רשומה זו מהווה מבחינתי המשך לפוסט אשר פרסמתי לפני כמה חודשים, על נושא “תפישת המכירות” בFacebook : לינק. בפוסט זה אני רוצה להביא לכם דוגמאות הלכה למעשה לארגונים ועסקים המשתמשים במתחם זה על מנת לייצר נקודת מכירה חמה נוספת – אם תרצו סניף וירטואלי של המותג אשר מייצר הלכה למעשה סחר אלקטרוני, ויכול לדלוור ללא שום ספק ROI מוכח והחזר השקעה ברור.
אשטח בפניכם דוגמאות אשר הרשימו אותי, עם הסבר קטן על כל דוגמא ולינק למתחם עצמו. תפקידכם הוא לקחת את הרעיון ולהפוך אותו לעסקי עבורכם – כמו כן, ליישם אותו על המוצרים והשירותים שלכם. אשלב אפשרויות לפתרונות אשר קיימים ברשת ליצירת פלטפורמה של חנות. אך שימו לב שלא כל הדוגמאות מתייחסות בהכרח אל פיצ’ר של חנות מלאה, לפעמים, ההתייחסות של החברה למתחם הפייסבוקי שלה כאל נקודה מחוללת וכאל מועדון הלקוחות החדש עם הטבות ספציפיות עבור החברים בעמוד מייצרת למעשה את אותו אפקט בדיוק !!! קחו בחשבון, המהות כאן היא לראות במתחם ככלי שיווקי מכירתי אשר מייצר היגיון עסקי מאחורי ההשקעה.
AppStore | ערך מוסף בדמות מנוע חיפוש במקום בו הקהל נמצא |
דוגמא מצויינת לאבחנה של המותג בכך שקהל היעד נמצא גם במתחמי המדיה החברתית, הכוללת : מימשוק אפשרות המכירה לאתר בצורה איכותית עם אפשרות מדליקה של חיפוש. חשוב לציין שמבחינתי ההרגשה במתחם זה הוא העברת ערך ונגישות של מידע במקום בו נוח לי להתנהל. אין לי ספק שזו יכולה להפוך לנקודה חמה של מכירה ואולי אפילו חשוב יותר – יצירת גירוי מכירתי.
The Storenvy Store Tab | דוגמאות לכך שהפתרונות קיימים צריך רק לאמץ ולשנות תפישה |
המחשה לפתרון בLive : חברה העוסקת ביצירת פתרונות לנקודות מכירה בFacebook. חשוב לזכור כי במציאות החדשה של הכפר הגלובאלי אנחנו יכולים להשתמש גם בספקים מחו”ל. יש לקחת בחשבון שהמחשות מסוג זה וגם הדוגמאות שאתן בהמשך הרשומה מראות ללא ספק שאם רוצים הכול אפשרי וכל מה שנשאר הוא – לשנות גישה ולאמץ אחת : חדשה, חדשנית כזו שתזמין לכם פיתוח עסקי מפתיע ושונה.
HerStyler Shop | אפשר לקנות ישירות בFacebook |
חנות חיה ונושמת של מוצרי טיפוח וקוסמטיקה, המיוחד ביותר אותו אני רואה בממשק הזה הוא העובדה שהקניה ממש מתבצעת בFacebook. כמו כן, הTab של החנות נמצא אינטגראלית במתחם עצמו ולא שולח אתכם למקומות אחרים כפי שתראו בדוגמאות אחרות אותן אציין ברשומה זו. אין ספק שהדבר המשמעותי אותו צריך לציין ולהתגאות הוא העובדה שהפיתוח של הרעיון שייך לחברה ישראלית – שם החברה : Social-ly .
Payvment | למי שרוצה לנסות ממש כאן ועכשיו |
פתרון חינמי לפתיחת חנות אני חייבת להודות שמבחינה חזותית זהו לא הפתרון האסתטי ביותר, אך במאמץ אפשר לייצר תוצאות מרשימות ובכך לקבוע עמדה ודריסת רגל מכירתית למתחם שלכם בFacebook. כמו כן, העובדה שזהו כלי חינמי יכולה לעזור לכם לראות נקודתית האם יש פוטנציאל לנקודת המכירה הפייסבוקית שלכם ולאחר בדיקה תוכלו להחליט האם נכון להשקיע בממשק ובאפליקציה עשירה יותר וחזקה יותר מבחינה גראפית.
