Observation | Personal Mapping ~Innovation Tools

בהמשך לסדרת הפוסטים המתמקדת בכלי חדשנות, אני רוצה הפעם להעמיק בטיפים חשובים למיפוי האישיות של הפרסונות עליהן אתם רוצים להתעכב. אתחיל מלאמר שמפתיע כיצד לפעמים הפרטים הקטנים והזניחים ביותר, הופכים להיות למשמעותיים- חלק מהתרגיל הזה שכולל שישה טיפים על התנהגויות של אנשים, יכול לעזור לכם להבין את החשיבות בנושא. התרגיל, הוא קצת מאשאפ של דברים שקראתי ופרי דמיוני ואמור לעזור בדיון קבוצתי לחקור התנהגויות, לחקור אנשים.

המסגרת של הסשן הינה של כ-12 אנשים שיושבים סביב שולחן, וחושבים יחד על הדרך שבה ניתן לעשות “האקינג” לדברים הכי קטנים שחשובים לאנשים באמצעות אבזורבציה של ההתנהגויות וההרגלים שלהם. מכאן, ניתן לגזור את הלקוח, מה חשוב לו, מה הוא מספר לנו מבלי לדבר ועוד.

חשיבה יצירתית מתבססת על אמפתיה, ועל מי הוא האדם שאתם רוצים לעצב עבורו פתרונות- כשחושבים על אנשים אמיתיים והתנהגויות בפועל, אתם מייצרים חשיבה רעננה. היכולת שלכם- להקשיב עם העיניים, תעזור לקבל החלטות נכונות !

אעבור אתכם על הטיפים כולם, ולכל אחד אצמיד סיפור- דוגמא שתעזור לתכלל את הרעיון :

לחפש אחר דברים שמזרזים התנהגויות : לפעמים, התנהגויות מאוד ברורות- כי יש לנו שלטים שמורים לנו מה לעשות, והגיוני שנלך ונפעל לפי ההנחיות שקיבלנו בסביבה. אבל, בפעמים אחרות ישנם סימנים עדינים בדרך כמו למשל הקו הזה של פלטפורמת הרכבת המורה לנו באיזה כיוון ללכת וגם מתי נכון לעצור ולא לעבור את הקו. זו למשל דוגמא נהדרת למשהו, סימן שמזרז התנהגות.

תחפשו אחר אדפטציות, אנשים יוצרים עבור עצמם סביבות של נוחות, תזכורת ועזרים על מנת לקיים את כל הדברים שצריך לעשות ביומיום. תחשבו למשל על ארון של תרופות של מישהו מבוגר, או חולה- שמלא בפתקיות אשר מזכירות לו מתי הוא צריך לקחת מה, זו דוגמא נפלאה ל”האקינג” של החיים, אדפציה שעוזרת לנו לקיים את הפעולות הנדרשות ועוזרת לא לשכוח דברים חשובים.

צריך לחפש אחר הדברים שלאנשים אכפת מהם, ופה נדרש מכם להכנס לנעליים של האחר ולא לשפוט ! אם למשל אנשים הם בעלי חיה, ואוהבים להלביש אותה בבגדים, עד כדי כך שארון הבגדים של החיה שלהם הוא הגדול בבית זה אומר משהו מאוד פנדמנטל על האדם והדברים שאכפת לו מהם. כשאתם מבינים מה חשוב לאנשים, ומה אכפםת להם- אתם באופן מיידי לומדים בצורה חכמה מה הוא ערך עבורם.

צריך לדעת לחפש אחר שפת גוף, כי היא מספרת לנו כל כך הרבה על האנשים, הרצונות שלהם וגם על מה שהם חושבים על עצמם והסביבה. הטיפ הזה הוא נהדר, כי הוא מחבר את הפתרונות שלנו אל רגשות, דרך התבוננות על שפת גוף אתם יכולים ללמוד על אנשים- האם הם רגועים, סקרניים, או מתוחים- ואת אותן רגשות אתם יכולים להפוך בקלות לתשובות באמצעות פתרונות חכמים.

צריך לחפש אחר תבניות, כי הן מספרות לנו משהו עמוק על האדם- אם מישהי מחזיקה סלולר עם כיסוי אקסטראווגנטי, הכולל גם ציפורניים מלוטשות ובגדים ורודים בצבע חזק- זה אומר לנו הרבה על האישיות שלה ומה חשוב לה בחיים. תבניות יכולות להיות גם רוטינות בחיים של האנשים, או מישהו שאוסף באופן אובססיבי משהו. תבניות התנהגויותיות עוזרות לנו להבין מיד מה חשוב לאנשים, ועל כך אנחנו יכולים לפעול.

תחפשו אחר הבלתי צפוי, למשל על צרכני דיגיטל- מישהו בן 30 שמאוד אוהב ספורט וסושייל מדיה, ואפשר לראות זאת רק מלהסתכל על האפליקציות שיש לו במכשיר הסלולר- אבל מצד שני, אפשר לראות שגם מעניין אותו ממש כל העולם של דיסני כי הוא מחזיק בתוך הסטאפ של האפליקציות הרבה תכנים שקשורים. העובדה הזו, עושה טוויסט בסיפור ומשנה את הדרך שבה אנחנו מנתחים את האדם והדברים החשובים לו. עצם הרעיון שאנחנו מוצאים את הבלתי צפוי יכול לעזור לנו בצורה ברורה לענות הרבה יותר מדויק לאנשים על הצרכים הספציפיים שלהם.

כשאתם מסיימים לדבר על ששת האפשרויות, יש בידכם חומר חזק מאוד שיכול לאפיין את מסעות הלקוח אותם תרצו לבנות, והגישה שלהם לצרכים, ולהבנה של אנשים תשתנה ותייצר בפועל רעיונות פורצי דרך- קטנים, בינוניים וגדולים. המשמעות של התרגיל הזה בראש ובראשונה הינה ליצור הרבה מידע מעניין איתו ניתן ללוש ולפסל דרכו את הדברים שתרצו לעצב.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.