לזכותכם אם לאחר תקופה תוכלו לסמן את היוזר שלכם באינסטגרם כמרכז אטרקטיבי עם מעגל של משפיענים שמוכן להיות אתכם בקשר קבוע- ורצוי על בסיס שבועי.

מילת סיכום. שמתם לב שהמדדים שנקבתי בפניכם- מודדים בעיקר אתכם ופחות את האחרים. מדדים אלה נועדו להכנת תשתית עבודה נכונה אל מול קהילת לקוחות תוך ביסוס חכם של התכנים המרכיבים את הסיפור אותו אתם רוצים להעביר. צריך להקפיד שהדבר ייעשה במגמה ליצירת ערך במשולב עם עבודה קונסיסטנטית לאורך זמן באופן שיחזיר לכם את ההשקעה שהוצאתם על הקמת קהילת משפיענים ויצירת כלים שמרחיבים את מעגלי ההשפעה. אני מבטיחה להמשיך ולדון איתכם בנושא עבודה נכונה בהעברה של תוכן תמונה ובשימוש באינסטגרם בפרט. בהמשך אעדכן אתכם בתובנות, מחקרים ושיטות נכונות וכמו כן אציג מבחר  נאה של קייסים מוצלחים. 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.