מחקר חדש של חברת נילסן מראה כי השקעה בסביבת עבודה של מובייל באפליקציות יעודיות שווה יותר מהשקעה בMobile Web – זאת זאת על פי נתונים המתייחסים להרגלי הצריכה של הגולשים. יש לציין שהמחקר נערך בארה”ב ומשקף למעשה את השוק האמריקאי. למי שרוצה לקרוא את החומר המקורי רצ”ב – לינק. כאשר לקוחות משתמשים במובייל פון בכדי לחפש אחר חדשות, מזג אוויר, אמיילים, או רשתות חברתיות הם לרוב חשופים למקורות מידע מצומצמים מעיקרם. הם עומדים מול בחירה בין מובייל ווב לבין החלופה של גרסה ספציפית אשר יוּצרה עבור שירות זה של Mobile Apps . אבל מה למעשה הם מעדיפים ? התשובה היא חד משמעית: Mobile Apps !!! – לפחות על פי זמן השהייה שהם משקיעים בכל אחת מהאופציות.
על פי מחקר ראשוני שנערך בידי חטיבת האנליסטים למובייל של חברת נילסן, מחקר שנערך על משתמשי אנדרואיד – המשתמש הממוצע בארה”ב משקיע 56 דקות ביום באינטראקציה עם מידע ותוכן שהוא משיג באמצעות המובייל. מתוך הזמן הזה – שני שליש מושקעים בסביבת עבודה אפלקיטיבית ושליש מתוכם מושקעים במובייל Web.
נתון מפתיע יותר מתייחס לניתוח האפליקציות בהן משתמשים הגולשים – 43 אחוז מהזמן מושקעים בעשרת האפליקציות המובילות בשימוש באנדרואיד – בעוד ש61 אחוז מהזמן מושקעים ב50 האפלקציות הנותרות, מבין המובילות באנדרואיד . כבר היום קיימות בסביבת העבודה של האנדרואיד כ250 אלף אפליקציות שונות אשר מתחרות על שימת ליבו של הגולש.
עד כאן לעניין המחקר של נילסן ועכשיו אחלץ לכם מעט מהתובנות שלי בנושא –
אין ספק שהבחירה שלכם בבואכם לייצר ארכיטקטורת נוכחות דיגיטלית במובייל צריכה להיות מוטה לכיוון של אפליקציה ייעודית. הכוונה לאפליקציה אשר מספקת ממד עומק ופורשת מגוון תכנים הקולעים בצורה תכליתית וייחודית לאותם צרכנים שתרצו לפגוש. לאור הלחץ התחרותי וריבוי האופציות הקיימות רצוי להביא בחשבון שהתכנון שלכם יכלול בהכרח קשת רחבה של אפשרויות ייחודיות לסביבת עבודה זו. מומלץ שתפעלו מתוך הגישה הרלוונטית הנכונה שאם לא כן כפי הנראה ש”ידפדפו” אתכם הלאה. להלן מספר נקודות מכריעות שיכתיבו את הצפי ויקבעו באם אכן תִימָנוּ בין השירותים האפליקטיביים והרלוונטיים (או שלא תגיעו לכך) :
Utility | מן הראוי שתענו על צורך, תייצרו אפליקציות שיש בהן אלמנט בולט של שימושיות – דהיינו שעוזרות לנו לקצר תהליכים, וכן לקבל החלטות מהירות. קחו בחשבון שהכלים במובייל יכולים לענות על שני צרכים עיקריים : מחד – לעזור לנו לקצר את הזמן ולעשות יותר בפחות. ובמקביל – לשמש כאמצעֵי בידור שעוזרים לנו לבלות “ולהעביר את הזמן” בשעת הצורך. רוב הסיכויים שהאפליקציות אשר מלכתחילה עונות על צורך שימושי יעזרו לנו יותר לבסס את מעמדנו במכשיר המובייל של הצרכן לאורך זמן. דרכן גם נוכל להפגין נוכחות ולקנות מקום של כבוד הגורם ללקוח לחזור שוב ושוב.
המקום האישי של הגולש | רצוי שתעבדו בערמומיות מסויימת. תנו לגולש את ההרגשה שהאפליקציה היא שלו – מילוי פרטים אישיים ותוכן המוגדר כאישי יחבר אותו יותר ויגביר את הזדהותו עם המתחם. המובייל ממלא תפקיד משמעותי ביותר בכל הקשור לפרסונליזציה: אין שום כלי תקשורת שיכול להתחבר כיום דרך מבט יותר פרסונאלי. כביכול – אם מדברים אלי במובייל דרך כלי אפליקציות שונים – הרי למעשה פונים אלי במגרש הפרטי שלי. ככל שתערבבו את הפן האישי והקרוב ללב, וגם תדעו לתרגם אותו למעשים ולשבצו בארכיטקטורת האפליקציה שלכם, כך תרוויחו יותר ויותר לקוחות מרוצים.
