פוסטים על תוכן הם הפייבוריט שלי, לא כולם מבינים שזה למעשה הדבר המשמעותי ביותר איתו אתם יכולים לשרטט את דרככם במתחמי הדיגיטל אותם אתם בונים – בין אם מדובר בסושייל, Web או מובייל – אכן האמירה גורפת ומתייחסת לפונקציונאליות של התוכן באופן כללי. העלאת תוכן רלוונטי היא משימה לא פשוטה כי היא נוגעת בלב ליבו של העניין , ונדרשת פעולת פיצוח ממשית כדי לברר – מה יעניין את הצרכן שלכם לאורך זמן ואיזה צעד יבטיח שמפת האינטרסים שלו תיפָּגֵש הלכה למעשה עם מפת האינטרסים שלכם. מן ההכרח לייצר לידים, לדאוג לחיזוק המותג, לשאוף להפיכת החברה שלכם לחברה אהובה ולהפיק שיחת PR איכותית ברשת. לאור כוונות אלה, איך למעשה צריך לגשת לנושא אסטרטגית ניטור רשת, וכיצד היא יכולה לשרת אותנו ? מהפרספקטיבה של ייצוּר תוכן רלוונטי – שכוללת בעיקר אסטרטגיה של הקשבה ( במהלך בחינת עולמות תוכן והתחקות אחר מה שמעניין את הצרכן) – מה ניתן לגזור לגבי עתיד הפעילות של המותג שלנו ואיך בסיכום נוכל לבנות מגדל תוכן מעניין לאורך זמן.
ניטור השיחה, הסנטימנט והצורך | בדרככם לבניית אסטרטגיה של פעילות במתחמים הדיגיטליים שלכם יש להקדים ולבצע “בדיקת שטח”. אחד הדברים הראשונים שמוטלים עליכם ברמת המתודולוגיה הוא לבדוק מה למעשה אומרים על עולם התוכן שלכם, ואיך מתרשמים מהחברה שלכם ומהמותג שלכם. ,תבדקו אם הסנטימנט שהתעורר כלפי התחום שלכם שלילי או חיובי והאם הבחנתם בסימני מגמות וכיוונים אשר יכולים לשקף לעיניכם את איפיוני השיחה שהתפתחה ברשת ומשם לעזור לכם בשעת קבלת החלטות. המוּדָעוּת שלכם לדינאמיות של השיחה תקל עליכם לזהות מה הצרכנים ומחזיקי העניין האחרים הקשורים אליכם חושבים על התחום שלכם, מה מטריד אותם ואיפה פוגשות אותם השאלות הבוערות, בבחינת כפתורי מצוקה אשר מופנים אליכם לקבלת מענה באותם שטחים שעליהם אתם חולשים. יכולת השילוב שלכם בין הצורך לבין בניית אסטרטגיית התוכן שלכם שאכן תענה לצורך, היא זו שתבסס למעשה את תדמיתכם העיקרית -ואתם תופיעו ברשת כגוף רלוונטי “שמספק את הסחורה” כמו שצריך !
ניטור השיחה הצרכנית לשם יצירת תוכן בעל ערך כלכלי רלוונטי | גם אם התוכן שלכם סובב על הצעות ערך עסקיות בהגדרה – כדאי לכם לבדוק את מידת ההשקעה ואת גודל המאמצים שלכם בנוסף להקפדה על הטון והסגנון של התוכן שעליכם להעביר הלאה דרך השיחה ברשת. אם צריך למקד את הרעיון – קחו בחשבון שהרשת מספקת לכם קבוצת מיקוד ענקית המשקפת בדיוק את הצרכים של הגולשים ומאפשרת לכם לייצר מעין מחקר המקיף מכלול של חשקים, צרכים וזרמים של טרנדים בקרב הצרכנים. אפילו אם חשבתם שאתם יודעים בבירור מה דרוש לצרכן – מובטחת לכם לא פעם הפתעה מעניינת, מצד קהל רענן ופקוח עיניים. במקביל, במידה שהשיחה ברשת תואמת למחשבות המקוריות שלכם , הרי גם זה לברכה: מצב עניינים זה רק יעבוד לטובתכם ויחזק אתכם בכיוונים בהם בחרתם. חשוב שתקחו את ההזדמנות ותלכו עוד צעד אחד קדימה ותְפַתחו בעקבות השיחה ברשת גם רעיונות חדשים מטעמכם -אדבר על כך בנקודה הבאה…
חיבור אל עולמות תוכן שאנחנו נעים סביבם | ההזדמנות הגדולה בניטור ברשת, דהיינו בדיקת השיחה וזיהוי האלמנטים שמשפיעים על הצרכן שלכם יכולה להתרחב לממדים הרבה יותר גדולים באם לא נתייחס אליה באופן לינֵאַרי – יש חשיבות לכך שתבדקו לאופק יותר רחב מסך כל הנתונים המדויקים שהמותג שלכם מספק כדי להיענות לצורך. אם למשל המותג שלכם סובב על נושא האופנה – קחו בחשבון שהשיחה שאחריה בחרתם לעקוב צריכה להתפרס למעגל יותר רחב: חפשו את השיחה על נושאים משיקים כגון דיאטה, מזג אוויר, אפילו אמנות יכולה ליטול חלק ברעיון העיצוב – שכן האופנה שלנו מושפעת מגורמים רבים ומצידה גם משפיעה על אותם האמנים אשר מכתיבים אותה. אבל מצב עניינים זה נובע כמובן מתמונת המציאות העכשווית ביותר. לכן חשוב לחפש ממה מושפעים הצרכנים המתרכזים סביב עולם תוכן זה ומשם לקרב את המבנה המסודר מראש שלכם אל העולם העדכני שלהם. מעצם העובדה שתרחיבו את הנושא, יוכל הצרכן להיות סמוך ובטוח כי תעניקו לו שלל ארומות נוספות שמקיפות אותו וכך תבטיחו שהמתחם שלכם יהיה מעניין ונגיש יותר ממצבו הקודם, שהיה כבול לנקודת המוצא.
מילת סיכום וצידנית לדרך העצמאית שלכם | ככל שנתכייל על אסטרטגיית הקשבה כך נדייק ונשכלל יותר את המעשים שלנו – והרי זו בעיקרה גם המלצה לחיים השוטפים. אבל אומַר בביטחה כי בתחום התוכן . אין עוררין על כך שאתם צריכים לשאוף למקוריות , למצוא את השונה ואת הבלתי מצופה, כל עוד ממצאים אלו מצליחים להישען על מידע קולע לצרכים מדוייקים ככל האפשר. זוהי למעשה הקרקע שעליה אתם דורכים והתשתית שתאפשר לכם להכיר את הכפתורים הנכונים שעליהם יש ללחוץ על מנת לקצור הצלחה.
אני מצרפת לכם Case study מצוין למהלך ניטור ברשת, הקשבה, למידה ושינוי תוך כדי תנועה של חברת קראפט :
הקרדיט למקרה קראפט מוקדש לבלוג הנפלא הזה : Social Media examiner
Monitoring Strategy 4 Creating Content >> http://t.co/KVubwnhP