Pampers | שיתופי פעולה עסקיים מסחריים במציאות של סחר אלקטרוני מותאם Facenook |
פיתוח של Amazon עבור Procter & Gamble למוצרי Pampers מכירת חיתולים ישירות דרך המתחם שלהם באמצעות חשבון הPayPal שלכם בAamazon. שימו לב לכך שלרגע זה הממשק של החנות ירד מהמתחם לשיפוצים. בכל מקרה אני חושבת שחשוב לציין את הדוגמא הזו מכיוון שהיא מציינת ציון דרך משמעותי, בו חברות ענק העוסקות בסחר אלקטרוני כמו Amazon מציעות שיתופי פעולה עסקים מותאמים ספציפית למתחם Facebook.
Kohls | כיצד המתחם שלכם יכול להפוך לחלון הזדמנויות עבור לקוחות ולמועדון לקוחות ייחודי |
מתחם שמתנהג ממש כמו הזדמנות עסקית פתחתי את הפוסט בכך שציינתי שהדוגמאות שאני מביאה לא בהכרח מראות הלכה למעשה איך נראית נקודת מכירה בדמות של חנות . חשוב להבין שהמתחם הפייסבוקי שלכם יכול וצריך לשדר הזדמנות לקהל הלקוחות הייחודי אשר עוקב אחריכם. העמוד הזה משתמש לטעמי הכוח של הזירה ומעביר דרכה את הערך המוסף שיש לאוהד ברמה העסקית ובכך יוצר לטעמי נאמנות. זו מציאות מועדון הלקוחות החדש, זה שאנחנו נעזרים בקהל ולוקחים אותו יד ביד לטיול משותף.
Nokia | שימוש חכם בדיאלוג פייסבוקי ובאפשרות להמחשת המוצרים |
נכון שזו לא אופציה הממחישה את קצה יכולת הטכנולוגיה והאפשרויות. ניתן לעשות הרבה יותר – עדיין, ברמת המסר שהיא משדרת : קהילה אשר מתעדכנת, קהילת Faceboo עם הזדמנויות עסקיות ספציפיות עבורה ובשפה הנכונה של המדיה החברתית.
Armin van Buuren | נקודת מכירה הלכה למעשה |
מותג ומוצר שהבין שהקהילה שלו נמצאת כאן | הזדמנות עסקית אמיתית “לדפוק על הברזל כשהוא חם. גם האפשרות של חיפוש תכנים רלוונטיים וגם האפשרות לרכישה בTab של המתחם עצמו. כולל מיתוג של החנות כחנות פייסבוקית לכל דבר. מדובר באחד הפיתוחים המדויקים אשר מראים לנו הלכה למעשה את הישימות ברעיון ולבטח מאמתים ברמה העסקית את הכדאיות בהשקעה בזירה זו.
Sephora | מסר שאומר באופן חד משמעי רק לאוהדים לLike בFacebook |
ייצוג חכם של משבצת מועדון הלקוחות באופן חד משמעי ובלי פחד מAct מכירתי. העברת ערך מוסף ברור לאוהדים שנמנים על העמוד כאוהדי המותג. חשוב לציין שהעמוד מטופח מאוד, מחליף את הLook & Feel שלו בכל כמה חודשים ומשדר הזדמנויות ייחודיות אשר מייצרות מצב של מניע לפעולה.
ED HARDY | התייחסות אל העמוד כאל בניית קהילה |
אין כמו חברה שמצהירה שהיא בונה קהילה של מדיה חברתית ובאופן ישיר ומכירתי מאפשרת ללקוחות החודשים לקבל הנחה על הקניה הבאה שלהם של מוצרי המותג. הגדרת הTab מלכתחילה מייצרת הרגשה של הזדמנות וכדאיות : הTab מוגדר כGiveaways בעיני החכמה כאן נתמכת בפשטות. פשוט, כדאי, נכון ומכירתי.
The Onion | ניצול יכולות המתחם לקצה גבול היכולת הטכנולוגית |
ממש חנות בLook & Feel מכירתי של Amazon אפשרות קניה ישירות מTab יעודי המאפשר גלישה בין המוצרים, חיפוש, יצירת סל קניות ורכישה בפועל. הדבר היחיד שאינו מדבר אלי הוא העובדה שהTab אינו מתקיים במתחם עצמו ושלמעשה הלקוח מובל אל דף נחיתה חדש. מעבר לבעיה זו המתחם בעיני ממקסם את היכולת הטכנולוגית הקיימת בFacebook ומאפשר לייצר נקודת מכירה חכמה בזירה זו.
