אני אתחיל מהסוף, תשאלו את עצמכם שאלה אמיתית- האם אנחנו מעניינים? האם הסיפורים שהמותג שלנו מספר בפלטפורמות, במדיות השונות- בפידים של האנשים באמת חשובים למישהו? האם מישהו ירצה לשתף את מה שכתבנו? האם מישהו ידבר על זה בשיחת סלון של יום שישי? אני חושבת שכשתסתכלו לעצמכם בלבן של העיניים תגלו שהרבה פעמים אתם יוצרים יותר רעש מעניין! ושלא באמת אכפת לאף אחד כל התוכן שאתם שמים שם בחלל האינטרנטי, זה רק בשביל שידעו שאתם קיימים ולא בהכרח כי אכפת למישהו שזה קרה.
עכשיו, תשאלו את עצמכם שאלה יותר חשובה- האם אתם צריכים לעבוד בלהיות מעניינים? זאת בעידן של אינפורמציה שחברות שמרוויחות את מקומן בציר של שימת הלב (ושימו לב ששימת לב זה המטבע החדש)- הופכות את עצמן לחברות WOM, למותגים שאנשים רוצים לדבר עליהם ועל מה שעשו? זאת שאלה הרבה יותר חשובה מהראשונה, ואני רוצה שנדבר עליה קצת ברשומה הנוכחית…
אנחנו חיים בעידן שבו המדיה משתנה לנגד העיניים שלנו, גוגל הצהירה שבשנתיים הקרובות היא תעשה שינויים ותוריד את התלות בדטה צד שלישי, זה אומר הלכה למעשה “מסיבת פרידה לקוקיז”. המשמעות של הרעיון עבור משווקים, אנשי עסקים ותעשיות שלמות שנדרש לחשב מסלול מחדש ולחשוב כיצד בונים נכסים בבעלות, כשהנכס המשמעותי ביותר הוא למעשה הקשר הישיר שיש לכם עם הלקוחות הקיימים והפוטנציאליים באופן ישיר. את זה כמובן עושים באמצעות נכסים בבעלות כמו: אתרים, אפליקציות, ופלטפורמות בבעלות- כשמתחת לכל אלו כמובן יש שכבת דטה שהופכת את הקשר לאפשרי, ולכזה שניתן לנתח באמצעותו התנהגויות וצרכים אמיתיים של אנשים.
אז, איך הופכים להיות לפלטפורמת יעד? כיצד גורמים לאנשים להתעניין בכם בכלל?
איך הופכים למותג שהוא יעד? שמעניין את האנשים?
איך הופכים ליעד למעורבות בחיים של האנשים, בקשר של המותג עם החיים שלהם?
התשובה היא- הופכים להיות מעניינים! Intrestingness! לא כל שירות, מותג או חברה בפועל מעניינים, ולכן מי שלא מעניין באופן טבעי, נדרש לחשוב לא רק על עצמו אלא על התעשייה שבה הוא חי, ועל הצרכים של האנשים סביב השירותים שלכם, זה מכריח אותנו לחשוב מה יהפוך את השיח מול האנשים לכזה שבכלל יהיה להם אכפת, כזה שלא יגרום להם לדפדף אתכם, לעשות לכם בלוקינג, או הכי גרוע סתם להתעלם כשהם רואים אתכם. כל תעשייה יכולה לעניין כל אדם רלוונטי! אם רק תחשבו עליהם ועל הצרכים שלהם, אם רק תהפכו למספרי הסיפורים לצרכים בחיים האמיתיים של האנשים. מילת המפתח בעידן משתנה של אינפורמציה, בו יש ים, ים של מידע- היא להיות………..מעניינים. תחשבו על זה.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.