חיבור לסושייל | על כך כתבתי פוסט מקיף : לינק. החיבור לסושייל מייצר קרבה וגורם לי להרגיש שאני נמצא במעגלים המוכרים שלי ובסביבתי הטבעית. זוהי למעשה נקודה שבאה בסדר עוקב אחר הנקודה הקודמת. חלק משמעותי ביותר של יצירת אקו סיסטם אישי קשור בהחלט בדרגת החיבור אל הסושייל! קחו בחשבון שהחלק הזה גם משרת אתכם מבחינה נוספת : ככל שתאפשרו את הגישה ותהיו בבחינת “אנייבלר” שמנגיש את החיבור לסושייל עד לכדי חיבור Connect של Facebook למשל – כך תרוויחו את הרעש הויראלי שנוצר מהתכונה הטבעית של הגולשים המתבטאת בנטייה לשיתופיות. ואל תתייחסו אל כך בקלות ראש – יש לכך חלק מכריע בהצלחתכם בכל הקשור להפצת השירותים האפליקטיביים שלכם במובייל.
הצעות רלוונטיות – מיקום וזמן הם למעשה העוגנים שלפיהם אתם צריכים לעבוד. קחו בחשבון שאפליקציה שאתם מעלים לסביבת עבודה של מובייל מהווה למעשה משרה מלאה, הכוללת חשיבה – עדכניות ורלוונטיות. בהכרח יש לתכנן את המהלך ואת הפעילות על פי המגמה הזאת. ככל שתהיו יותר רלוונטיים לגבי צרכיו של הלקוח, ככל שתדעו להציף אותו בהצעות יחודיות המתיישבות עם הצרכים שלו ומותאמות למיקום שלו, כך למעשה תרוויחו את שימת ליבו ואת הסיכוי שהוא יחזור לצרוך את התכנים שלכם שוב ושוב. עליכם להיות עדכניים באופן תדיר, לבדוק את עצמכם בכל פעם מחדש בשאלה האם אתם מיישמים את הרעיון מהמבט של הצרכן ומתייחסים לתנאי המקום שלו ברמת הנוחות וברמת השימוש. בהקפדה על כל הנקודות הללו מובטח לכם שתייצרו ארכיטקטורה נכונה של מהלך אשר גם תתפוס לאורך זמן.
קלות השימוש | ככל שתהיו ברורים יותר בהבהרת אופן השימוש בדרך הקלה, כך תהיו יותר רלוונטיים בעיני הצרכן. נזכור שלא כולנו נולדנו עם תרבות טכנולוגית ביד . אין צורך לחשוב על אפליקציות מפוארות ברמה הטכנולוגית שיזַכּוּ אתכם בפרסים בפסטיבל קאן. העקרון המרכזי שלכם הוא לדבר עם הצרכן, ולשם כך אתם צריכים בראש ובראשונה לוודא שקלות השימוש היא חלק אינטגראלי מהמהלך ושהכלי ברור ונהיר לכל גולש באשר הוא, ובהתאם לרמתו בעולם הטכנולוגי.
פרסום ותחזוקה שיווקית | סביבת ההמובייל לא חיה לה לבד, ולא מתקיימת מֵעַצְמה. המספרים שלעיל, המובאים על בסיס המחקר של נילסן מראים לכם הלכה למעשה שאם אתם רוצים שהדבר יקרה מן ההכרח “לעבוד בזה”. תדאגו להיות חכמים בכל הקשור למעגל השיווק של הסביבה שיצרתם על ידי הנכסים הדיגיטליים האחרים שבניתם, על ידי מוקדי שירות הלקוחות שלכם וכמובן על ידי קמפיינים יעודיים שתקצו לנושא. שלבו את האפליקציה במסרים השונים שלכם והעבירו אותה בכל כלי התקשורת בהם אתם פעילים. כך תעודדו מעגלים אחרים לדבר על השירות שלכם על מנת שהוא ייצר “רעש ויראלי” ויזמין גולשים נוספים.
לסיכום. עוד אמשיך ואפרט עוד על העולם המלא והעשיר הזה בפוסטים נוספים בבלוג – אדאג להציף לכם דוגמאות, מבחר כלים לעבודה וחיצי כיוון באשר שעליכם לסלול. כמו כן, אפַתֵחַ פוסט יעודי שלם מכל נקודה שהעליתי בפוסט הנוכחי וארחיב עליה בצורה שתסביר את הדרך מההיבט המעשי ותיצור עבורכם מתודולוגיה של עבודה סדורה.
ולסיום – איך לא …..®
הסלולר משתלט על הגלישה באינטרנט.
we have an application for that
מעולם לא הרגיש כל כך נכון מבחינה שיווקית…. http://t.co/zIVXz5Mz
Mobile Apps Beat the Mobile Web – http://t.co/XHW2C8VK