Vogue | גם טריגר להשגת לקוחות חדשים לעקוב אחר תכנים שווה ערך לאקט מכירתי |
דרך מעניינת להשגת לקוחות חדשים כמנויים דרך מתחם הFacebook של המאגזין. שוב, דגש על יצירת הזדמנות עסקית אינו נסמך אך ורק על מכירה נקודתית אלא גם על הרחבת קהל הלקוחות של החברה הלכה למעשה. לטעמי זו דוגמא פשוטה וקלה ליישום. באופן מידיי הייתי מציעה לכל מערכות העיתונים להשתמש בדרך זו להפצה טובה וממגנטת.
Old Spice | מהלך גורף ממנו ניתן לקחת המון ולבטח יכנס לספרי ההיסטורי ללימוד – עולם התקשורת החדש |
נקודתית לפעילות הפייסבוקית אפשר לומר לטובת המהלך והנקודת המכירתית כי ההתייחסות להזדמנות בTab יוצרת עניין. אומנם הקנייה לא מתבצעת הלכה למעשה בFacebook אבל עדיין, הTab מושקע ומשדר מכירתיות כמו כן, חשוב לציין שהרשימה אותי העובדה שהLook & Feel של המתחם והTab זהים לחזותיות של האתר מה שיוצר קשר טוב וBonding אמין ומשכנע ללקוחות פוטנציאלים ולבטח בונה נכון את המהלך מבחינה מיתוגית.
Bestbuy | הדוגמא האולטימטיבית |
שמרתי לסוף הרשומה את האפשרות הכי מרשימה – ערבוב של שימוש בכוח המותג, שילוב של חנות אמיתית הלכה למעשה המתנהלת ישירות מהמתחם הפייסבוקי. יצירת הזדמנות ייחודית למעגל הלקוחות של הזירה ושימור כוחו של המותג כמו כן הרחבתו על ידי פעילות זו. מתחם זה משדר הבנה חכמה של חוזקות המדיה ושימוש בלקוחות כשגרירי שיווק של המותג והזדמנויותיו.
לסיום אני מוסיפה לכם סרטון טוב המסביר איך להשתמש באחת האפליקציות האפשרויות, אחד הפתרונות לפתיחת חנות משלכם בFacebook.
פוסט נפלא זוהר
בהחלט אני מאמין בבניית פלטפורמה עסקית ומבחר רב של פתרונות סחר אלקטרוני בתוך מתחם הפייסבוק
פוסט נפלא ומעודד
מה שבטוח השנה אני הולך לייצר כמה וכמה חנויות כאלה
עידו
פוסט ממוקד ומעניין. אנחנו אמנם לא מוכרים לפי ההגדרה הקלאסית של חנות, אך יש לי חומרי למידה ושאלות מבחן ועוד כל מיני חומרים קטלוגיים שבהחלט מתאימים להגדרה של נקודת מכירה. קיבלתי המון רעיונות – אני אשתף כמובן.
אהבתי את הדוגמאות ואת הניתוח שעשית
זה עוד שלב בהתפתחות העסקית שמאפשרת לנו פייסבוק
ואני מתרשמת שזה בעיקר קורה בחו”ל. איפה אנחנו נמצאים?
אתי לשאלתך אני חושבת שבארץ אנחנו עוד רחוקים, מה שטוב בארץ הוא שכשאנחנו מאמצים משהו אנחנו מאמצים עם כל הלב 🙂 לטעמי ברגע שיפול האסימון לאפשרות העסקית ולחלון ההזדמנויות היחודי הדברים ישתנו ומהר .
פוסט נפלא ומעורר השראה. תודה על המידע והדוגמאות.
מפתיעה בכל פעם מחדש.
האם ישנם נתונים כמה מתחמים קמעונאיים – אם בכלל – מתקיימים בפייסבוק.co.il?
בנושא המכירות בפייסבוק Zohar Urian כתבה מצוינת שנכתבה ע"י !
עולם הקניות החברתיות הולך ומתפתח ויותר ויותר חברות… http://fb.me/KDmZceX7
נושא הקמת חנות אלקטרונית חברתית בפייסבוק הוא נושא רחב ומאוד חשוב ומתפתח… האם לדעתכם הקהל הישראלי מוכן לקניה… http://fb.me/zpfhIyOo
Selling Point in Facebook : Examples – https://zoharurian.com//10/selling-point-in-facebook-examples/